Hnub no kuv xav nkag tau nthuav watches ntawm cov hom Swiss Eterna. Nws yog tus saib, ntawd kuj tsis ua ib yam kev phem accessory thiab txiv neej nyiaj-kub, tab sis kuv ntseeg tias, nws yuav hnav mus thiab ntau thiab tej pob tes. Yog nws nthuav rau lawv, yuav ua raws li bicolor, rau nws tus kheej uas yog pab rau cov kawm tuab si lug ntawm watches nrog lwm add-ons, Piv txwv li, yog ib lub nplhaib kab tshoob. Watches yeej tseem nruab nrog in-house caliber nrog cov zaub uas cov ntaub ntawv, hnub ntawm lub limtiam, thiab kuj tsa tu hu rau txhua yam. Kuv lees zoo zoo xwb, Kuv muab kuv heev Vaj kub siab heev thiab zoo siab nrog koj txog tej kev kuv insights.

Round tsev no yog ua los ntawm stainless hlau. Pouzdro prošlo konečnou úpravou leštěním, o leštěné hodinky je třeba více pečovat, je na nich vidět více škrábanec či otisk prstu. Nyob rau nruab nrab ntawm cov measured 39 hli, ntawm cov qhov 13,7 hli. Voděodolné jsou do 3 ATM, déšť při chůzi na zastávku MHD s vámi přežijí, ale na koupání si raději vezměte odolnější hodinky.

Sklíčko je vyrobené ze syntetického safíru a má oboustranný antireflex. Díky syntetickému korundu je sklíčko odolné proti poškrábání.

Obě korunky mají ostré zoubkování a jsou signované logem Eternapěti plastickými tečkami. Yas rau hauv koj txoj hauj lwm “2” slouží k manuálnímu nátahu strojku, dále k nastavení data (vytáhnout korunku do první polohy a otáčet ve směru 12 (h)), k nastavení dne v týdnu (vytáhnout korunku do první polohy a otáčet ve směru 6 (h)), k nastavení času (vytáhnout korunku do druhé polohy a nastavit čas). Yas rau hauv koj txoj hauj lwm “4” slouží k ovládání alarmumanuálně s ní natáhnete automatický alarm, nastavíte alarm (vytáhnout korunku a nastavit čas buzení), zapnete budík (vytáhnout korunku) a vypnete alarm (zamáčknout korunku).

Komplikace mechanického budíčku je na hodinkách poměrně raritní, tab sis kuv ntseeg tias, že užitečná. Může vám připomenout jednání nebo pracovní oběd nebo snad i vyzvednutí dětí ze školky. Je to vlastně i taková připomínka historie firmy Eterna, která od svých počátků (xyoo 1856) vyráběla kapesní hodinky s mechanickým alarmem.

Číselník se dělí na vnitřní kovový kartáčovaný kruh a vnější bílé mezikruží. Kovový kruh má po obvodu černě tištěnou škálu pro budík, logo a značku Eterna, označení hodinek a na pozici “6” velkou aperturu s německým dnem v týdnu. Datový kruh je bílý s černým tiskem. Vnější mezikruží je zdobené jemným guilloché, po obvodu má tenkou zlatou linku a nese zlaté (růžové zlato) plastické hodinové indexy s černě vytištěnou stupnicí. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub “3” najdeme datové okénko s datem, věnec je bílý s černým tiskem. Drobným černým tiskem je provedený text “Swiss ua”, hodinky splnily poměrně přísné požadavky pro toto označení.

Zlaté ručky (hourly, tus feeb, ručka alarmu) mají tvar hrotu oštěpu a jsou vyplněné bílou luminiscenční barvou. Zlatá je i tenká štíhlá centrální vteřinová ručka.

Hodinky jsou osazené mechanickým in-house kalibrem AS 5008, který má 31 cov kabmob pob zeb, tus zaus ntawm tus 4 Hz (28.800 A/h), cia 40 teev, moos muaj nuj nqi, feeb, vib nas this, mechanický alarm s automatickým nátahem, hnub tim, hnub ntawm lub limtiam ntawd), umí také zastavení centrální vteřinové ručky při seřizování (hacking). Strojek je zdobený modřenými šroubky, ženevskými pruhy a rotor je ozdobně vykrojený a gravírovaný zlatými texty.

Úzké oblé dýnko má velký průhled na strojek. Tyto hodinky jsou unikátní, pocházejí z limitní edice a mají číslo No. 922. Na dýnku dále najdeme gravírované informace o hodinkách.

K ruce je připoutá originál Eterna řemen z kůže louisianského aligátora s originální signovanou překlápěcí sponou s pojistkou.

Tyto Eterna 1948 Reveil existují ve dvou jazykových mutacíchse dnem v týdnu v angličtině (nejvíce rozšířené) a druhé se dnem v týdnu v němčině (raritní). Přímo tento kus majitel sehnal v roce 2008 v Rakousku, proto německá verze dne v týdnu. Podle katalogu Eterna by měly být vyrobeny v letech 2005-2006. Jak jsem zjistila, hodinky s anglickým dnem v týdnu lze na internetu sehnat kolem 2.000 USD, což není mnoho za kvalitní švýcarské hodinky s mechanickým strojkem a mechanickým alarmem. Referenční číslo je 8510.41.10.1118D.

A jaký je můj pocit z těchto hodinek? Krásné bicolor hodinky, podle mne se hodí k obleku, kravatě, běžnému pracovnímu oděvu muže tvrdě pracujícího v kanceláři. Vim yog lub qhov 39 mm by se ale hodily i na subtilní dámskou ruku, ke kostýmku, halence. Kožený hnědý řemen jim sluší, ladí se zlatými prvky na číselníku. Takže bych k nim zvolila zlaté doplňky, pánové zlatou sponu na kravatu, ženy zlatý náhrdelník či řetízek, samozřejmě je vhodný zlatý prsten. Thiab seb koj nyiam nws?

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Ua tsaug koj David rau luam lub.