Vzpomínáte na dynamické hodinky Perrelet Turbine A1066/3, jejichž podrobnou recenzi jsme nedávno přinesli? Efekt otáčející se “turbíny” leteckého motoru, který je pro tuto řadu typický, je sice velmi pěkný, ale tak nějak zabraňuje tomu, aby se na číselníku objevily i jiné komplikace než jen zobrazení času. Nebo snad ne?

No tak dobře, ಅಲ್ಲ. Designéři značky Perrelet zvládli do číselníku obohaceného o volně se točící turbínu přidat i funkci chronografu. Na časté dotazy raději odpovím předem – turbína se neotáčí mechanickou energií kalibru, ale výhradně pohybem ruky a nijak nesouvisí s automatickým nátahem kalibru. Jedná se jen o zdobný prvek a mohu říct, že velmi zdařilý!

Škály chronografu se podařilo přidat na safírovou vrstvu v číselníku. Je to logické a vlastně velmi šikovné umístění. A ve štěrbině spodní strany číselníku vykukuje dokonce i datový kotouč.

Hodinky vznikly v několika variantách. Ty se od sebe liší použitými materiály a barevným vyzněním. Jiné rozdíly nehledejte, hodinky mají pouzdro o průměru 47 milimetrů a tloušťce 16 ಮಿಮೀ. Číselník je vždy také krytý ನೀಲಮಣಿ ವಿರೋಧಿ ಪ್ರತಿಫಲಿತ ಹೊದಿಕೆಯನ್ನು ಗಾಜಿನ. Safírové sklíčko najdete i v průhledu dýnka, kde otvírá pohled na mechanický kalibr Perrelet P-361 (ವರ್ಷ, původ má v kalibru značky Soprod). Kromě zobrazení času je zde tedy i komplikace chronografu s 60minutovým čítačem. ಎ watertightness je vždy (ಮಾತ್ರ) 50 ನೀರಿನ ಸ್ತಂಭದ ಮೀಟರ್.

Jednotlivé barevné varianty jsou:

A1074/2 – má pouzdro z nerezové oceli, lunetu s černou DLC vrstvou, turbína je titanová, ಕಪ್ಪು ಡಯಲ್.

A1075/1 – pouzdro je také z nerezové oceli s černou DLC vrstvou, nerezová luneta, turbína titanová černěná, ಕಪ್ಪು ಡಯಲ್, světlé indexy.

A1079/1nerezové pouzdro s černým DLC, ಕಪ್ಪು ಡಯಲ್, ಕಿಟಕಿ, turbína i indexy.

A3036/1nerezové pouzdro s DLC vrstvou (ಗುಲಾಬಿ ಚಿನ್ನದ), turbína černěná, číselník růžové zlato, světlé indexy.

A3036/2i zde je nerezové pouzdro s DLC vrstvou (ಗುಲಾಬಿ ಚಿನ್ನದ), v této barvě je i turbína a číselník, světlé indexy.

Jak se vám tyto hodinky líbí? ನಾನು ಅರಿಕೆ, že bych si asi vybral, jen váhám nad barevnou variantounerezové pouzdro? Nebo černé? Nebo…? Tyto hodinky byly představeny na výstavě ಬೇಸೆಲ್ ಪ್ರಪಂಚ 2013 a prodávají se za cenu okolo 5000 ಯುರೋ.

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: 🙂 kibi

ಫೋಟೋ ಮೂಲ: Perrelet.com.

Pokud se vám hodinky líbily, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಧನ್ಯವಾದಗಳು!