ಎಂದು ಸೈಕೊ ಇದು ಇತರ ಮಿಲಿಟರಿ ಕೈಗಡಿಯಾರಗಳು ನಡುವೆ ತಯಾರಿಸುತ್ತದೆ, ಸಹಜವಾಗಿ, ನಾವು ಎಲ್ಲಾ ತಿಳಿದಿರುವ. ಇಂದು ನಾನು ಕುತೂಹಲಕಾರಿ ವಿವರ ಒಂದು ಗಡಿಯಾರ ಪರಿಚಯಿಸಲು ಬಯಸುತ್ತೇವೆ – ಸೈಕೊ Prospex ಫೀಲ್ಡ್ ವಾಚ್ SBDY003. ಅವರ ಪಾತ್ರ ಸ್ವಲ್ಪ ಅಸಾಮಾನ್ಯ ಮಿಲಿಟರಿ ಕೈಗಡಿಯಾರಗಳು ಮತ್ತು ಅವರು ಒಂದು ಆಸಕ್ತಿದಾಯಕ ಸರಿಹೊಂದಿಸುತ್ತದೆ ಹೊಂದಿವೆ. ಎಂಬುದನ್ನು ತಿಳಿಯಲು ಬಯಸುವಿರಾ?

Asi jste zvyklí, že tool hodinky bývají barevné, s mohutným pouzdrem, otočnou lunetou a různými stupnicemi. ಕೈಗಡಿಯಾರ ಸೈಕೊ Prospex ಫೀಲ್ಡ್ ವಾಚ್ SBDY003 sice patří do skupiny Prospex – tedy mezi “experty pro extrémní sporty” – jak kolekci nazývá sama firma Seiko (do kolekce patří mimo jiné známé Marine Master Professional – „Tuna Can“), ale svým vzhledem hodně vybočují.

Průměr ocelového pouzdra, černěného PVD technologií, ನಾನು 47 ಮಿಮೀ, s nožkami pak 50 ಮಿಮೀ. ತಮ್ಮ ಎತ್ತರ 17,2 ಮಿಮೀ – za což ovšem může lupa. Některé hodinky mají malou lupu (“ಸೈಕ್ಲೋಪ್ಸ್”) pro lepší čitelnost data. Tyhle hodinky se s tím nepářou, mají lupu přes celý číselník. Kolem lupy je černá luneta s minutovou škálou. Lupa je upevněna kloubem na pozici “3”, korunka s typickým vroubkováním je posunuta na pozici “4”.

Podíváme-li se na opačnou stranu hodinek, najdeme pod šipkou tlačítko, které otevírá lupu. Nachází se mezi indexy 8 ಒಂದು 9, tvoří tak zajímavý detail na levé straně pouzdra.

Po odklopení lupy se můžeme pokochat pohledem na číselník, který je, ನನ್ನ ಅಭಿಪ್ರಾಯದಲ್ಲಿ,, mimořádně přehledný a jednoduchý. Podklad číselníku je rozdělen do dvou zón, vnější je zdobena jemnou soustřednou guiloché, vnitřní potom plastickým povrchem, který připomíná snad čokoládu. Poměrně velký zešikmený distanční kroužek nese bílé tištěné hodinové, minutové a vteřinové indexy. Na číselníku vynikají číselné idexy 3 – 6 – 9 – 12, které jsou plastické, nerezové a vyplněné luminiscenční vrstvou. Luminiscenční vrstvu obsahují také zbylé hodinové indexy v podobě opět plastických nerezových klínků. Taktéž ručky jsou vyplněné luminiscenční vrstvou, nerezová je ovšem pouze subtilní vteřinová ručka, je mírně protažená za osu a přibližně v půlce délky má rozšíření ve tvaru šipky. Hodinová i minutová ručka mají mečovitý tvar, jsou poměrně mohutné a mají matně šedý okraj. Číselník prolamuje ještě apertura pro jednoduchou datumku: bílá tištěná čísla na černém kotouči nenápadně vykukují na pozici “4:30”.

Spodní strana pouzdra je prakticky celá skleněná – jen poměrně tenký nerezový kroužek okolo nese v opisu obvyklé informace o hodinkách a nic neruší pohled na srdce hodinek, mechanický in-house kalibr Seiko 4R35. Ten má rezervu nátahu 41 ಗಂಟೆಗಳ, možnost ručního natahování, 21.600 ಎ / ಗಂ (3 Hz) a jako komplikaci datumovku a hacking vteřinové ručky při seřizování. ಜಲನಿರೋಧಕ je udávána 100 m/10 atm, méně bych u tool hodinek ani neočekávala, navíc o firmě Seiko se ví, že deklarace vodotěsnosti na svých hodinkách myslí vážně.

Ocelový tah s překlápěcí sponou a neoprenovou extenzí je také černěný, ತೋಳು ಅಗಲವನ್ನು ಹೊಂದಿದೆ 22 mm a u spony 20mm, doplňuje tak celkové elegantní a střízlivé vyznění hodinek. Ještě doplním váhu, ಈ 192 ಗ್ರಾಂ.

Na co se hodí lupa na hodinkách? Můžete s ní číst v mapě, prozkoumávat makrosvět, přečíst ta malá písmenka, co už na ně normálně nevidíte, nebo vám může zachránit život rozděláním ohně v nehostinné pustině. ಕೈಗಡಿಯಾರ ಸೈಕೊ Prospex ಫೀಲ್ಡ್ ವಾಚ್ SBDY003 jsou elegantní, navíc odolné a zároveň hravé. ಅನುಕಂಪ, že značka Seiko už nemá v nabídce a proto, pokud vás zaujaly, najdete je jen v bazarech a nejnižší cena se pohybuje kolem $370 ಯುಎಸ್ಡಿ.

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: limi

ಫೋಟೋ ಮೂಲ: www.seikowatches.com

Jestli se vám aktualita líbila, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಇದು ನಮಗೆ ಅಮೂಲ್ಯ ಪ್ರತಿಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ನೀಡುತ್ತದೆ, ಧನ್ಯವಾದಗಳು!