O novinkách hodinářské firmy URWERK jsme vás už informovali. kuv xav li, že je ta pravá chvíle dozvědět se něco o lidech, z jejichž šikovných rukou tyto hodinky vycházejí.

Od svého založení v roce 1997 firma URWERK svými hodinkami totálně nabourala tradiční přístupy k hodinářství. Neuctivé. Vzpurné. Excentrické. Přesně takové jsou hodinky URWERK. Ale co když je zrovna tohle budoucnost hodinek?

URWERK

URWERK

Kdo jsou URWERK?

Jedná se o malý tým deseti! tibneeg – osm z nich jsou hodináři, inženýři, designéři, a dva se zabývají administrativou.

Felix Baumgartner thiab Thomas Baumgartner jsou talentovaní hodináři stejně jako otec a dědeček. Čas jim tepe v žilách. Felix absolvoval jako hvězda školy hodinářství Schaffhausen a naučil se tajný jazyk minutových repeaterů, tourbillonů a věčného kalendáře.

Felix Baumgartner

Felix Baumgartner

Martin Frei je uměleckou protiváhou svého partnera. Nyob rau hauv lub xyoo 1987 byl přijat na vysokou školu umění a designu v Luzernu. Martin se ponořil do každé formy vizuálně obrazných vyjádření od malířství a sochařství k videu a dozrál ve špičkového umělce.

Martin Frei

Martin Frei

Všichni tři muži se setkali náhodou a objevili společnou fascinaci měření času. Trávili hodiny analýzami rozdílu mezi hodinkami, které viděli v obchodech, a představami o budoucnosti jejich vytváření.

Martin a Felix

Martin a Felix

Jejich první hodinky vznikly na počátku devadesátých let. Byly inspirovány 17. stoletímnočními hodinami postavenými bratry Campaniu. Každou hodinu se rotující disk zvedne a zapadne v oblouku, stejně jako Slunce. Systémputující hodinyod té doby tvořil základ pro modely URWERK 103 a modely URWERK 201. Obě modelové řady mají velmi originální design, obsahují moderní techniku a hodinářsky nové koncepty.

Noční hodiny bratrů Campaniu

Noční hodiny bratrů Campaniu

Spojení se ještě jinou verzí stávající mechanické komplikace nebylo naším cílem,” vysvětluje Felix Baumgartner. “Naše hodinky jsou unikátní, protože každé jsou koncipovány jako původní dílo. To je to, co je dělá cenné a vzácné. Především chceme prozkoumat území mimo tradiční obzory hodinářství.

Martin Frei, odpovědný za vzhled budoucích hodinek, pomáhá, aby to bylo možné. “Pocházím z světa tvůrčí svobody. Nejsem vázán klasickými hodinářskými formami, takže mohu čerpat inspiraci z celého svého kulturního dědictví.

A dědictví se opravdu vrací ke kořenům času, který se odráží ve jménu jejich společnosti. Ur je mezopotamské město, kde Sumerové nejprve pozorovali souběh nebeských těles s obdobími a tak vyvinuli první měření času. Werk je z němčiny a znamenápracovat, vytvářet, vyvíjet, kovat, vzbuzovat emoce”.

URWERK je tvořen srdci a myšlenkami, které spolupracující tým vkládá do senzačního hodinářství.

Tus sau hauv cov ntawv nyeem: Olie

Duab: http://www.urwerk.com se svolením výrobce hodinek.

Album s fotografiemi z BaselWorldu 2011.