Qhov no saib tej zaum hu ua “me nyuam dab” los sis “NeoMonster” Rau nws zoo sib xws nrog watches los ntawm cov divers koob Seiko SKX7xx, Leej twg yuav tsis pom zoo ib lub npe menyuam yaus “Dab”. Yog, Qhov zoo sib xws yog yooj yim pom tau tias yooj yim – txhais tes, Spinner. Tiamsis yog peb saib tej kev sib raug zoo nrog Yehauvas, Peb yuav pom txawm me me sib txawv. Li ntawd, wb saib lawv.

Kuv ntev ntev saib ntawm tus thawj saib nyob rau hauv cov duab. Thiab mag rau kuv, Uas pleasantly complement kuv ob Monsters – txiv kab ntxwv dub thiab txiv kab ntxwv. Thiab kuv kuj ua tau ib justification rau kuv tus kheej, Uas kuv xav tau ib tug saib “rau lub caij ntuj no”. Vim li cas rau lub caij ntuj no? Cia li saib ntawd dawb dial.

Ocelové nerezové leštěné a kartáčované pouzdro má vodotěsnost “tsuas” 100 m – oproti u Monster obvyklých 200. Yog hauv txoj kab uas hla ntawm lub bushing 42,5 millimeters, jeho tloušťka 12 hli. Tvar pouzdra je trochu jiný, korunka je na pozici “3”, tvar nožek je trochu jiný i tvar lunety. A také chybí částečná ochrana lunety proti pootočení. Chybí také vybrání pouzdra, která navazují na vybrání v lunetě. Rozdíly ale nejsou výrazné a je snadné je přehlédnout. kuv xav li, že označeníBaby těmto hodinkám trochu křivdí. Nejsou ani menší, lehčí nebo jinak určené pro děti, na tahu totiž váží 186 grams.

Yas yog tsis ntsia hlau – a to mi na těchto hodinkách vadilo asi nejvíc. Chrání ji sice částečně výstupky pouzdra, ale ochrana není dostatečná. Dvakrát se mi stalo, že jsem hledal cosi v kapse a při vytahování ruky z kapsy jsem o okraj kapsy vysunul i korunku. A to pro mne bylo opravdu nepřekonatelné. Je to možná drobnost, ale se šroubovací korunkou bych si je asi nechal.

V pouzdře je vsazeno minerální sklíčko Hardlex bez antireflexu. Kryje bílý číselník (30 hli) s plastickými indexy s bílou luminiscenční barvou, plastické tradiční logo Seiko 5, kovovým rámečkem orámované zobrazovače data a dne v týdnu. Čitelnost je výtečná, výrazné indexy i ručky dovolují intuitivní a jednoduchý odečet času. Ručky mají černě lakované okraje a jsou vyplněné luminiscenční barvou. Luminiscence ruček i indexů je tradičně skvělá!

Okolo číselníku je ocelová jednostranně otočná luneta s plasticky vygravírovanými indexy vyplněnými černou barvou. Yooj yim, zoo, ke. Při otáčení uslyšíme 120 “pushups” aretace.

Kalibr Seiko 7S36 (stejný jako vMonstrech”) kryje šroubovací dýnko s velkým průhledem. Rámeček kolem minerálního skla je velmi tenký a tak obvyklé popisy jsou napsány černou barvou přímo na průhled. Tus caliber yuav tsis decorated nrog, ale to asi ani nikdo nepředpokládá. I tak je pohled na mechanický strojek, pohyb rotoru automatického nátahu a setrvačku fascinující. Kalibr nemá ani možnost ručního nátahu, ani hacking vteřinovky a najdeme ho ve většině nižších řad mechanických hodinek Seiko 5. Yog cia kos nro 42 teev, strojek tiká 21.600 půlkmitů moos, přesnost hlídá i 23 cov kabmob pob zeb. Přesnost těch mých byla asi -10 SEC. za den.

Perfektní nerezový tah (22 hli), opravdu nechápu, jak je možné v této cenové kategorii ekonomicky zvládnout tak perfektní tah. Povrchová úprava navazuje na pouzdrokartáčování a leštěné části. Ale pro mé zápěstí o obvodu 22 cm byl trochu těsný, potřeboval bych ho ještě tak o jeden dílek větší. Spona je perfektní (i když plechová), s dvojím jištěním proti otevření, k té nemám žádné připomínky.

Hodinky to jsou skvělékdyž si odmyslím své výhradyprovedení bylo perfektní, je to opravdu spousta muziky za málo peněz. Já jsem měl zkušenosti s těmito hodinkami sice jen krátkou, po pár měsících mi některé věci na nich (pom saum toj noj) začaly vadit nepřekonatelně. A tak šly do světa – thiab, jak jsem nedávno slyšel, tak stále ještě dělají kupujícímu radost.

A jestli bych vám já doporučil hodinky Seiko 5? Snad bude stačit, když vám povím, že mám jedny Seiko (7009-3040), které mi i přes svůj věk asi 30 xyoo, skvěle slouží. A řada SNZF se vyrábí i v jiných barevných provedeníchs černým nebo oranžovým číselníkem, kompletně černé s černým PVD potahem pouzdra i tahuvybere si asi každý.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem thiab cov duab: 🙂 kibi

Album ntawm tag nrho cov duab.