Hodinky londýnské firmy ಕ್ರಿಸ್ಟೋಫರ್ ವಾರ್ಡ್ už jsme na našem webu několikrát představovali. Ve srovnání s jinými hodinářskými společnostmi je to mládě, slaví letos teprve 10. výročí založení (ke kterému došlo 4. června 2004 na lodi na řece Temži). K tomuto výročí nadělila značka sobě i nám, milovníkům hodinek, nový model C5 Malvern Slimline. A je to krásný dárek.

Inspirací pro tento model byly vůbec první hodinky firmy, ಪೌರಾಣಿಕ C5 Malvern Automatic. Ideou zakladatelů firmy, pánů Mikiho France, Chrise Warda and Petera Ellise bylo vyrábět “nejlevnější nejdražší hodinky na světě” – tedy luxusní hodinky nejvyšší kvality, ale za přijatelné ceny. Řekla bych, že se jim to daří a i model C5 Malvern Slimline se nese v podobném duchu.

Velikost kulatého krásně a ručně leštěného ocelového (316ದಿ) pouzdra je jen 40 milimetrů a výška 8,7 ಮಿಮೀ. Pouzdro hladce přechází v subtilní nožky a žádné výstupky nebo vybrání nekazí jeho kulatou dokonalost. Jemně vroubkovaná korunka nese gravírovaný znak firmy, písmenka CW. Její velikost je přiměřená velikosti pouzdra a z obrázků se zdá, že manipulace s ní bude tradičně dobrá.

ನೀಲಮಣಿ sklíčko s antireflexní vrstvou opticky hodinky zvětšuje, protože luneta je velmi tenká a tmavě modrý číselník s jemným brusem v podobě slunečních paprsků (sunburst) na sebe strhává pozornost, podobně jako i ostatní prvky číselníku.

Na tmavě modrém číselníku se vyjímají jednoduché plastické čárové hodinové indexy z leštěné oceli. Jedinou výjimku tvoří pozice 12, kde jsou indexy zdvojené. Ze stejného materiálu – oceli – jsou i ručky. Hodinová i minutová jsou oboustranně hrotité, jemná vteřinová má jednoduchý tvar. Všechny ocelové části jsou dokonale vyleštěné, takže zachytí i každý nepatrný paprsek světla – což je důležité i proto, že jak už to u těchto hodinek bývá, luminiscenci byste na nich hledali marně. Na číselníku najdete ještě bíle tištěné nápisy Chr. Ward London nad osou a SLIMLINE pod osou ruček. Úplně dole u idexu na pozici 6 se schovává nápis “ಸ್ವಿಸ್ ಮಾಡಿದ” – což se sice může zdát jako protimluv k onomu Londýnu, ale tak to prostě u Wardů funguje, hodinky jsou vyráběny ve Švýcarsku. ಎ ಶೂನ್ಯ by jistě zaplesal nad absencí datové apertury.

Když se podíváme na spodní stranu hodinek, na první pohled zaujme perfektně leštěná, ke krajům zaoblená plocha dýnka, připevněná šesti zapuštěnými šroubky. Pod sklíčkem vidíme kalibr, je to známý a spolehlivý strojek ಇಟಿಎ 2801-2. Ten je sice jednodušší (17 ಕಲ್ಲುಗಳು, 28.000 ಎ / ಗಂ – 4Hz, ಹಸ್ತಚಾಲಿತ ಸುರುಳಿಯಿಂದ), ale zato má na výšku jen 3,35 ಮಿಮೀ. Na dýnku je ještě gravírovaný nápis swiss made a výrobní číslo. Doplním ještě watertightness: ta je jen 30 m/3 BAR, ale pro tento typ hodinek je dostačující. Jen je škoda absence jakéhokoliv zdobení, finální úprava kalibru by mohla být rozhodně zajímavější.

Nerezové pouzdro elegantně doplňuje černý prošívaný řemínek z aligátoří kůže o šířce 20 ಮಿಮೀ. Hodinky se vyrábí ve třech barevných variantách číselníku: sněhově bílé, uhlově černé a v modré, řemínky pak dvojí, hnědé a černé barvě.

Výroční hodinky Ch. Ward C5 Malvern Slimline je sice víc než o polovinu “tlustší”, než nejtenčí mechanické hodinky (Piaget Altiplano mají výšku jen 3,65 ಮಿಮೀ), ovšem jejich velikost, elegance a jednoduchost z nich dělá opravdu ideální hodinky k obleku a možná i k večerním šatům, ನಾನು, že se hodí jak na pánské, tak i na ženské zápěstí. A jejich cena také není tak závratná, ve firemním ಇ-shopu se dají koupit za 400 ಸ್ವತಂತ್ರವಾಗಿ, ಸುಮಾರು ಅಂದರೆ 13.600,- CZK.

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: limi

ಫೋಟೋ ಮೂಲ: www.christopherward.co.uk

ನೀವು ಕೈಗಡಿಯಾರಗಳು ಬಯಸಿದರೆ, ನಮಗೆ ನೀಡಲು ಮರೆಯಬೇಡಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಇದು ನಮಗೆ ಬಹಳ ಅಮೂಲ್ಯ ಪ್ರತಿಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ನೀಡುತ್ತದೆ, ಧನ್ಯವಾದಗಳು.