Tus German Bauhaus tsim yog paub thoob ntiaj teb thiab tseem yuav siv rau tus saib. Zoo zoo, rau cov watches no tsis yog yuav hais txog cov Bauhaus, tus tsim austere, ntxiv txog kev raug thiab timeless tsim ntawm hiav txwv chronometrů. Saib hauv proportions zoo thiab lub portfolio no decorated nrog tshuaj Swiss manufacturers.

O historii německé hodinařiny ve vísce Glasshütte už jsem psala ntawm no. Hauv ntej,, jednou z firem, které v dnešní době navazují na své přetržené tradice a precizně dělají hodinky, je i Mühle Glasshütte a musím přiznat, že hodinky dělají stále moc dobře.

Tyto hodinky mě zajímaly od prvního pohledu, jejich tradiční design, který odkazuje na tradici námořních chronometrů, tak i jejich univerzální použitído obleku i ke casual oblečení. A také i preciznost jejich provedení. Zaujaly mne v každém detailu.

Leštěné pouzdro je složené ze třech částí – Rizal Park, tělo a dýnko. Použitá byla pevná ocel AISI 316L. Velké je tak akorát – 41 mm v průměru a pouhých 11 hli rau qhov siab. Kuv lees txim, že jsem čekala větší výšku pouzdra, hodinky tak trochu klamou tělem. Korunka je sportovního stylu a je šroubovací do pouzdra. Hodinky váží jen 93 (g). Matné a leštěné části pouzdra tvoří zajímavý a harmonický celek. Zajímavý je i oblý tvar nožek se šroubovacími stěžejkami, které výrazně ulehčují výměnu řemenů.

Číselník bílé barvy zdobí velmi zajímavý guilloché ve střední části. Jednoduché plastické hodinové indexy jsou stříbrné barvy. Nepřehlédnutelná komplikace Ntau hnub nyob rau qhov chaw ntawm lub 12 skrývá dva datové věnce s černým tiskem s ocelovým orámováním. Nyob hauv txoj hauj lwm ntawm lub 6 dominuje subčíselník s malou vteřinovou ručkou. A černý tiskjen označení značky a modelu nijak neruší. Ručky jsou ocelové černě lakované v Losange stylu. Vše chrání klenuté safírové sklíčko.

Dýnko je s průhledem na strojek je ploché a u pouzdra ho přidržuje 6 screws. Nese označení modelu, cov khw uas tus, zemi původu, použitý materiál a voděodolnost, uas ua rau 100 m. V pouzdru najdeme kvalitní švýcarský strojek ETA 2892-A2 s 21 lub pob zeb, ten je pěkně zdobený perličkováním i gravírováním rotoru automatického nátahu, vyrobeného z platiny.

Na hodinkách najdeme řemen černé barvy vyrobený z kůže louisianského aligátora. Spona je motýlková s vyrytým reliéfním logem.

Jestli se vám hodinky Teutonia II Big Date Kuv nyiam, nejste sami, mně taky a moc! Jen máme všichni tak trochu smůluzrovna tyhle byly vyrobeny v limitní edici pro vlastníky automobilů Mercedes Benz S Classe a shánět se vám nebudou zrovna lehce.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: Olie

Sau rau ntawm daim duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.