Společnost RADO byla založena v porovnání s ostatními poměrně nedávno – xyoo 1917. Zpočátku se zaměřila pouze na produkci hodinových strojků, až v roce 1957 vznikla první kolekce hodinek pod značkou Rado. Nyob rau hauv lub xyoo 1962 přišla na svět řada Rado Diastar, první hodinky na světě odolné proti poškrábání. Prodávají se dodnes jako Diastar Original. Nyob rau hauv lub xyoo 1983 se firma Rado stala součástí skupiny SMH, která se v roce 1998 přejmenovala na Swatch Group.

Hodinky Rado poznáte na první pohled. Používají inovativní high-tech materiály, jsou průkopníky v používání třeba keramiky, wolframu, karbidu titanu, lanthanu. Nyob rau hauv lub xyoo 2004 vznikly hodinky V10K, které jsou zapsány v Guinessově knize rekordů jako hodinky z nejtvrdšího materiálu na světě. Avšak Rado jsou jedinečné nejen materiály, ale i designem. Za svou historii získala značka Rado víc než 20 ocenění za design.

Neobyčejný byl i stánek Rado v Basileji. Možná trochu stroze přísný, přitom vitrínky lákaly k nahlédnutí a poskytovaly zážitek všem kolemjdoucím.

Jedna z prvních vitrínek, Rado r5.5 Chronograph – Dub nciab, high-tech keramika. Kvalitní safírové sklíčko dokresluje odolnost hodinek. RADO, to je časté použití kvalitních quartz strojkůzde v provedení chronograf. Poskytují přesnost, bezúdržbovost, můžete se na ně spolehnout za všech podmínek. Jsou to na první pohled pánské hodinky a hodí se na ruku jak módního návrháře, tak klidně i programátora.

Osvědčená řada Rado True s kulatým pouzdrem, opět v odolné kvalitní keramice. nechybí safírové sklíčko a quartz strojek. A hodinkami Rado zapomeňte na přehazování řemenů a přemýšlení, který si dnes vezmete. Nws yog tus saib, které prostě nesundáváte z ruky, jakoby vám srostly se zápěstím, zvyknete si na ně a vždy, když se podíváte, jsou tam a jsou přesné. Rado True Matt jsou sice původním zaměřením pánské, tab sis kuv xav hais tias tus, že by je zvládla i širší dámská ruka.

A co říkáte na Rado True Sport Chronograph? Získáte očekávanou odolnost matného černého keramického pouzdra doplněnou safírovým sklíčkem, quartz strojkem s funkcemi chronografu a především švýcarskou kvalitu zpracování. Nebýt výjimečných materiálů, vypadají skoro jako běžné hodinky, Tsis muaj?

Před nedávnou dobou firmě Rado vypršel padesátiletý patent na použití odolné keramiky. Od té doby ji v hodinkách používá kdekdo. Pokud ale chcete osvědčenou kvalitu, je dobré jít za tím, kdo to vymyslel. A tím zůstávají inženýři ve společnosti Rado. Vždycky budou v použití materiálů o krok napřed a ostatní jim budou jen tak tak šlapat na paty. Už je chcete? Asi se ptáte, kolik takové hodinky stojí a lámete si hlavu nad šestimístnými sumami. yuam kev! Nakoukněte do hodinářství Dušák, budete mile překvapeni.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: Olie

Sau rau ntawm daim duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.