“Toto jsou cesty hvězdné lodi Enterprise, jenž se vydává za poznáním tajemných nových světů, hledat nové formy života a nové civilizace. Odvážně se pouští tam, kam se dosud nikdo nevydal...” Kdo tuhle seriálovou hlášku nezná a nikdy nechtěl být průzkumníkem, kapitánem vesmírné lodi nebo aspoň členem odvážné posádky, asi ani dál číst nemusí.

Švýcarská společnost S3 (Swiss Space System) vytvořila projekt ZeroG, který při krátkém letu speciálně upraveným letadlem umožní zájemcům prožít pár minut ve stavu beztíže, tedy při G0. Je to možnost pro všechny dobrodruhy, kteří by chtěli, alespoň na malou chvilku, zažít své vesmírné dobrodružství. Cesty za G0 začnou příští rok v lednu, odlétá se celkem z 15 míst na celém světě a vstupenkou na palubu budou hodinky Breitling S3 ZeroG Chronograph, které budou vyrobeny a prodávány pouze a jedině pro tuto příležitost.

ವ್ಯವಹಾರ ಸಂಸ್ಥೆ Breitling je tím pravým partnerem tohoto projektu, třeba i proto, ಗಡಿಯಾರ Navitimer Cosmonaute byly v roce 1967 s kosmonautem Scottem Carpenterem poprvé ve volném vesmíru. Hodinky od Breitling jsou špičkovými nástroji, ať už pro piloty, námořní kapitány, potápěče nebo dobrodruhy.

Pojďme se ale podívat na onen palubní lístek: robustní a přitom lehké pouzdro je vyrobeno z titanu ವ್ಯಾಸ 43 ಮಿಲಿಮೀಟರ್. Jeho povrch je kartáčovaný a ošetřený černou PVD vrstvou. Luneta je jednosměrně otočná, číselné pěti minutové indexy v doplňuje minutová škála (použita je luneta modelu Avenger). Korunka i ovládací tlačítka chronografu mají typickou pozici i vzhled pro chronografy Breitling.

Černé pouzdro doplňuje černý číselník: pod ನೀಲಮಣಿ, oboustranným antireflexem opatřeným sklíčkem se nachází poměrně zaplněný, ale přehledný číselník. Subčíselníky jsou umístěny na pozicích 2, 6 ಒಂದು 10. Na těchto pozicích pak chybí číselné hodinové indexy. Ty ostatní jsou tištěné bíle (ಕೇವಲ “12” šedě), a na místě indexu 8 se nachází grafická značka celého projektu.

Všechny ručky, jak hlavního číselníku, tak subčíselníků, jsou ocelové s barvou kovu a mají jednoduchý mečovitý tvar. Hodinová a minutová mají navíc luminiscenční výplň a velká vteřinovka je zakončena typickou kotvičkou s psacím písmenem B. Kromě nápisů na číselníku ještě najdeme datovou aperturu, na kterou zbylo místo na pozici “4:30”. Elegantní černo – šedo – bílý číselník doplňuje zajímavým barevným akcentem červená špička velké vteřinovky a letící letadlo ze znaku projektu G0. Hladké černé dýnko by mělo nést gravírované grafické znázornění letu – graf se stoupajícím a klesajícím letadlem.

Hodinky pohání “in house” Super Quartz modul Breitling 73, který by měl být 3x přesnější, než běžné quartz moduly, s tepelnou stabilizací a chronometrickou certifikací COSC. ಜಲನಿರೋಧಕ pouzdra je garantována do 100 ಮೀ /10 ಎಟಿಎಂ. Černé hodinky doplňuje černý pryžový řemínek, na kterém se znovu opakuje logo celého projektu.

Pokud jste opravdovým nadšencem a vaším životním snem je zažít alespoň na chvíli vesmírné dobrodružství, pak tyto úžasné, precizně provedené a unikátní hodinky mohou být i vaším palubním lístkem. Jejich cena je dvojí – pro VIP sekci letu je to 50.000 EUR a pro Premium zone 5.000 ಯುರೋ. (Pro úplnost přidávám, že lze letět i levněji, ಗೆ 2.000 EUR se dostanete do tzv. Party zone, ovšem už bez těchto hodinek.)

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: limi

ಫೋಟೋ ಮೂಲ: web Breitling a projektu ZeroG.

Jestli se vám aktualita líbila, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಇದು ನಮಗೆ ಅಮೂಲ್ಯ ಪ್ರತಿಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ನೀಡುತ್ತದೆ, ಧನ್ಯವಾದಗಳು!