Kos Boccia Titanium má svůj původ v Německu a je celosvětově známá jako výrobce titanových hodinek a šperků. Hodinky jsou výjimečné nejen moderním designem, ale především materiálem, ze kterého jsou vyrobené. Jako první na světě totiž Boccia Titanium vyrobila hodinky a jejich součástky zcela z titanu, z titanu je veškerá produkce značky a hodinky jsou tak vhodné především pro alergiky. Titan má kromě antialergických vlastností také výhodu lehkosti a pevnosti, je velmi odolný proti korozi ať už v prostředí kyselin, hydroxidů nebo proti působení vody.

Dnešní recenzované hodinky jsou určené pro dámské zápěstí a kombinují titan s černou nebo bílou keramikou.

Tus tes hloov ntsuas ib thaj tsam li ntawm 40,5 hli, přes korunku 45,5 hli thiab cov 10,5 hli. Částečně titanové a částečně keramické pouzdro má povrchovou úpravu leštěním, stejně jako luneta a keramický tah. Hodinky tak na ruce působí velmi výrazně a přitahují pozornost. Hranaté nožky jsou keramické a jsou provrtané pro uchycení keramického tahu. Tus saib yog waterproof rau 30 m, můžete s nimi tedy bez obav zmoknout nebo si umýt ruce. Saib tsis nyhav 114 (g).

Vypouklá kovová korunka má válcovitý tvar a jemné rýhování. Je částečně chráněná keramickými výstupky pouzdra. Saib nws muaj mastered. Kovová lesklá tlačítka chronografu jsou klasického tvaru, stisk je přesný a jasný.

Titanová luneta ve tvaru mnohoúhelníku má keramickou vložku (bílou nebo černou, podle verze hodinek) a nese hodinovou stupnici 1 mus txog 12. Bílé hodinky mají stupnici temně černou, černé hodinky mají stupnici bílou. Bezel tsau, není otočná a je mírně zkosená.

Matný číselník černé nebo bílé barvy kryje ploché minerální sklíčko bez antireflexu. Plastické hodinové indexy ve tvaru kruhu jsou vroubené lesklým kovem a vyplněné luminiscenční barvou. Na číselníku jsou rozmístěny tři subčíselníky – nyob rau qhov chaw ntawm lub “3” je to mimostředná vteřinová ručka, nyob rau qhov chaw ntawm lub “6” 12 hodinový čítač a na pozici “9” 30 feeb txee. Tenké kovové ručky subčíselníků jsou leštěné, stejně jako kovové orámování vnořených subčíselníků. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub “4” najdeme kovem orámovanou datovou aperturu s bílým datovým věncem a černým tiskem. Na číselníku se dále nachází plastické jméno značky Boccia Titanium. Důležitou součástí je i vnitřní luneta s tachymetrickou stupnicí, díky které si můžete změřit třeba rychlost metra nebo jiného dopravního prostředku. Všechny stupnice na černých hodinkách jsou provedeny bílým tiskem, na bílých hodinkách naopak černým tiskem. Díky tomu jsou údaje velmi dobře čitelné.

Hodinová a minutová mečovitá ručka jsou kovové a výrazně vyleštěné. Jsou také mírně zkosené. Uprostřed mají vrstvu luminiscence, takže snadno i v přítmí poznáte, Pes tsawg teev. Tenká centrální vteřinová ručka patří k chronografu.

Ploché titanové dýnko je k pouzdru přišroubované 4 screws. Uprostřed jsou gravírované informace o použitém materiálu a voděodolnosti, nechybí značka hodinek. Na dýnku najdeme vyražené referenční číslo 3765-02 v případě černé varianty a 3765-01 u bílé varianty hodinek.

Hodinky jsou osazené velmi přesným švýcarským bateriovým (Quartz) strojkem s funkcemi vteřiny, feeb, moos, hnub thiab chronograph. Běžná odchylka quartz strojku se pohybuje kolem 15 cov xis nkoos ib hlis twg, což je naprosto dostačující.

K ruce je připoutá plně keramický tah s překlápěcí sponou vyrobenou z titanu. Leštěná spona je signovaná Boccia Titanium. Bílá verze má tah z bílé, černá varianta má tah z černé keramiky, tah má šířku 20 hli. U módních designových dámských hodinek se nepředpokládá, že budete měnit tah za řemen, tah je tak pevně připevněný k pouzdru.

Černobílá dvojčata Boccia Titanium 3765 jsou zajímavé a vyvážené moderní hodinky z moderních materiálůnealergického čistého titanu a keramiky. Díky anti alergičnosti je tak mohou nosit všechny ženy i ty, které mají citlivou pokožku. Vzhledem patří spíše ke sportovnějším hodinkám, hodí se tedy k džínům, tričku či jinému neformálnímu oblečení. Funkce stopek se hodí, stejně jako datumovka a možnost změření rychlosti pomocí tachymetrické stupnice. Quartz strojek jim dodává přesnost a bezúdržbovost. Jen mi připadá trochu škoda, že nemají vyšší odolnost proti vodě, pak by splňovaly moje požadavky na hodinky, které můžete nosit na ruce stále. Keramika je totiž velmi odolná, především proti otěru a škrábancům, zachová si skvělý vzhled i při intenzivním nošení. Pokud si je pořídíte u autorizovaného prodejce značky Boccia v Koscomu, koj yuav tau hloov lub neej dawb yuav roj teeb. Thiab tus nqi? Za černou i bílou variantu zaplatíte stejně5.390 CZK.

Tus sau lub ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Za zapůjčení děkujeme Koscom..

Ua tsaug rau koj cov khoom Penshop.cz