První den v Basileji utekl velice rychle. Navštívili jsme mnoho stánků, mezi prvními Zeno Watch Basel. Hodinky s rezervou chodu 8 dní nemohly ujít naší pozornosti.

Stejně jako před dvěma lety jsme nevynechali veliké hodinky Kyboe. A stále se drží osvědčeného “Bigger is better!”.

Kde jsou výrobci hodinek, nesmí chybět výrobci řemenů – mezi nimi značka Hirsch. ನನಗೆ ಗೊತ್ತಿಲ್ಲ, jak vy, ale já jsem s nimi velice spokojená.

Navštívili jsme také stánek <ಒಂದು href="http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&rurl=translate.google.com&sl=cs&tl=pt-BR&u=http://info.photowatches.eu/kn/tag/visconti/&usg=ALkJrhjQ9zfLunktecTTix_icXS1fMlY9A" ವರ್ಗ = "ಟ್ಯಾಗ್ ಗುಂಡಿ -195" ಶೀರ್ಷಿಕೆ = "10 tópicos" ಶೈಲಿ = "ಫಾಂಟ್ ಗಾತ್ರದ: 8.55445544554pt;"> ವಿಸ್ಕೊಂಟಿ . Kdo se ptá, co má výrobce plnicích per společného s hodinkami, ptá se naprosto správně. Tato značka letos vydala své první hodinky. Samozřejmě se jedná o limitovanou edici, bude vyrobeno 250 kusů od každého ze šesti modelů. Hodinky nám ukázal sam pan tvůrce hodinář, tajil se nám dech, když jsme je brali do rukou v rukavicích.

Všímaví si nemohou nevšimnout nápaditých podobností s pery – můstek ve tvaru klipsu, ručky připomínající hrot pera. A krása hodinek vyniká především v detailu. Ty jsou propracované do nejmenších podrobností. Každý šroubek nese logo Visconti, prořezávaný číselník je zdobený ženevskými pruhy a guilloché, řemen jsou vyrobené z kvalitní krokodýlí nebo telecí kůže. Nesmím zapomenout ani na konečnou úpravu leštěním, ಹಲ್ಲುಜ್ಜುವುದು, broušením.

Na nedělní poledne jsme si ve stánku ಗ್ಲೈಸೀನ್ domluvili fotografování novinek značky, přineseme vám tedy podrobné živé fotografie. Jako ochutnávku si můžte prohlédnout limitovanou edici Airman 1953 <ಒಂದು href="http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&rurl=translate.google.com&sl=cs&tl=pt-BR&u=http://info.photowatches.eu/kn/category/vintage/&usg=ALkJrhiLADVJVTIHWp2OnErPowjSqdaWRA" ಶೀರ್ಷಿಕೆ = "ನೋಡಿ todos OS ಪೋಸ್ಟ್ಗಳನ್ನು ಎಮ್ ವಿಂಟೇಜ್ arquivados"> ವಿಂಟೇಜ್ , o kterých jsme také ಬರೆದ.

Poblíž stánku s Glycine se nacházel velký bílý stánek Nautische Instrumente Mühle Glasshütte. ನಾನು, že budeme moci novinky – barevné potápěčské hodinky – fotografovat i v našem ateliéru.

A hned vedle jsme našli značku Meistersinger. I jejich novinky patří mezi zajímavé a rádi je vyfotografujeme.

Těšili jsme se, že stejně jako v roce 2011 potkáme jednoho z významných moderátorů hodinkového diskusního serveru a popovídáme si o hodinkách a o životě. Bohužel jsme měli letos smůlu, prý jsme ho minuli jen o pár minut.

Odpoledne jsme zakončili v Palace Hall, kde se jako obvykle nacházeli nezávislí hodináři. Členěná budova krytá stanovými plátny příjemně dýchala novátorskými počiny značek, které těžko mohou v produkci trumfnout ty velké. Tento nedostatek však nahrazují ruční výrobou jednotlivých kusů, které jsou v detailech přímo dechberoucí. Jednou z nich je značka HYT. Znáte jejich cenami ověnčený strojek fungující na principu hydrauliky? Na fotografii si můžte prohlédnout letošní novinku – hodinky H2.

Velmi netypické hodinky vystavila značka Manufacture Royale. Jak se vám líbí vyklápěcí pouzdro?

Věnoval se nám pan Stefan Kudoke a zapůjčil nám k fotografování jeho úžasné hodinky Octopus.

A nechyběly ani ikonické Black Beauty. Ručně prořezávaný in-house strojek, jemné gravírování, guilloché i na nejmenších plochách, modřené šroubky a ručky, perličkování, ಜಿನೀವಾ ಪಟ್ಟೆಗಳು – vymyslete si zdobení a hodinky Kudoke ho budou mít.

S potěšením jsme si prohlédli úžasnou damaškovou práci švédské značky Gustafsson & Sjögren, nůž z leptaného damasteelu a se střenkami z jantaru, a nádherné Winter Nights, o kterých jsme již ಬರೆದ.

Mezi malé značky, dokonce čítající pouze samotného tvůrce, patří i švýcarská Nord Zeitmaschine s úžasnými hodinkami, jejichž jediná ručka putuje po číselníku ve třech kruzích trojnásobnou rychlostí, než můžete naměřit u centrální ručky běžných hodinek.

Dnešní návštěvu Basileje uzavřela návštěva stánku Urwerk. Opět jsme potkali milou Yacine Sar a mohli si naživo vyfotografovat hodinky – horkou novinku pro letošní BaselWorld. Byly opravdu těžké, také měly pouzdro z platiny, černěné PVD. Obdivovali jsme pro Urwerk typické uspořádání satelitů obíhajících dokola, vteřinovku schovanou pod karuselem a servisní ukazatel stavu oleje.

ಇಂಚುಗಳು albu fotografií najdete také ostatní značky a stánky, o kterých jsem se nezmínila – třeba obrovské potápěčské Vostok Europe, 55 mm pilotky Aristo, oblé Ressence či známé MB&ಎಫ್.

Z Basileje zdraví ತೈಲ.

ಲೇಖಕ ಛಾಯಾಚಿತ್ರ: 🙂 kibi