Už jsme se nějaký čas nevěnovali hodinkám pro náročné dámy, je na čase to napravit. A tento designový šperk, मैं, potěší i nejnáročnější ženu! Využila jsem návštěvu v butiku Audemars Piguet a seznámím vás s krásnými hodinkami Audemars Piguet Millenary Ladies.

Oválné vejčité pouzdro je vyrobené z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním a saténovým kartáčováním. एक आयाम? व्यास 37,8 मिमी, एस korunkou 43,2 मिमी, ऊंचाई 8,3 मिमी. Vodě se raději vyhněte, výrobce sice udává 20 मीटर, ale určitě bych je odložila i před pouhým umytím rukou.

Na úzké leštěné lunetě najdeme 66 diamantů s briliantovým řezem o celkové váze 0,62 कैरट. Diamanty jsou Top Wesselton IF Quality, což zaručuje vysokou kvalitu kamenů a jejich zpracování.

Číselník kryje nepoškrábatelné rovné safírové sklíčko s antireflexem. Odečíst čas lze tak velmi snadno, i když na hodinky bude svítit slunce.

Výrazně rýhovanou nerezovou korunku zdobí průhledný cabochon. Díky příjemnému ozubení se s korunkou velmi dobře zachází a případné seřizování je snadné a jednoduché.

Oválný černý číselník je rozdělen do dvou částí. Kulatý mírně zanořený subčíselnk obsahuje soustředný guilloché a bílé arabské číslice 12 जब 6, ostatní hodinové indexy jsou naznačeny bílými tečkami. Měsícovitě vykrojený zbytek číselníku vyplňují namalované bílé římské číslice 7 जब 11, je také zdoben guilloché. Nechybí logo a značka Audemars Piguet, také bílou barvou. Líbí se mi provedení i kombinace arabských i římských číslic, je to takové netradiční a hravé.

Ručky jsou leštěné kovové, minutová a hodinová mají tvar zkoseného meče, centrální jehlovitá vteřinová ručka má na kratším konci kroužek. A protože mají ručky střechovitý tvar v průřezu, dobře odrážejí světlo a odečet času je rychlý a snadný.

V hodinkách bije automatický in-house strojek AP 2325 s rezervou chodu okolo 40 घंटे, आवृत्ति setrvačky 28.800 प्रति घंटे दोलनों (4 हर्ट्ज) एक 32 असर चट्टानों. Kalibr je velký 11 3/4 पंक्तियां a má závaží z 21 कैरेट सोने. Strojek vychází ze známého a u Audemars Piguet oblíbeného vzoru – kalibru Jaeger-LeCoultre 889/2.

Pevné vypouklé dýnko je na krajích leštěné, uprostřed má gravírovaný nápis Millenary pro připomenutí modelové řady. Dýnko je k pouzdru přišroubované šesti šroubky. Škoda, že se průhledem nemůžeme podívat na krásný mechanický strojek, určitě by nám nabídl pohled na bohaté zdobení, které je u hodinek Audemars Piguet obvyklé.

Černý řemen z kůže lousianského krokodýla měří u pouzdra 19,6 mm a u překlápěcí signované spony (z bílého zlata) 16,9 मिमी. I s řemenem a sponou hodinky váží pouhých 56 ग्राम, na ruce je tedy takřka neucítíte. K hodinkám se řemínek moc hodí, vzor krokodýla vhodně kontrastuje s guilloché na číselníku. Nezapomeňte si všimnout motivu “एपी” ve skládací části spony!

Nádherné Audemars Piguet Millenary Ladies rozhodně patří na ruku elegantní úspěšné dámy v kostýmku, o tom zajisté není pochyb. O to víc jsem byla udivená, že se tento model velmi podobá designu svého protějšku z pánské řady Millenary, který má ovšem rozměry přiměřené silné mužské ruce. Diamanty jsou ale přítelem každé ženy – o tom není žádných pochyb. Tak nečekejte a pořiďte své manželcemilencematcedceři krásné hodinky. Pokud se vám zalíbily právě tyto, připravte si necelých 352.000 CZK a zajděte pro ně do pražského butiku Audemars Piguet, snad je ještě budou mít.

लेखिका पाठ: तेल

लेखक तस्वीरें: 🙂 Kibi

सभी तस्वीरें एल्बम.

ऋण देने के लिए धन्यवाद Boutique Audemars Piguet प्राग, रंगमंच की सामग्री के लिए PenShop.cz.

यदि आप समीक्षा पसंद, हमें, कृपया, अपने समर्थक "की तरह" Facebook पृष्ठ. शुक्रिया!