कैलिबर के उद्भव प्रथम वर्ष से संबंधित है 1969, जो देखता जेनिथ A386 में अपनी विश्व प्रीमियर था. वह बन गया – और अभी भी है – díky उच्च हरा frekvenci 36.000 स्वत: समापन के साथ दोलनों / ज सटीक बड़े पैमाने पर उत्पादन chronografovým कैलिबर. इंजीनियरों और डेवलपर्स ब्रांड शीर्षबिंदु उनकी ख्याति पर आराम, लगातार सुधार क्षमता, सटीकता ट्यूनिंग, विश्वसनीयता और प्रदर्शन. जोड़ा जटिलता tourbillon, सतत कैलेंडर और विभाजन दूसरा. में 2010 जटिलताओं द्वारा पीछा “दूसरे कूद” (प्रतिधाव) घड़ियाँ शीर्षबिंदु एल Primero 10 वीं प्रहार में – मसौदा घड़ी, जो आज की नवीनता पर. उनके नाम हैं शीर्षबिंदु एल Primero लाइटवेट और एक सीमित राशि का उत्पादन.

Zanedlouho po uvedení Zenith El Primero Striking 10th na trh dostali vývojáři Zenith za úkol vytvořit jejich maximálně odlehčenou verzi s o 3 milimetry větším průměrem, aniž by byla ohrožena tradiční přesnost, robustnost a spolehlivost. Plán byl splněn použitím hi-tech materiálů a ponecháním pouze nezbytných částí.

Vnitřní část pouzdra o průměru 45 मिमी और ऊंचाई 13,2 mm tvoří hliník transformovaný do keramiky, takže vznikl velmi lehký, trvanlivý a odolný materiál s tvrdostí 1800 विकर्स; ocel 316L má tvrdost 160-200 विकर्स. Svrchní část je z jemně černých karbonových vláken, která poutají pozornost “šachovnicovým” efektem a také vynikají nízkou hmotností. Váhu snížila i úplná skeletonizace nožek, otevřené boky zdůrazňují aerodynamický profil hodinek. Signovaná korunka a tlačítka jsou vyrobená z titanu. Konečná hmotnost upraveného pouzdra činí necelých 20 ग्राम. Toto karbonové pouzdro je prvním vyrobeným v manufaktuře Zenith. पनरोक 100 metrů zůstala zachována.

Skeletonizaci se nevyhnul ani číselník a nabízí se tak pohled na pracující kalibr. Odlehčený a přepracovaný datový kotouč nese vyražené číslice, kterým dodává viditelnost červený disk v apertuře na pozici 6. Ikonickou trojici světle šedé, modré a antracitové barvy, charakterizující hodinky 1969 El Primero Chronograph a poté celou řadu, najdeme na subčíselnících. की स्थिति 3 se nachází čítač ukazující celé vteřiny, स्थिति 6 sídlí 60 minutový čítač a pozici 9 obsadila mimostředná vteřinovka. Hodinové indexy mají vrstvu rhodia a luminiscenční barvy Superluminova SLN C1. Rhodiem jsou ošetřené i ručky, které také zvýrazňuje Superluminova SLN C1. Konec centrální jasně červené vteřinové ručky chronografu zdobí hvězda – symbol značky Zenith. Klenuté safírové sklíčko má oboustranný antireflex.

Práce na maximálním snížení hmotnosti hodinek započaly u kalibru. Na základě nejnovějších výzkumů lehkých materiálů inženýři vybrali titan, lehký a odolný kov široce používaný v letectví. Vytvořili z něj původně nejtěžší části strojku – hlavní desku a 5 můstků. Upravili také dvojité sloupkové kolo a křemíkem nahradili některé jeho součástky. Výsledkem je strojek s hmotností 15,45 ग्राम, o 25% lehčí ve srovnání s výchozím kalibrem vážícím 21,10 ग्राम.

Výrazně modifikovaný kalibr प्रथम 4052 में s automatickým nátahem měří v průměru 13¼ pařížských linek a na výšku 6,6 मिमी. यह होते हैं 334 घटकों, z nichž je 31 असर rubies. Setrvačka oscillating आवृत्ति 5 हर्ट्ज (36.000 ए / घंटे), rezerva chodu je minimálně 50 घंटे. Má funkce vteřiny, मिनट, घड़ी, datum a chronograf s unikátní přesností měření na 1/10 सेकंड्स.

Safírovým průhledem v dýnku lze pozorovat úpravy a pohyb kalibru. Důležitým údajem je nepochybně pořadové číslo v limitované edici 100 टुकड़े. Připojený pásek je vyrobený z černé gumy s horní vrstvou ze syntetických vláken Nomex, konce spojuje černá trojitá překlápěcí spona.

O 5 gramů lehčího sourozence Zenith El Primero Striking 10th se sportovním výrazem zakoupíte za cca $22.000 अमरीकी डालर, což je cena ve srovnání s podobnými hodinkami jiných značek zcela přiměřená.

लेखक पाठ: तेल

तस्वीर स्रोत: शीर्षबिंदु

Pokud se vám aktualita líbila, हमें, कृपया, अपने समर्थक "की तरह" Facebook पृष्ठ. यह हमें बहुमूल्य राय देता है, शुक्रिया!