Máte-li zálibu v blýskavých hodinkách posetých drahokamy? Pak je novinka Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona z letošního BaselWorldu to pravé pro vás. Legendární modelová řada, která je mezi námi od roku 1963, se rozrostla o další výrazné hodinky.

ಮೂಲ: ರೋಲೆಕ್ಸ್

40 mm Oyster pouzdro je vyrobené z 18 karátového zlata s konečnou úpravou leštěním. Okamžitě upoutají otočnou lunetou, která se skládá z 36 syntetických safírů v bagetovém řezu – každý z nich má jinou barvu a dohromady tvoří duhu. Tím výčet použitých drahých kamenů nekončí, dalších 56 diamantů tvoří hodinové indexy, jsou také zasazené do nožek a výstupků pouzdra. ನಾವು ಬಳಸುವ, šroubovací korunka s ochranou Triplelock nese logo Rolex, je leštěná do vysokého lesku stejně jako tlačítka chronografu. ಕ್ರೌನ್ ವಸತಿ ಒಳಗೆ ತಿರುಚಿದ ಇದೆ, hodinky jsou odolné vůči vodnímu sloupci do 100 ಮೀಟರ್.

ಮೂಲ: ರೋಲೆಕ್ಸ್

Lakovaný černý číselník zdobí výrazné subčíselníky. Jsou vyrobené ze speciální slitiny zlata a dávají na odiv jedinečnou krystalickou strukturu. Každý je unikátní, nenajdete dva stejné. A když si je prohlížíte zblízka, můžete obdivovat úchvatnou hru odrazů a barev. I ostatní součásti číselníku jsou z 18 ಕ್ಯಾರಟ್ ಚಿನ್ನದ. Sklíčko je safírové a odolné proti poškrábání.

ಮೂಲ: ರೋಲೆಕ್ಸ್

V pouzdře tiká mechanický strojek s automatickým nátahem kalibr 4130, in-house švýcarský chronograf, který úspěšně prošel certifikací C.O.S.C. O chod se stará 44 ಬೇರಿಂಗ್ ಬಂಡೆಗಳು, rezerva nátahu je 72 ಗಂಟೆಗಳ, nechybí hacking vteřinové ručky. Setrvačka, srdce hodinek, má modrý Parachrom vlásek, který je vyrobený a patentovaný firmou Rolex. Parachrom vlásek nabízí skvělou stabilitu při změnách teploty a je tak až 10 krát přesnější než tradiční vlásek.

ಮೂಲ: ರೋಲೆಕ್ಸ್

Hodinky jsou opatřeny Oyster tahem (ಕಂಕಣ), vyrobeným z 18 ಕ್ಯಾರಟ್ ಚಿನ್ನದ, s konečnou úpravou částečně kartáčováním a částečně leštěním. Spona Oysterlock zabrání náhodnému otevření. Elegantní tah je také vybaven důmyslným systémem EasyLink, který umožní prodloužit tah až o 5 ಮಿಲಿಮೀಟರ್.

ಮೂಲ: ರೋಲೆಕ್ಸ್

Co na ně říkáte? Líbí se vám a rozhodli jste se je mít? Pak si zapište referenční číslo 116598 RBOW a připravte cca 72.000 ಯುರೋ.

A co si o nich myslím já? Nejdříve pochybnosti o případném budoucím majiteli, postupem času, jak jsem zjišťovala více informací, mne zaujaly. Špičkové provedení luxusních kvalitních hodinek, zajímavý nápad s duhovou lunetou, úžasná struktura subčíselníků, to vše mne přesvědčilo. ವರ್ಷ, líbí se mi, svým zvláštním způsobem. Asi bych je nenosila, ಆದರೆ ನಾನು ನಂಬಿಕೆ, že budou hodinkoví obdivovatelé, kteří je s chutí připnou k zápěstí.

ಬರಹಗಾರ್ತಿ ಪಠ್ಯ: ತೈಲ

ಲೇಖಕ ಛಾಯಾಚಿತ್ರ: ರೋಲೆಕ್ಸ್