Mimozemšťané, úžasná technika, náročné mise, na jejichž splnění záleží přežití lidstva… to všechno chce POŘÁDNÉ HODINKY! A moje Casio G-Shock DW-8300 “Stargate” jsou pořádné hodinky.

Přibližně pět centimetrů velký a skoro dva centimetry silný “puk” – pouzdro v kombinaci oceli a plastu, vše spojené šrouby, watertightness 200 ಮೀಟರ್, odolnost ověřovaná už při konstrukci sérií drastických testů, kdy je zkoušena odolnost proti nárazům, vibracím, elektrickému výboji, magnetickému poli, horku, mrazu a také proti vodě. Sklíčko je minerální, odolné proti poškrábání a navíc zapuštěné pod lunetu tak, aby se vyhlo poškození.


Pouzdro obsahuje strojek – modul číslo 1288 – odolný a dostatečně vybavený pro praktické využití – ಸಮಯ ಪ್ರದರ್ಶನ, data, ರಣಭೇರಿ, ನಿಲ್ಲಿಸುವ ಗಡಿಯಾರ, ಟೈಮರ್ – nic nechybí, nic nepřebývá. To vše poháněné baterií s výdrží několika let. Přesnost je dostatečná pro náročné mise, několik vteřin měsíčně.
Řemínek je gumový, velmi odolný a na spodní straně jsou navíc pružné členy, které drží pouzdro perfektně na ruce nebo spíš trochu nad ní – ruka se pod dýnkem nepotí.


Co víc si na misi pro záchranu lidstva přát?
Dnes už je neseženete nebo jen velmi těžko, tento model je z roku 1995. ಎ, věřte mi, je to škoda!

ಲೇಖಕ textu ಮತ್ತು ಫೋಟೋಗಳು: 🙂 kibi

Album s dalšími fotografiemi.