Pro mě osobně je značka ಕಡಲಗಿಡುಗ-LeCoultre spíše zosobněním elegantních společenských hodinek zhotovených z tradičních materiálů. O to větším překvapením pro mě bylo, že do své kolekce zařadili v poslední době mnoho hodinek, které se tomuto schématu vymykají. Mají zřejmě uspokojit současnou poptávku na trhu, který se dožaduje výrazných hodinek. ಮಾದರಿ Master Compressor Diving Automatic Navy SEALs L.E. pak stojí někde na pomezí, hodinky jsou na poměry značky Jaeger-LeCoultre velmi výrazné a sportovní, avšak v porovnání s hodinkami jiných značek by se daly ještě ohodnotit slovem “střídmé”.

Pouzdro hodinek je vyrobeno z nerezové oceli a má průměr 42 ಮಿಲಿಮೀಟರ್. ಇದು ಆಸಕ್ತಿದಾಯಕವಾಗಿದೆ, že původně měl být průměr 44 ಮಿಮೀ, ale profesionálové z jednotek SEALs si nakonec přáli raději trochu menší rozměr. Tvar pouzdra je poměrně klasicky kulatý a celé má povrchovou úpravu matným broušením, jen zkosené hrany nožiček jsou leštěné. ವಸತಿ ಎತ್ತರ 14 ಮಿಮೀ, ಇದು ಅರ್ಥ, že to rozhodně nejsou malé hodinky.

Hodinky jsou vybaveny otočnou lunetou pro odpočet času ponoru. ವರ್ಷ, rozhodně jsou určeny do vody, watertightness ಹೊಂದಿವೆ 300 ಮೀಟರ್. Osobně ale nevím, co by na vodu řekl řemínek z teletiny, ale na výběr je i kaučukový pásek. Sklíčko hodinek je samozřejmě safírové.

Strojek hodinek pochází z manufakturní produkce Jaeger-LeCoultre s označením ಒಳವ್ಯಾಸ 899. Jedná se o strojek s automatickým nátahem, který je složen z 219 součástí. Rezerva chodu je poměrně průměrných 43 ಗಂಟೆಗಳ, ಹೊರುವ ಕಲ್ಲುಗಳ ಸಂಖ್ಯೆ 32. Jediné co snad zaujme je výška strojku, ta je pouhých 3,30 ಮಿಮೀ. ಸಹಜವಾಗಿ, že strojek je perfektně nazdobený, to si bohužel neprohlédnete, protože je ukrytý pod šroubovacím ocelovým dýnkem. Tak jako jiné kalibry této značky, prošel i tento testováním, které trvá celých 1000 ಗಂಟೆಗಳ. ವರ್ಷ, tímto testováním procházejí všechny vyrobené strojky značky.

Moje dojmy z hodinek:

ಗಡಿಯಾರ ಸಂದರ್ಭದಲ್ಲಿ, ačkoliv je poměrně masivní, má klasický kulatý tvar, díky kterému sedí dobře jak na silnějším, tak tenčím zápěstí. Černě zbarvená otočná luneta pro odpočet času ponoru hodinky pak lehce opticky zmenšuje, díky tomu, že redukuje plochu číselníku. Povrchová úprava broušením je pro hodinky této velikosti poměrně vhodná, pokud by byly celé lesklé, byly by na zápěstí až příliš nápadné. Matný povrch navíc také netrpí na vlasové škrábance jako povrch leštěné, naproti tomu pokud dojde k většímu poškození povrchu, hůře se pak opravuje.

Dýnko na sobě nese velmi pěkné gravírovaný znak SEALs, tedy speciálních jednotek US NAVY, podle kterých nese tato limitovaná edice své jméno.

Za pozornost stojí i konstrukce korunky s otočnou pojistkou proti vniknutí vody a proti případné náhodné manipulaci pod vodou. Je to pohodlnější řešení, než klasická šroubovací korunka.

Číselník hodinek je jednoduchý a velmi funkční. Matně černý podklad na sobě nese plastické hodinové indexy, které jsou stejně jako skeletované ručky opatřeny luminiscenční vrstvou. Číselník je pouze na pozici 3 narušen datumovkou. Na datumovém okénku je dobře vidět výrazná tloušťka číselníku. Osobně bych si tyto hodinky dovedl představit i bez iritujícího datumového okénka, ale asi si ho trh a zákazník žádají.

Ještě ukázka luminiscence ಹ್ಯಾಂಡ್ಸೆಟ್ಗಳನ್ನು, indexů a značky na otočné lunetě. Má jednotný modro-zelený odstín.

Hodinky nabízí výborných 300 metrů vodotěsnosti, osobně ale pochybuji, že by byly v denním kontaktu s vodou. Avšak v portfoliu značky Jaeger-LeCoultre plní důležitou roli sportovně vypadajících hodinek, které lze reálně použít i pro sportovní vyžití.

ಕೊನೆಯಲ್ಲಿ ಕೆಲವು ಪದಗಳು:

Osobně si cením značky Jaeger-LeCoultre pro její klasické, případně komplikované modely. Pro sportovní hodinky bych pravděpodobně šel k jiné značce. To ovšem neznamená, ಎಂದು Model Master Compressor Diving Automatic Navy SEALs L.E. jsou špatné hodinky, právě naopak. Jedná se o velmi povedené hodinky se svébytným designem. Někoho může lákat odkaz na Navy SEALs, jiného právě značka Jaeger-LeCoultre. Mě osobně se líbí jejich design a kvalita.

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: Thaddeus ಟ್ಯಾಡ್ ಶೈ

ಲೇಖಕ ಫೋಟೋಗಳು: 🙂 kibi

ಆಲ್ಬಮ್ ಎಲ್ಲಾ ಫೋಟೋಗಳು.

ನೀವು ಕೈಗಡಿಯಾರಗಳು ಇಷ್ಟಪಟ್ಟಿದ್ದಾರೆ ವೇಳೆ, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಇದು ನಮಗೆ ಅಮೂಲ್ಯ ಪ್ರತಿಕ್ರಿಯೆಯನ್ನು ನೀಡುತ್ತದೆ, ಧನ್ಯವಾದಗಳು!