Německá značka NOMOS Glashütte letos uvedla nové modely s větším průměrem pouzdra, než dosud vyráběla. Čtveřice hodinek má průměr 38 मिलीमीटर, tedy o 3 milimetry více, než měřily zatím největší modely. Hodinky klasického “bauhaus” vzhledu Orion, Tangente एक Ludwig pohání in-house mechanický kalibr s ručním nátahem α (Alpha).

Orion 38

Moderní hodinky budou díky většímu průměru vhodnější pro silnější mužská zápěstí, pro muže, kterým byly 35 mm hodinky prostě malé. Třídílné pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním, मैं जलरोधक करना 3 एटीएम. Model má klenuté safírové sklíčko a safír i v průhledu dýnka. Galvanicky postříbřený číselník nese zlaté indexy leštěné diamantem. Tepelně modřené ručky mají typický jehlovitý tvar. Hodinky oživuje in-house kalibr α (Alpha), který má ruční nátah korunkou – jeho parametry se dočtete níže. Orion 38 mají referenční číslo 384, černý řemen z Horween Shell Cordovan a zakoupíte je za 1720 EUR.

Orion 38 Grau

Šedá bývá považována za barvu elegance, není tak zářivá jako bílá a je zajímavější než černá. Ploché lesklé hodinky s číselníkem barvy holubičí šedi se budou skvěle vyjímat pod manžetou košile či saka. Číselník je galvanicky rhodiovaný, zdobený वास्तुकला में गुथे हुए फीतों जैसा अलंकरण subčíselníku, je osazený plastickými indexy leštěnými diamantem. I ručky jsou rhodiované a upravené do vysokého lesku. Stejně jako u bílého bratrance je sklíčko safírové a najdeme ho také v průhledu dýnka. Srdce tvoří kalibr s ručním nátahem α (Alpha). Hodinky Orion 38 Grau mají referenční číslo 383, černý řemen z Horween Shell Cordovan a stát vás budou 1760 EUR.

Ludwig 38

Třetími v nové sérii jsou výjimečné hodinky s výraznými římskými číslicemi. Dvoudílné nerezové pouzdro má vysoký lesk, व्यास 37,5 mm a vodotěsnost 30 मीटर. Galvanicky postříbřený číselník kryje safírové sklíčko. Tepelně modřené ručky tvarem ctí designem bauhaus styl. V průhledu dýnka se také nachází safírové sklíčko. V pouzdru pracuje již zmíněný kalibr α (Alpha). I tyto hodinky k ruce připne černý řemen z Horween Shell Cordovan. Zaplatíte za ně 1540 EUR.

Tangente 38

Třídílné nerezové leštěné pouzdro má průměr 37,5 मिमी. Při dalším popisu hodinek bych jen opakovala údaje z textu o Ludwig 38, proto pouze zmíním, že mají černé arabské číslice. Odlišné je také referenční číslo – 234.

Kalibr α (Alpha) je vyrobený v dílnách NOMOS Glashütte. Už jsem psala, že se natahuje ručně korunkou. Má průměr 10½ पेरिस लाइनों, ऊंचाई 2,6 मिमी, 17 पत्थर, rezervu chodu přibližně 43 घंटे. Mezi další technické parametry patří stop-seconds mechanismus (ख़ुश्क), jemné nastavení regulátoru Triovis (upraveno v 6 pozicích!), vlásek z Nivarox 1A, ochrana proti nárazu Incabloc. Zdobený je tepelně modřenými šroubky, plochy jsou rhodiované s Glashütte žebrováním a NOMOS perličkováním.

Je zajisté dobrou zprávou, že nyní už si hodinky vyráběné v malém německém městě Glashütte hned za našimi severními hranicemi mohou na zápěstí připnout i pánové, které příroda obdařila mohutnější rukou. Stručný bauhaus styl má mnoho nadšených obdivovatelů, kteří rozšíření nabídky určitě velmi vítají.

लेखक पाठ: तेल

तस्वीर स्रोत: NOMOS Glashütte a 🙂 Kibi

Pokud se vám aktualita líbila, हमें, कृपया, अपने समर्थक "की तरह" Facebook पृष्ठ. यह हमें बहुत मूल्यवान प्रतिक्रिया देता है, शुक्रिया.