Cov kev txwv muaj ib lub npe ntev li ib nobleman. – Edox dej hiav txwv Grand dhaus Cape Horn 5 Feeb Repeater txwv tsab. Lawv tau ua nyob rau hauv kev Edox kev koom tes nrog dubai tseev tsim ntiaj teb marine qws yawm.

V nerezovém pouzdru o průměru 45 mm tiká Edox kalibr 87 založený na ETA 2892-A2 a rozšířený o Dubois-Dépraz komplikaci. Strojek má rezervu nátahu 42 teev, tus zaus ntawm tus 28.800 kmitů za hodinu a 21 lub pob zeb. Na dýnku výrobce vygravíroval mapu světa (se zvlášť vyznačeným Hornovým mysem) a najdeme zde také průhled na strojek.

Skeletonový číselník kryje mírně zakřivené safírové sklíčko s antireflexem a odolné proti poškrábání. Všechny dílky strojku jsou krásně zdobené. Až trochu zanikají zlaté ručky. Ale můžete pozorovat všechen pohyb v hodinkách a také odbíjení malých tlačítek pětiminutové repetice.

Proč jsou tyto hodinky taková specialita? Krom faktu, že se jedná o limitní kus 10/30, jsou to také jedny z dalších hodinek firmy Edox s repeticí. Připomeňme si, co to vlastně repetice v hodinářství znamená. Je to jedna z komplikací haute horlogerie, která má mechanismus indikace času pomocí různě vysokých tónů. Při stisknutí tlačítka tak hodinky odbíjejí hodiny, čtvrthodiny a minuty. Pětiminutová repetice znamená, že hodinky jsou vybavené 2 tenounkými kladívky: jedno odbíjí hodinu a druhé, v jiném tónu, každých 5 minut po celé hodině. Chcete si je poslechnout? Máte možnost ntawm no.

koj puas nyiam? Yog hais tias kuv paub, jsou tady v Česku jediné a musíte si za nimi zajet do Prahy na Václavské náměstí. A připravte si skoro 400.000 CZK. Na druhou stranu získáte úžasné hodinky, jedny z třiceti na celém světě. A to už za to stojí, koj xav li cas? A když budete chtít nenápadně v divadle zjistit, Pes tsawg teev, stačí stisknout tlačítko

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: Olie

Sau rau ntawm daim duab: 🙂 kibi

Photo album.

Yog koj xav nrog, jak krásně odbíjejí?