Dnes bych vám rád krátce představil snad nejhezčí hodinky se značkou Officine Panerai, které jsem za poslední dobu viděl. Jsou to Officine Panerai Luminor ಸಬ್ಮರ್ಸಿಬಲ್ 1950 3 Days Automatic Ceramica Special Edition (PAM00508) a já si myslím, že se v nich dokonale spojuje to nejlepší z tradice této značky s moderními materiály a technologií. ವರ್ಷ, tyhle hodinky bych mohl bez výhrad nosit.

ಕೇಸ್ ವ್ಯಾಸ 47 milimetrů je v tomto případě vyrobeno z černé matné keramiky, konkrétně se jedná o oxid zirkonu (ZrO2). O tomto materiálu jsme už několikrát psali, tak pro vás nebude překvapením, že jeho hlavní výhodou je tvrdost, která asi pětkrát překračuje tvrdost obvyklé nerezové oceli. Hodinky si tak po dlouhé roky zachovávají svůj vzhled a stále vypadají jako nové. Nevýhodou může být křehkost tohoto materiálu v případě pádů na tvrdou podlahu. Pouzdro na boku doplňuje obvyklý (a patentovaný) můstek fixace korunky proti vytažení pod vodou. I tento můstek je vyroben z keramického materiálu. Povrchová úprava je dokončena do matného vzhledu pískováním. Jestli vás zajímají detaily výroby, najdete na stránkách www.panerai.com.

Z keramiky je nezvykle vyrobena i černá otočná (jedním směrem) luneta s fixací v 60 ಅಂಕಗಳು. Důležité body jsou na ní vyznačeny plasticky a minutová škála do 15 minut navíc minutovými indexy v barvě doplňků číselníku.

V pouzdře najdeme zasazené nezvykle silné (4 ಮಿಮೀ) ನೀಲಮಣಿ ಸ್ಫಟಿಕ, jemně klenuté a s antireflexní vrstvou. I díky tomu výrobce garantuje watertightness ಏನು 300 ನೀರಿನ ಸ್ತಂಭದ ಮೀಟರ್.

Černý matný číselník v tomto případě není vyroben technologií “sandwich”, luminiscenční (SuperLumiNova ®) hodinové indexy jsou plastické a připevněné na číselník shora. Kromě obvyklých nápisů na něm najdeme nenápadnou datovou aperturuvelmi oceňuji černý datový kotouč s inverzním tiskem data ve stejné “ವಿಂಟೇಜ್” barvě, jako mají indexy a luminiscenční výplň částečně skeletonových ruček a luminiscenčního bodu na lunetě. Sekundová ručka ve svém plastickém subčíselníku opticky vyvažuje mohutnou ochranu korunky. Co se týká estetiky, zpracování i čitelnosti, ನಾನು, že číselníku a ručkám není co vytknout.

V těchto hodinkách je samozřejmě in-house Panerai P.9000, ಇದು ಸ್ವಯಂಚಾಲಿತ ಅಂಕುಡೊಂಕಾದ ಕ್ಯಾಲಿಬರ್ ಜೊತೆಗೆ ಯಾಂತ್ರಿಕ ಹೊಂದಿದೆ. Dvojice pérovníků mu zajišťuje provoz po dobu 3 ದಿನಗಳು. V průměru 13¾ ರೇಖೆಗಳು a tloušťce 7,9 milimetrů je natěsnáno 197 ಭಾಗಗಳು, ಅದರ 28 ಬೇರಿಂಗ್ ಬಂಡೆಗಳು. Setrvačka ze slitiny Glucydur® má frekvenci pohybu 4 Hz (28800 ಎ / ಗಂ) a Incabloc® ochranu proti poškození nárazem. Jeho komplikace (ಕ್ರಿಯೆ) vidíte na číselníkukromě zobrazení času ještě zobrazení data. Líbí se mi jeho decentní zdobení broušením a gravírováním, pěkné jsou i modřené šroubky u můstku setrvačky. Bohužel tímto pohledem se bude kochat jen majitelův hodinář, kalibr je ukrytý pod pevným dýnkem bez průhledu.

Dýnko je titanové matné s obvyklými gravírovanými nápisy. Historii bojových plavců s miniponorkami (SLC) připomíná stylizovaná podoba jejichživého torpédai s osádkou uprostřed dýnka.

Na hodinkách je moc pěkný “ವಿಂಟೇಜ್” rozpraskaný řemen šedé barvy s obvyklou výraznou titanovou sponou. Podobný řemen se značkou Panatime jsem před časem měl a vypadal opravdu moc pěkně. ನಾನು, že i majitelé těchto hodinek propadnou hromadění krásných a nezvyklých řemenů, pokaždé tak hodinky dostanou trochu jinou podobu.

Co dodat? Mně se hodinky moc líbí, kdybych na ně měl, neváhám a koupím si je. Bohužel pro svou cenu – $17500 ಯುಎಸ್ಡಿ – jsou pro mne nedosažitelné. Jestli na ně máte, neváhejte a kupte si je!

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: 🙂 kibi

ಫೋಟೋ ಮೂಲ: panerai.com

ನೀವು ಕೈಗಡಿಯಾರಗಳು ಇಷ್ಟಪಟ್ಟಿದ್ದಾರೆ ವೇಳೆ, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಇದು ನಮಗೆ ಅಮೂಲ್ಯ ಪ್ರತಿಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ನೀಡುತ್ತದೆ, ಧನ್ಯವಾದಗಳು!