Motiv třech můstků nesoucí strojek s tourbillonem se u luxusních hodinek Girard-Perregaux opakuje poměrně často. Tab sis npog, dává na odiv dokonalou práci hodinářů a poskytuje slastný pohled nejen pro hodinkového nadšence. A přitom už je to 152 xyoo, co hodinář Constant Girard-Perregaux toto uložení hodinového strojku sestrojil. Firma si uložení nechala patentovat ve Spojených státech a v roce 1889 obdržela zlatou medaili na Světové výstavě (Universal Exhibition) v Paříži právě za komplikaci tourbillon se třemi zlatými můstky.

Jak jste se už u nás mohli dočíst, existují Girard-Perregaux s třemi zlatými můstky a tourbillonem v hranatém pouzdře Vintage 1945 ntawm žlutého zlata a z růžového zlata, dnes vám ukážu tuto komplikaci v pouzdře kulatém.

Ručně vyrobené pouzdro z růžového zlata měří v průměru 41 millimeters, ntawm cov qhov 11,1 millimeter. Úhledně se tedy dokážou skrýt pod manžetu košile. Rau lwm cov tes, kdo by je chtěl schovávat, takové hodinky touží po tom být viděny a obdivovány. Do lunety osázené diamanty je zasazeno klenuté nepoškrábatelné safírové sklíčko s vrstvou antireflexu. Nepřehlédnutelnou dominantou platinového číselníku jsou tři ručně leštěné zlaté můstky nesoucí mechanický in-house strojek GP9600-18, uas muaj kev tsis zoo no feem nátah, tus zaus ntawm tus 3 Hz (21.600 půlkmitů moos), cia kos nro 48 hodin a jehož chod zajišťuje 31 cov kabmob pob zeb. Tourbillon na pozici “6” se skládá ze 72 qhov chaw ntawm lub, horní i dolní klec jsou ručně leštěné a rovnováhu zajišťují zlaté šrouby. Hodinová a minutová ručka jsou z růžového zlata, vteřinová uložená na kleci tourbillonu je modřená. Na lunetě a pouzdře je dohromady 88 diamantů bagetového řezu o celkové váze 11,7 karátu. K zápěstí je připnete černým řemenem z aligátora s překlápěcí sponou ze zlata 5N18, která je posázená 18 diamanty o váze 0,2 karátu. Hodinky se vyrábějí v limitované edici 18 tej daim, každý kus je číslovaný gravírováním. Pokud máte dostatečně našetřeno, můžete si je objednat pod referenčním číslem 99193B52H001-BA6A.

tau qhov twg los: Girard-Perregaux

Jestliže je pro vás luneta s diamanty trochu moc nápadná, máte možnost sáhnout po podobných hodinkách. Tentokráte je pouzdro a luneta bez diamantů, rozměry ale mají stejné. I těmto dodává život mechanický strojek s automatickým nátahem GP9600-18 usazený na třech ručně leštěných zlatých můstcích. Tourbillon o průměru pouhých 12 milimetrů také sídlí na pozici “6”. K ruce je připnete černým řemenem z aligátora a zlatou sponou. I tyto se vyrábějí v limitované edici, tentokrát 50 tej daim. Toužíte-li po dobré investici nebo luxusní ozdobě, pak je můžete objednat pod referenčním číslem 99193-52-001-BA6A.

tau qhov twg los: Girard-Perregaux

Sau ntawv nyeem: Olie

Sau rau ntawm daim duab: Girard-Perregaux.ch