Vzpomínáte na nedávnou की समीक्षा घड़ियाँ Alpina Adventure Extreme Diver? Nejspíš ano, jak by taky ne, jsou to překrásné potápěčské hodinky. V dnešní aktualitě se budu věnovat novému modelu Alpina Extreme Diver 300 Orange, který je velmi podobný.

Oranžová barva k potápění prostě patří. Už před desetiletími prokázali vývojáři značky DOXA, že je to barva, která si svoji barevnost uchovává ze všech barev nejdéle i hluboko pod hladinou. A navíc hodinky s touto barvou na číselníku nebo alespoň s doplňky jsou hezké. I proto ji můžeme najít také u tohoto modelu – na lunetě a na plongeur minutové ručce. Určení těchto hodinek může být vzhledem k पानी जकड़न 300 metrů vodního sloupce i pro profesionální potápěče, kteří tak díky zřetelné oranžové mají výborný přehled o čase stráveném pod vodou.

V této řadě se vlastně jedná o dvoje nové hodinky – jedny jsou “pro něj” a druhý model spíš “pro ni”. Sdílejí mnoho shodných důležitých vlastností, které vám představím níže.

Pouzdro s typickým potápěčským vzhledem je vyrobené z nerezové oceli. Jednostranně otočná luneta je leštěná, černěná PVD, a má nápadnou oranžovou luminiscenční stupnici 0 जब 60, kde se střídavě s číslicemi nachází ocelové terčíky. Překvapilo mě, že také nesvětélkují. Signovaná korunka s gumovým kroužkem je šroubovací do pouzdra, के रूप में के रूप में अच्छी तरह से ताज. Na černém číselníku dominují indexy a hodinová ručka, jsou pokryté luminiscenční barvou. Ve tmě svítí i oranžově orámovaná minutová ručka s luminiscenční výplní. Jehlovitá vteřinová ručka je bíle lakovaná a na konci má výrazný oranžový trojúhelník, logo Alpina. Pozici 3 zabírá velká “třídenní” तारीख डालने वाला. Safírové sklíčko má antireflexní vrstvu. Hodinky mají odolnost 300 पानी के स्तंभ के मीटर.

Alpina Extreme Diver 300 Orange Automatic मैं 44 mm velká varianta a patří na mužské zápěstí. Na číselníku najdete připomínku typu nátahu kalibru (AL-525). Průhledem v šroubovacím dýnku je vidět na mechanický strojek s automatickým nátahem, आवृत्ति setrvačky 4 हर्ट्ज, 26 rubíny a rezervou chodu 38 घंटे. Jsou na prodej s překlápěcí sponou s bezpečnostní pojistkou na nerezovém tahu (कंगन), gumovém náramku nebo na milánském tahu (जाल). Hodinky jsou dodávány ve speciálním dárkovém balení, unikátně tvarovaným jako potápěčská láhev a obsahuje navíc nylonový NATO strap.

Menší verze Alpina Extreme Diver 300 Midsize औसत में मापा 38 मिमी. Na jejím číselníku chybí zmínka o automatickém nátahu strojku – obsahuje totiž quartzový kalibr (AL-240). यह है 1 ložiskový rubín a životnost baterie cca 45 महीने. Šroubovací ocelové dýnko je zdobené rytinami s potápěčskou tématikou. K ruce je připne gumový signovaný náramek nebo nerezový tah.

Jsem ráda, že hodinářské firmy myslí i na dámskou část rodiny potápěčů. Možná bych měla drobnou připomínku k použitému kalibru v dámské variantě – chápu, že quartz je velmi přesný a bezúdržbový, ale mechanický strojek má své kouzlo. Obzvláště, pokud se na něj můžete dívat průhledem v dýnku a strojek je zajímavě zdobený. Ale tím mé výtky končí. Oba modely se moc povedly, luminiscenční oranžová je v kombinaci s matnou černou intenzívně vyzývavá a nepřehlédnutelná. Za mne palec nahoru!

लेखक पाठ: तेल

तस्वीर स्रोत: Alpina

Pokud se vám aktualita líbila, हमें, कृपया, अपने समर्थक "की तरह" Facebook पृष्ठ. यह हमें बहुत मूल्यवान प्रतिक्रिया देता है, शुक्रिया.