Dnes bych vám ráda představila pánské sportovní hodinky Raymond Weil. Tus sau belongs rau RW Sport, která už se nevyrábí. Tiká v nich kvalitní švýcarský quartz strojek a mají funkce chronografu. Pojďme se na ně podívat blíže.

Ocelové pouzdro má kulatý tvar a měří v průměru 44 hli, ntawm cov qhov 11 hli. Díky malé výšce se jednoduše skryjí pod manžetu košile nebo bundy, snadno se tak nosí při každé příležitosti. Konečná úprava pouzdra je částečně leštěním a částečně kartáčováním. Tus saib yog waterproof rau 200 metres los txog sab dej, můžete se tedy s nimi bez obav potápět. Svým vzhledem k tomu rozhodně vybízejí.

Signovaná korunka je šroubovací do pouzdra a je chráněná leštěnými výstupky pouzdra, které plynule přechází v nožky. Korunka má výrazné rýhování, skvěle se s ní manipuluje a seřizování hodinek je s ní snadné. Stejně výrazné rýhování najdeme na obou tlačítkách chronografu, které mají přesný a jistý stisk.

Nepohyblivá luneta je kartáčovaná a na pozicích hodinových indexů jsou vyryté drobné kroužky. Na zkosených bocích má zoubkování. Luneta slouží především jako výrazný nepřehlédnutelný prvek hodinek. Díky kartáčování na ní nebudou vidět následky denního nošení a případné škrábance.

Safírové sklíčko je opatřeno modrou antireflexní vrstvou. Syntetický safír sklíčku dodává odolnost proti poškrábání, ale je prý trochu křehčí při přímém nárazu.

Černý číselník nese výrazné prvkyhodinové indexy s vrstvou SuperLuminovy, tři subčíselníky chronografu a dvojitou datovou aperturu. Nqi raws indices 1, 4, 8 thiab 12 jsou provedeny arabskými číslicemi, ostatní hodinové indexy jen malými silnými čárkami. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub “3” najdeme subčíselník s malou vteřinovou ručkou, nyob rau qhov chaw ntawm lub “6” Nws muaj 1/10 vteřinový sčítač a na pozici “9” 30 minutový sčítač. Dvojitá datová apertura (Ntau hnub) lemovaná lesklým kovem se nachází na pozici “12”. Oba datové věnce jsou bílé s černým tiskem. Číselník zaujme také vnitřní tachymetrickou lunetou, díky které můžete změřit svou aktuální rychlost pohybu. TextRaymond Weil Genevečíselník vhodně doplňuje. Veškeré popisné texty a škály jsou vytištěny bíle, takže je číselník velmi dobře čitelný. I když číselník působí poměrně plně, je velmi přehledný a dobře se na něm orientuje.

Ocelové stříbřité ručky mají mečovitý tvar a nesou silnou vrstvu luminiscenční barvy SuperLuminova. Ručky jsou mohutné a výrazné a to včetně ruček na subčíselnících, jen centrální vteřinová ručka chronografu je štíhlá a subtilní. Čas se snadno odečítá i při letmém pohledu.

Světlá žluto zelená SuperLuminova ve tmě svítí světle zeleně a umožňuje odečet času i za zhoršených světelných podmínek. Hodinky vám poslouží, i když bude šero nebo tma.

Hodinkám dává život velice přesný a spolehlivý švýcarský bateriový quartz strojek. Má funkce hodiny, feeb, vib nas this, Chronograph thiab hnub. Díky pohonu baterií jsou hodinky praktické a bezúdržbové. Čeká vás pouze výměna vložené baterie, interval výměny závisí také na tom, jak často budete používat chronografické funkce.

Šroubovací ploché kartáčované dýnko na sobě má gravírované informace o hodinkách – Indication ntawm dej kuj, potvrzení o původu hodinek, ntaub ntawv hais txog cov khoom slides thiab khoom vaj tse. Nechybí logo Raymond Weil a referenční čísla.

K nožkám je pevně připevněn gumový řemínek, který na šířku měří 20 hli. Je ukončený ocelovou překlápěcí sponou s pojistkou signovanou logem RW. Guma s pruhy se k hodinkám hodí, doplňuje jejich sportovní design. Na ruce sedí pohodlně, materiál řemínku je velmi příjemný.

Hodinky Raymond Weil RW Sport Chronograph jsou praktické, vhodné pro muže, který má rád sport, vzrušení a rychlá auta. Změřte rychlost své nové Mazdy MX-5, sklopte střechu a užívejte si rychlou jízdu. RW vás budou spolehlivě provázet běžným denním programem, odolají potu v posilovně, vodě ve sprše nebo bazénu, schováte je pod košili či sako. Jsou tak odolné a praktické, že je vůbec nemusíte sundat z rukysnad jen u hodináře, až vám budou měnit baterii po několika letech. Pokud vás chytily za srdce a zatoužili jste po nich, budete muset věnovat nějaký čas hledání na internetu. Přímo u RW je už neseženete, nevyrábí je. Možná budete mít štěstí v nějakém e-shopu nebo na eBay. Jejich referenční číslo je 8550-SR1-05207 a ceny se pohybují kolem 550 USD.

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Za zapůjčení děkujeme Flady.