O hodinkách रोलेक्स už jste si u nás mohli přečíst několik recenzí a prohlédnout si jejich fotografie ध् गैलरी. Aby ne, jsou to velmi oblíbené a povedené hodinky, mít Rolexky bývá snem spousty hodinkových nadšenců. Dnešní Dayjust patří mezi ty, které by vám na zápěstí rozhodně neudělaly ostudu.

प्रथम Rolex Dayjust spatřily světlo světa již v roce 1945. Hodinky byly voděodolné, elegantních linií, s certifikovaným strojkem a s datovou aperturou na pozici “3”. Ve stejném stylu pokračovaly další modely, mezi známé majitele patřil i Roger Federer. Řada Dayjust se vyrábí dodnes, z různých materiálů, ve velikosti 36 मिलीमीटर (pro dámy) एक 41 मिलीमीटर (pro pány), s černým nebo bílým číselníkem. Stále však dostanete špičkové luxusní hodinky, které vás budou reprezentovat a budou určovat rytmus vašeho dne.

Klasické nerezové (904L) Oyster pouzdro měří v průměru 41 मिलीमीटर, चित्र 12 मिलीमीटर. Hodinky jsou tedy vyrobeny jako pánské, ale když si uvědomím současné trendy nošení velkých pánských hodinek na dámských zápěstích, tak by je v klidu mohla nosit i vaše žena či přítelkyně. Jsou totiž elegantní a vkusné. Korunka se šroubuje do leštěného pouzdra a ačkoli je poměrně úzká, dobře se s ní manipuluje. निजी तौर पर, मुझे लगता है कि, že ji budete potřebovat pouze při přetáčení data, v hodinkách totiž je certifikovaný chronometrický strojek, na jehož přesnost se můžete spolehnout. Zmíněná korunka samozřejmě nese logo Rolex – plastickou korunku. Pouzdro je mírně prohnuté, सहित पैर, takže hodinky skvěle sedí na jakékoli ruce.

Úzká luneta je typická pro řadu Dayjust II – nese hranaté výstupky a je zkosená směrem k bokům pouzdra. Materiálem je v tomto případě 18 karátové bílé zlato. Je to sice trochu mechanicky zranitelnější řešení, ale luneta nikdy nepřijde o svůj zářivý lesk. ल्यूनेट pevná, बारी बारी से नहीं करता है.

Na matném černém číselníku najdeme plastické římské indexy – tedy kromě pozice “3”, “9” एक “12”, kde sídlí datová apertura, tyčkový plastický index vyplněný luminiscenční barvou a logo Rolex v podobě plastické lesklé korunky. Datový věnec má bílou barvu a černý tisk, trochu tak narušuje jednolitou čerň číselníku. Efekt i čitelnost znásobuje použití lupy (“काना”) nad aperturou. Na druhou stranu, bílá barva datového věnce je vyvážená silným tyčkovitým indexem na pozici “9” vyplněným světlou luminiscenční barvou. Hodinky díky těmto dvěma prvkům rozhodně nepůsobí fádně a obyčejně. Římské indexy jsou vyplněné černou barvou, jsou tak tvořeny jen plastickým rámečkem. Přesto jsou dobře čitelné i za horšího osvětlení. Číselník kryje safírové sklíčko bez antireflexní vrstvy.

Ručky jsou vysoce vyleštěné, i zde je materiálem bílé zlato. Přispívá to ke skvělé čitelnosti hodinek. Hodinová a minutová ručka nesou vrstvu luminiscenční barvy. Tyto součásti číselníku s luminiscencí umožňují dobrou orientaci na číselníku hodinek i za přítmí či za tmy.

Typicky pevné dýnko s vroubkováním po okraji je šroubovací do pouzdra a jak jsme u hodinek Rolex zvyklí, nenese žádné informace o hodinkách. Má několik konečných úprav – leštěním a kartáčováním, takže i na spodek hodinek je zajímavý pohled. देखने के लिए पानी प्रतिरोधी है 10 एटीएम. Můžete s nimi tedy klidně do sprchy, do vany, či zmoknout v pořádném dešti. Tomu já říkám hodinky na denní nošení a pro každou příležitost.

Uvnitř hodinek naleznete in-house strojek Rolex 3135, který má C.O.S.C. certifikaci, 31 असर चट्टानों, आरक्षित चैक काटना 50 घंटे, ochranu proti nárazu KIF, oboustranně otočný rotor, आवृत्ति 4 हर्ट्ज (28.800 půlkmitů प्रति घंटा), regulační systém Microstella. Strojek je seřízen pro přesný chod v pěti různých polohách a při pěti teplotách.

स्रोत: रोलेक्स

Jsou opatřeny kvalitním masívním Rolex Oyster tahem, je vyrobený z nerezové oceli s konečnou úpravou leštěním (vnitřní dílky) brushing और (vnější dílky). S rozepnutím a sepnutím vám pomůže třídílná masívní signovaná překlápěcí Oyster spona s prodloužením EasyLink. Díky použití oceli jsou hodinky poměrně těžké – वजन 152 ग्राम. Možná si pomyslíte, že tak nejsou vhodné na běžné denní nošení. Jsem však přesvědčená, že si zvyknete, je příjemné cítit, že na ruce “कुछ” máte. Ale je možné, že vás právě váha hodinek na tahu přesvědčí k nákupu koženého řemenu. Šířka 21 milimetrů je celkem obvyklá a pokud si nevyberete mezi nabídkou obchodníků, doporučím vám kontaktovat mistra Šímu a domluvit si ušití řemenu přímo na míru.

O pečlivosti výrobce hodinek svědčí mimojiné i gravírovaný název ROLEX provedený na vnitřní části spony. वर्ष, drobné detaily dávají rolexkám luxusní vzhled a jejich majitelům pocit výjimečnosti.

Ať už své pracovní dny trávíte v obleku v kanceláři s notebookem či venku v džínách s telefonem či tabletem v ruce, jednou budete určitě potřebovat svoje rolexky. Ať si kdo chce, co chce říká, všichni k nim spějeme. मैं मानता हूँ, že i já po nich tak nějak ve skrytu duše toužím. Jen jsem si ještě nevybrala ten správný model. और के बारे में आप कैसे?

Dayjust s černým číselníkem a římskými indexy se už bohužel nevyrábí. Pokud však po nich velmi toužíte, můžete je sehnat na internetu. Ceny jsou různé, pohybují se kolem 9.000 अमरीकी डालर.

लेखिका पाठ: तेल

लेखक तस्वीरें: 🙂 Kibi

सभी तस्वीरें एल्बम.