Modelu Aquaracer od značky TAG ಹುಯೆರ್ jsme se již věnovali v jednom z předešlých článků. V tomto článku se seznámíte s další verzí a tou je chronograf v dnes moderním provedení „all-black“, který coby novinka, rozšiřuje modelovou řadu Aquaracer.

ವಿಶೇಷಣಗಳು:

Pouzdro hodinek je vyrobeno z lehkého a pevného titanu a má průměr 44 ಮಿಮೀ. Poměrně masivní je i výška pouzdra, která činí 16,75 ಮಿಮೀ. Pouzdro je tedy rozměrově velmi výrazné, ale díky použitému materiálu je poměrně lehké. Povrchová úprava pouzdra je provedena černou vrstvou PVD. Číselník kryje safírové sklíčko odolné proti poškrábání.

Strojek nese označení Calibre 16, ale jedná se pouze o lehce upravený (ಉದಾ. zdobení a rotor) notoricky známý ETA/Valjoux 7750. ಸಾಧನದ ಕಾರ್ಯಚಟುವಟಿಕೆಗಳನ್ನು ಗಡಿಯಾರದ ಸಮಯವನ್ನು ತೋರಿಸುವ ಬಳಸುತ್ತಿರುವಿರಿ, ನಿಮಿಷ ಮತ್ತು ಸಣ್ಣ ಎರಡನೇ ಕೈ ಸ್ಥಾನ 9. Dále je to funkce chronografu s minutovým sčítačem na pozici 12, hodinovým sčítačem na pozici 6 a centrálním sekundovým sčítačem. Na pozici číslo 3 nalezneme zobrazení data, nad kterým je umístěna zvětšovací lupa.

ಚಲನೆಯ 25 ಬೇರಿಂಗ್ ಬಂಡೆಗಳು, ಮೀಸಲು ಪರಿಶೀಲಿಸಿ ರಚಿಸಿ 42 hodin a frekvenci 28.800 půlkmitů/hod. Strojek ಇಟಿಎ / Valjoux 7750 patří mezi nejrozšířenější strojek ve své kategorii, jeho spolehlivost a přesnost je na velmi dobré úrovni. Chronograf se ovládá tlačítky na pozici 2 ಒಂದು 4. Klasicky na pozici 3 nalezneme šroubovací korunku.

Dýnko hodinek není průhledné, ale je opatřeno hezký reliéfním zdobením a popisem technických vlastností hodinek. Vodotěsnost je nadprůměrných 500 ಮೀ, proto hodinky mají héliový ventil na pozici 10. Pobytu ve vodě je přizpůsoben i kaučukový řemen, který je opatřen překlápěcí sponou s pojistkou.

Moje dojmy z hodinek:

Hodinky na první pohled upoutají svou velikostí a černým zbarvením. ಗಾತ್ರ 44 mm i povrchová úprava PVD plně odpovídá současným trendům. Hodinky této velikosti nebudou rozhodně sedět každému, pokud vás příroda obdařila hubenějším zápěstím, nebudou se nosit dvakrát pohodlně. Zpracování pouzdra je samozřejmě zvládnuté naprosto perfektně. Tlačítka chronografu jsou příjemně velká a velice dobře se ovládají. Korunka i héliový ventil mají dobré proporce a celkově dobře zapadají do designu hodinek.

Číselník hodinek je stejně jako pouzdro matně černý. Je zdoben svislými drážkami, které mu dodávají hloubku. Jednoduché hodinové indexy a ručky jsou pokryty žlutozelenou luminiscenční barvou, která zajišťuje dobrý kontrast a čitelnost ve dne i v noci. Osobně velice oceňuji to, že sčítače chronografu nebyly zredukovány na pouhý designový prvek, ale jsou výborně čitelné a tedy i plně použitelné k měření času pomocí stopek. K měření času lze použít i jednosměrně otočná luneta, opatřená na pozici 12 svítícím bodem. Luneta je opatřena reliéfními číslicemi vždy v intervalu 10 minut a je zdobena soustřednými kružnicemi a šesti šrouby. Její chod je hladký a bezproblémový. Osobně mám kombinaci otočné lunety a chronografu velmi rád, považuji to za praktickou věc.

Oceňuji to, že u tohoto modelu upustila společnost TAG Heuer od průhledného dýnka a s ohledem na zaměření modelu zvolila jiné vkusné zdobení dýnka. Pouzdro z titanu je u hodinek této velikosti velmi výhodné, hodinky jsou lehčí než mnohem menší ocelové modely. Sporná může být povrchová úprava PVD, ಅಥವಾ. její trvanlivost v kombinaci s titanem. Osobně s tímto řešením zatím sbírám zkušenosti, ale zatím mohu za sebe říct, že spíše kladné. Velmi kvalitní a příjemný je i kaučukový náramek. Teď v létě jistě oceníte jeho odolnost vůči vodě a potu.

ಕೊನೆಯಲ್ಲಿ ಕೆಲವು ಪದಗಳು:

Model Aquaracer 500M Calibre 16 jsou impozantní hodinky, které dobře zachycují současné módní trendy, které kombinují s precizním zpracováním a kvalitní technikou. Osobně se mi líbí výborně zpracovaný číselník, který nepostrádá hloubku a smysl pro detail. Potěšilo mě výborné ovládání chronografu a jeho velmi dobrá použitelnost, který u tolika jiných hodinek chybí.

Pokud Vás tedy příroda obdařila dostatečně rostlým zápěstím a chcete zajímavé hodinky na léto, mohou být tyto Aquaracery vhodnou volbou právě pro Vás.

ಲೇಖಕ ಪಠ್ಯ: Tadeáš tada Plachý

ಲೇಖಕ ಫೋಟೋಗಳು: 🙂 kibi

ಆಲ್ಬಮ್ ಎಲ್ಲಾ ಫೋಟೋಗಳು.

ನಿಮ್ಮ ಸಹಕಾರಕ್ಕಾಗಿ ಧನ್ಯವಾದಗಳು TAG ಹುಯೆರ್ butiku, ಕ್ಲಾರಾ ಮತ್ತು ಮಾರ್ಟಿನ್ Votrubova ಹುಸಾರ್ಸ್.