Jaké máte hodinky k vodě, milé dámy? निश्चित रूप से, můžete mít na ruce něco plastového třeba Casio Baby-G ve veselé žluté barvě anebo Certiny v kombinaci zlato/keramika – o obojích jsem nedávno psala. Ale pokud i vás fascinuje modrobílé námořnické tričko opáleného lodníka v bílé čepici, podívejte se na tyto modré Longines एक श्रृंखला Hydro Conquest.

Hodinky jsou nádherně povedenou zmenšenou verzí hodinek pánských. Často se stává, že se zmenšení nepovede, hodinky jsou nevyvážené a nesluší jim to. Jsem moc ráda, že v tomto případě zmenšení pouzdra i tahu proběhlo skvěle. Z pánských 41 milimetrů v průměru a 11,5 milimetru na výšku designéři Longines udělali 29,5 milimetru a 9,8 मिलीमीटर. Pro štíhlé dámské zápěstí naprosto akorát. Hodinky jsou vyrobené z kvalitní nealergické nerezové oceli 316L, takže nemusíte mít starost nosit je v létě, kdy se ruka potí a kůže je náchylnější k případným alergickým reakcím. Mohutné kartáčované nožky dosedají na kartáčovaný nerezový tah a pěkně tak obepínají ruku.

Korunka je šroubovací do pouzdra, a jelikož je z obou stran výrazně chráněná výstupky pouzdra, má dlouhý chod. Co to znamená? Pootočíte jí totiž jen o malý kousek, takže zašroubování, vyšroubování a případné seřizování hodinek vám zabere trochu více času. Korunka má zdobení logem Longines – přesýpacími hodinami s křídly.

Typická potápěčská luneta je jednostranně otočná po 120 krocích. Vyrobená je z oceli a má eloxovanou vložku ve stejné barvě jako číselník, velmi příjemně s ním ladí. की स्थिति “12” najdeme klasický luminiscenční bod.

Do lunety je vsazené nepoškrábatelné safírové sklíčko s antireflexní vrstvou. Nemusíte tak mít obavy, že by na sluníčku nebylo poznat, क्या समय है.

Temně modrému číselníku dominují velké arabské indexy 6, 9 एक 12, které jsou plastické a mají silnou vrstvu luminiscence. Luminiscencí jsou opatřené také plastické tečky na hodinových indexech, hodinová a vteřinová ručka. सामान्य स्थिति में “3” oceníte datovou aperturu, na bílém datovém věnci s černým tiskem. Datové okénko je vroubeno tenkou bílou linkou. Na číselníku najdeme ještě text LONGINES, logo, informaci o typu pohonu hodinek a také údaj o vodotěsnosti. Samozřejmě nechybí SWISS MADE pod indexem 6. Když už zmiňuji vodotěsnost, je to celých 300 पानी के स्तंभ के मीटर. नहीं, nemusíte se ani potápět tak hluboko, ale jistě oceníte, že hodinky jsou prostě hodně odolné.

Všechny tři ručky jsou leštěné ocelové. Zkosená hodinová a mečovitá minutová mají vrstvu luminiscence. Centrální vteřinová ručka má na konci červeně obarvenou trojúhelníkovou šipku. I ve zmenšené velikosti jsou ručky velmi dobře čitelné.

Jak je zvykem u potápěčských hodinek, luminiscence je výrazná, aby byly hodinky dobře čitelné pod vodou. Tyhle září žlutozeleně, hodinová a minutová ručka jsou velmi dobře k rozeznání. K orientaci na číselníku pomáhají intenzívně svítící arabské indexy, kolik času vám zbývá do ukončení ponoru, poznáte podle zářícího bodu na lunetě.

Hodinky k životu probouzí mechanický strojek s automatickým nátahem. Je pojmenován L595, jedná se o švýcarský strojek, který vychází z ETA 2000-1. Tím jsou dané jeho parametry – व्यास 19,4 मिलीमीटर, ऊंचाई 3,6 मिलीमीटर, आवृत्ति 4 हर्ट्ज, 20 ložiskových kamenů a rezerva nátahu 40 घंटे.

स्रोत: ETA.ch

Pevné šroubovací dýnko je výrazně zdobené. Krásně vypracované logo Longines, pečlivě provedené peří na křídlech, to mne velmi zaujalo. Nechybí informace o hodinkách, gravírované kolem vnitřního prohloubeného kruhu. Pohled zespodu také ukazuje systém přichycení kovového tahu k pouzdru koncovkami z masívní oceli. Plné dýnko umocní zvuk pohybu kotvy, schválně, zkuste si hodinky přiložit dýnkem k uchu a zaposlouchat se do úžasného rychlého pravidelného tikání!

Nerezový kartáčovaný tah je kvalitně vyrobený, nejedná se o žádný plechový tenký materiál. I překlápěcí sponu mají profilovanou. Přesto všechno hodinky váží pouhých 82 ग्राम, takže vaše zápěstí tolik nezatíží. Že to výrobce se zaměřením pod vodu myslel vážně, poznáte také z přítomnosti neoprenové extenze. Nechybí ani pojistka na sponě, hodinky tedy jen tak neztratíte. Pojistka i spona jsou zdobené gravírováním – logem a údajem o vodotěsnosti. Jak jste si mohli všimnout, stěžejky jsou jednoduše vyjmutelné, takže vyměnit kovový tah třeba za gumový řemen nebo textilní strap není žádný problém. Pokud s tím ale nemáte žádnou zkušenost, svěřte své Longines raději zkušené ruce hodináře. Tah měří 15 milimetrů na šířku, sehnat gumový řemen, textilní strap nebo kožený řemen patřičné barvy a délky by neměl být problém.

Dámské Longines HydroConquest v modrém se velmi povedly. Když si prohlédnete pánské (už jsme o nich लिखा था), tak tyto dámské jsou zdařilou zmenšenou verzí. Pokud by vám modrá přišla málo univerzální, můžete si je koupit i v černém provedení. Anebo dáte přednost bezúdržbovému quartz strojku? I na vás firma Longines myslela. थोड़ी देर में, pokud se vám líbí potápěčské hodinky a nechcete vyhovět trendu velkých pánských hodinek na úzké dámské ruce, pak jsou tyhle hodinky to pravé pro vás. A ceny? Za ty s mechanickým strojkem dáte 25.760 CZK, za quartzové 20.160 CZK. A to vůbec není mnoho, तुम्हें क्या लगता है? Když ty quartzové pořídíte v Koscomu, आप एक मुक्त जीवन बैटरी प्रतिस्थापन होगा.

लेखिका पाठ: तेल

लेखक तस्वीरें: 🙂 Kibi

सभी तस्वीरें एल्बम.

ऋण देने के लिए धन्यवाद Koscom.cz.

रंगमंच की सामग्री के लिए Amers.cz.