I když dnešní hodinky nejsou aktualitou v pravém slova smyslu, tedy horkou novinkou, připadají mi natolik zajímavé, že jsem se rozhodla se s vámi o ně podělit. Vyrobila je německá značka ze známého hodinářského města Glashütte एक. लंबे समय तक & Söhne a jmenují se krátce – Zeitwerk, což volně přeloženo znamená “továrna na čas”. A určitě toto jméno nedostaly náhodou.

Středně velké pouzdro (व्यास 41,9 मिमी, ऊंचाई 12,6 मिमी) může být vyrobené buď z 18 karátového bílého, růžového nebo žlutého zlata, a také z platiny. Jeho vzhled odráží typický Lange styl. Konečnou povrchovou úpravu leštěním a kartáčováním najdeme na pouzdru, lunetě, bocích, nožkách i dýnku. Hodinky zvládnou až 30 मीटर पानी के स्तंभ a váží 141 ग्राम. Korunka se nachází na atypickém místě – स्थिति 2.

Safírové sklíčko s antireflexem chrání výjimečný černěný stříbrný číselník. Na černé ploše kontrastuje do okřídleného můstku z alpaky zanořený subčíselník se vteřinovou ručkou a dvě apertury. Asi se ptáte, kam zmizela hodinová a minutová ručka? Nahradila je komplikace “jumping minute” zobrazující se ve zmíněných okénkách. Zcela vpravo se každou minutu o jednu číslici posune disk ukazující počet minut. Vedle něj další kotouč zobrazuje desítky minut, na další číslici přeskočí každých deset minut. Apertura na pozici 9 znázorňuje údaj o hodinách, disk se pootočí každou celou hodinu. Jedná se tedy vlastně o mechanické digitální hodinky. की स्थिति 12 sídlí pro značku typická rezerva chodu, pod ní mimostředná vteřinovka – obě ručky ze zlata mají unikátní tvar a rhodiovaný povrch. Kromě estetické funkce má můstek z alpaky i funkci praktickou – je součástí kalibru (přišroubovaný k základní desce) a pomocí neobvyklého průhledného kamene drží trn s oběma minutovými disky. Kámen je viditelným malým průhledem v můstku.

Šesti šroubky přichyceným dýnkem můžeme safírovým průhledem při práci pozorovat in-house kalibr L043.1. Má ruční nátah korunkou, व्यास 33,6 मिमी, ऊंचाई 9,3 मिमी, आवृत्ति setrvačky 18.000 ए / घंटे, Incabloc झटका संरक्षण, setrvačku ze slitiny Glucydur, labutí krk pro jemnou regulaci, in-house vlásek a pero, přebudované sloupkové kolo. V chodu vydrží bez natažení minimálně 36 घंटे. Hodináři v manufaktuře byli postaveni před problém, jak získat velkou sílu potřebnou k otáčení disků. Zatímco se hodinový disk otočí 24 krát za den, minutové disky se otočí celkem 1584 बार. Výsledkem byl vývoj vlastního vlásku a pera pro dodávání konstantního množství točivého momentu nezávisle na stavu hnací síly. Počet součástek tak dosáhl impozantního počtu 415. Velký kalibr je bohatě zdobený zlatým gravírováním, dvěma zlatými šroubovanými šatony, ručním rytím desek a můstků, Glashütte proužky, perláží a Glashütte slunečními paprsky. Hlavní deska má zkosené a leštěné hrany. Krása, कि?

Se strojkem se rozloučíme detailním pohledem na 4 z celkem 68 सिंथेटिक rubies.

Ručně šitý černý krokodýlí řemen spojuje jazýčková spona z materiálu pouzdra. Určitě přemýšlíte nad cenou. Máte pravdu, není zrovna nízká. Zlaté (व्हाइट, růžové, žluté) hodinky stojí $70.100, platinové $75.900.

लेखक पाठ: तेल

तस्वीर स्रोत: एक. लंबे समय तक & Söhne

Pokud se vám aktualita líbila, हमें, कृपया, अपने समर्थक "की तरह" Facebook पृष्ठ. यह हमें बहुमूल्य राय देता है, शुक्रिया!