Hodinky švýcarské firmy se značkou Epos jsem objevil poměrně nedávno, ale zamiloval jsem se do nich rychle. Ještě jsem neviděl hodinky z produkce této značky, které by nebyly svébytné, pěkné, perfektně udělanéa také plné emocí. Thiab xws li yog cov nram no Epos Collection Emotion (NYOB. 3352), rád bych vám je krátce představil.

Pouzdro hodinek je, Cas lwm, z leštěné nerezové oceli. Výrazná vroubkovaná luneta i tvar nožek nás vrací někam do první poloviny 20. století a začátků náramkových chronografůa mně se to moc líbí. Rozměry jsou vhodné pro (yuav luag) každé zápěstí, yog hauv txoj kab uas hla ntawm lub bushing 39 hli, cov qhov 13 hli. Waterproof manufacturer txiav txim tau rau 50 metres los txog sab dej, o hodinky se tedy při běžných vodních aktivitách bát nemusíte.

Ploché sklíčko tvoří odolný syntetický korund, tedy safír. Možná na něm trochu chybí antireflex, Skoda, hodinkám by antireflex s lehkým modrým nádechem určitě slušel.

Cibulovitá korunka je částečně krytá výstupky pouzdra a výjimečnost designu hodinek doplňují i tlačítka chronografu, které mají v průřezu tvar kapeka to je hodně nezvyklé.

Číselník ze stříbra se opravdu povedl! S obdivem jsem pozoroval nejen jeho rozložení (dané i použitým kalibrem), precizní provedení, ale i plastické stříbrné indexy, perfektní guilloché po obvodu i v sub číselnících, ale hlavně i krásnou strukturučerstvě nasněženého sněhuv hlavní ploše číselníkuto mi opravdu vyrazilo dech! Něco podobného jsem viděl pouze na jedněch hodinkách Grand Seikoa musím přiznat, že zde je provedení asi ještě lepší.

A co všechno hodinky zobrazují? Kromě hodin a minut i datum po obvodě (ručka s červeným půlměsícem), subčíselník na pozici “12” škálu minutového čítače chronografu a apertury dne v týdnu a aktuálního měsíce. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub “9” pak druhou časovou zónu a nad “6” je to čítač hodin chronografu a ukazatel měsíční fáze. Není toho málo, ale i tak mi číselník nepřipadá nepřehledný nebo přeplácaný, kuv xav li, že je stále ještě skvěle čitelný.

Provedení ruček je jednotné a krásnéoblé tvary a překrásné modření. Luminiscenci na ručkách nehledejte, možná by byla praktická, ale krásnému retro provedení by rozhodně parády nepřidala. A ještě taková drobnost, všimněte si úžasnéhokuželu”, který tvoří ručky uprostřed číselníku.

Ocelové dýnko má velký průhled na strojek a jsou na něm jen nezbytné popisky. Je poměrně ploché a na ruce sedí perfektně.

Kalibr v těchto hodinkách je zajímavě upravený švýcarský mechanický ETA Valjoux 7751 uas tsis siv neeg winding. Můstky i rotor automatického nátahu jsou zdobené perličkováním a gravírováním. Yog vim append tus, že kalibr umí i hacking (siv ceev xwmphem ob tes thaum kho), ruční nátah a rychlé překlápění data. Kromě korunky se nastavení ovládá i zapuštěným tlačítkem na pozici “10”.

K celkovému stylu hodinek se skvěle hodí i řemen o šířce 19 hli. Je z černé kůže s krokodýlím vzorem a nerezovou sponou. Zajímavě podtrhuje exkluzívní charakter hodinek. Ale pokud ho budete chtít vyměnit, nic tomu nebrání a šroubovací stěžejky k různým experimentům se řemeny samy vybízejí.

Pokud vás hodinky zaujaly tak jako mne, Kuv ntseeg tias, že vás nezklamou a budou vás provázet při nejrůznějších aktivitáchod obchodního jednání až po sportspolehlivě po dlouhou dobu. A určitě budou i cílem mnoha zvědavých pohledů a dotazůHodinky jsou dostupné i s černým číselníkem, ale toto bílo-modré provedení se mně osobně líbí asi nejvíc. A kde se dají koupit v ČR? Třeba u českého zastoupení značky EPOS.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem thiab cov duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.