Historií hodinek Bulova se již zabýval ಶೂನ್ಯ, takže se podíváme přímo na recenzované hodinky Bulova Super Seville Day-Date. Jsou to opravdové vintage hodinky, značka Bulova je vyráběla jako homage v roce 1970. Inspirace Rolexkami je patrná na první pohled.

 

Zakulacené nerezové pouzdro měří 36 ಎಂಎಂ ಬಟ್ಟೆ korunky, 38 milimetrů ರು korunkou, rozměr ಅವುಗಳನ್ನು ಹೊತ್ತುಕೊಂಡು ಓಡಾಡು ಗೆ ಹೊತ್ತುಕೊಂಡು ಓಡಾಡು 44 ಮಿಮೀ. ಎತ್ತರ 12 mm se pohodlně vejdou pod manžetu košile. Mezi nožkami měří 20 ಮಿಮೀ, s řemenem váží 70 ಗ್ರಾಂ. Povrchová úprava pouzdra je sametovým kartáčováním. Na dýnku sice výrobce udává voděodolnost “ವಾಟರ್ ನಿರೋಧಕ”, ale vzhledem k věku bych je před vodou raději chránila.

Rýhovaná luneta není otočná, zub času a nošení na ní zanechalo své stopy. I tak přední stranu hodinek pěkně oživuje.

Nerezová korunka je šroubovací do pouzdra a nese plastické logo Bulova. Její rozměry jsou přiměřené velikosti pouzdra, ತನ್ನ ಆಳವಾದ ಜ್ಞಾನ ವೀಕ್ಷಿಸಲು.

Minerální sklíčko má na pozici “3” ಆದ್ದರಿಂದ. “ಸೈಕ್ಲೋಪ್ಸ್”, zvětšovací lupu. Opět stejné jako u Rolex Day-Just. Sklíčko je vyvýšené nad lunetou, takže je náchylnější k škrábancům.

 

Původně bílý číselník získal časem patinu a je tak jemně krémový. Nejvýraznější součástí je určitě velká apertura na pozici “12” se dnem v týdnu. Na datovém kotouči s černým tiskem najdeme anglické dny v týdnu. ಸ್ಥಾನ “3” se nachází datumovka, také má bílý věnec s černým tiskem. Kovové tyčkové plastické hodinové indexy jsou označené drobnými římskými číslicemi. Nezbytnou komponentou je plastické kovové logo Bulova – symbol ladičky. Nechybí značka, název hodinek a označení typu nátahu strojku. ಕೋಡ್ ಸರಳ, přehledný a dobře se na něm orientuje. Lupa sice trochu překáží, ale záleží na zvyku. Jedny z mých bývalých hodinek (bílé Citizen) také měly kyklop a po čase jsem si na něj zvykla.

Kovové ručky mají také tyčkovitý tvar, centrální vteřinová je jehlovitá. Hodinová a minutová ručka mají vrstvu luminiscenční barvy, ale po letech již luminiscence skoro vůbec nesvítí ani po intenzívním vystavení světlu. I tak je odečet času dobrý a snadný.

V hodinkách se nachází kalibr ETA 2834-2, ನಾವು ತಿಳಿದಿರುವ ಬಗ್ಗೆ, ಎಂದು ಹೊಂದಿದೆ 25 ಕೃತಕವಾಗಿ ಮಾಣಿಕ್ಯಗಳನ್ನು ತಡೆದುಕೊಳ್ಳುವ, velikost 11,5 ಪ್ಯಾರಿಸ್ ಸಾಲುಗಳನ್ನು, Incabloc ಆಘಾತ ರಕ್ಷಣೆ, automatický nátah rotorem, ಆವರ್ತನ setrvačky 4 Hz (28.800 ಎ / ಗಂ), Etachron a zastavení vteřinové ručky při seřizování (ಹ್ಯಾಕಿಂಗ್).

Dýnko je do pouzdra zašroubované pomocí speciálního hodinářského nástroje. Uprostřed najdeme velké ladičkové logo Bulova a okolo něj údaje o hodinkách. Pro zajímavost – 4410101 je označení, že se jedná o výrobek Bulova, 6-831083 je číslo modelu hodinek.

Majitel je nosí na černém koženém řemenu s bílým prošitím a leštěnou nerezovou překlápěcí sponou. ಸುಂದರವಾಗಿ ವೀಕ್ಷಿಸಿ, bílé prošití ladí s číselníkem. Výměna za jiný by neměl být problém, ಅಡಿ ಅಂತರ ಸ್ಟ್ಯಾಂಡರ್ಡ್ 20 ಮಿಮೀ.

A můj dojem z hodinek. Dýchají z nich staré časy nošení kotlet a barevných kravat. Přesto je jejich design natolik nadčasový, že je můžete nosit i nyní. Jsou ideální k obleku, ale zvládnou s vámi i casual oblečení či džíny a košili. Nespoléhejte na udanou voděodolnost a na koupání si vezměte raději potápěčské hodinky. Ale v ostatních případech vás budou spolehlivě provázet a udávat rytmus vašemu dni. ನೀವು ಬಯಸಿದರೆ, zkuste zahraniční aukční portál, snad budete mít štěstí.

 

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: ತೈಲ

ಲೇಖಕ ಫೋಟೋಗಳು: 🙂 kibi

ಆಲ್ಬಮ್ ಎಲ್ಲಾ ಫೋಟೋಗಳು.

Za zapůjčení děkujeme hodinářskému redaktorovi Farářskému.

ನೀವು ವಿಮರ್ಶೆ ಇಷ್ಟಪಟ್ಟಿದ್ದಾರೆ ವೇಳೆ, ನಮಗೆ ತಿಳಿಸಿ, ದಯವಿಟ್ಟು, ಮೂಲಕ "ನಂತಹ" svoju ಫೇಸ್ಬುಕ್ ಪುಟ. ಧನ್ಯವಾದಗಳು!