Ntsia Frederique Constant jsou na našich stránkách novinkou. Mám tak skvělou příležitost představit vám krásné hodinky, které na první pohled vypadaly obyčejně, ale až na kibiho fotografiích vynikly drobné uchvacující detaily.

Manufaktura Frederique Constant Geneve je poměrně mladá, Nws yog founded hauv 1988. Hodinky vyrábí celé, od počátečního návrhu až po konečnou montáž. Zatímco v roce 2007 vyrobili a prodali 80.000 luxusních hodinek, xyoo 2011 to bylo již 120.000 Saib. První strojek se součástkami z křemíku vyrobili v roce 2008, byl to kalibr Heart Beat FC 935 Silicium. Nyob rau hauv lub xyoo 2008 vyrobili hodinky s tourbillonem se součástkami z křemíku, jako jedna z mála švýcarských hodinářských firem. Společnost implementuje nové high-tech materiály a vyrábí tak lepší, přesnější a spolehlivější mechanické hodinky.

Hranaté pouzdro je mírně vypouklé a skvěle tak nasedá na zápěstí. Vyrobené je z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním. Qhov ntev lawm 47 x 30,7 milimetru a výšku 10,2 millimeter. Jsou tedy pohodlně ukryté pod manžetou. Tvar pouzdra je elegantní, Sij hawm. Kulatá rýhovaná korunka má 2 O-kroužky, což přispívá k vodotěsnosti hodinek, která je 30 m. Lesklá luneta je spojená s nožkami, ve kterých je šroubovacími stěžejkami připevněn černý kožený řemen z krokodýla.

Postříbřený číselník má ve středu zdobení guilloché. Černé hodinové indexy jsou provedeny v římském fontu, jsou ručně malované a leštěné. Nejvýraznější částí číselníku je ovšem open-heart – “otevřené srdce” – které nabízí pohled na část strojkusetrvačku. Zaujal mě datový věnec zlaté barvy, který není klasicky na plochém datovém kotouči, ale je nádherně plasticky prořezávaný. Samotnou datovou aperturu najdeme na pozici “6”. Černé lakované ručky mají každá jiný tvartenká centrální vteřinová, tvar hodinové a minutové je zřejmě inspirován rostlinnými motivy. Nechybí text Frederique Constant Geneve a označení Swiss Made. Vypouklé safírové sklíčko je pevně zasazené v lunetě. Sklíčko je odolné proti poškrábání a má vrstvu antireflexu.

Přišroubované dýnko hýří informacemi o hodinkách včetně označení kalibru. Dýnko je kartáčované a tvoří zajímavý protiklad k leštěnému pouzdru. I díky prohnutí dýnko skvěle sedí na zápěstí, které kopíruje.

Mechanický strojek FC 315 založený na SW200, což je v podstatě klon kalibru ETA 2824-2 od firmy Selita. Má automatický nátah, 26 cov kabmob pob zeb, 28.800 Ib nrab-oscillations ib teev thiab ib winding cia ntawm ib tug ntau kawg 42 teev. Strojek je dodatečně zdobený a datový kotouč je umně plasticky vyřezávaný. Moc pěkný je i rotor automatického nátahu zdobený ženevskými pruhy, gravírováním a pozlacený.

Černý řemen z krokodýla měří u nožek 22 millimeters, u signované jazýčkové spony 18 millimeters. Řemen má černé prošití, což se k oblekovým hodinkám hodí.

Frederique Constant Caree Heart Beat Date vzhledem vyzývají k nošení k obleku. Nedbalá nadčasová elegance, leštěné pouzdro, zajímavá komplikace open-heart a prořezávaný datový kotouč z nich činí praktický šperk určený na pánské zápěstí. Najdete-li příležitost k jejich nošení a líbí se vám, rozhodně vám je doporučím ke koupi. Pořídíte je v Koscomu za necelých 32.000 CZK.

Sau ntawv nyeem: Olie

Tus sau lub duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.

Za zapůjčení děkujeme Koscom..

Ua tsaug rau cov khoom ntiav PenShop.cz.