O hodinkách Seiko SUMO jsem už psal, tedy o černé variantě SBDC001. Ale rád se vrátím ke svým hodinkám SBDC003, což je modré provedení.

A protože jsou hodinky až na barvu číselníku a vložky lunety identické jako černá varianta, pojďme přeskočit obvyklý popis, měl by stačit odkaz uvedený výše.

Když jsem si SUMO BLUE koupil, potřeboval jsem přidat pár dílků tahu, aby se mi vešly na ruku. Ale doma jsem to nezvládl, jednotlivé dílky jsou spojeny čepy, na které se ještě nasazují maličké trubičky, které čepy v článcích fixují (stejně jako u Omega potápek). A než jsem se dostal k hodináři, aby mi ocelový tah prodloužil, nosil jsem svoje Sumo různě, ukázku najdete dále. Standardní rozteč nožiček 20 mm k experimentům vybízí. Výměna tahů a jiných strapů je jednoduchá, stačí dírkou, která je vyvrtaná v nožkách, trochu stlačit stěžejku – a na to stačí třeba i kancelářská sponka.

Na tahu ocelovém Watchadoo jim to určitě sluší, snad jen mezera mezi tahem a pouzdrem může někomu vadit. अपने हाथों पर बैठे महान, hmotnost tahu hodinky skvěle vyvažuje. Někde jsem viděl i provedení s jinými koncovkami u pouzdra, kdy je mezera mezi tahem a pouzdrem vyplněna – vypadá to skvěle!

Na gumovém modrém pásku s překlápěcí sponou jim to také slušelo. Pohodlné řešení i pro léto a do vody.

A jiná varianta téhož. Pásek se ke sponě hodně zužuje, ale je to úžasně pohodlné!

Seiko černý gumový pásek jim asi sluší, ale mně to nepřipadá moc pohodlné. Snad opravdu na potápění, tam je toto použití opodstatněné.

NATO-Strap jim bezesporu sluší také. Pohodlné řešení, hodinky mají na zápěstí trochu větší pohyb, ale při opírání zápěstí o desku stolu u počítačové klávesnice je to asi to nejpohodlnější řešení.

A když zkusím jinou barvu?

Zatím jsem se nedostal k tomu, abych jim zkusil najít nějaký kožený řemen, nejlépe asi černý s modrým štepováním? A tutéž kombinaci plánuju zkusit i s odolným strapem Maratac.

Ale nejvyváženější k nim je opravdu originální tah. Plánovanou výměnu spony za tu z řady Seiko Marinemaster jsem zatím nerealizoval, ale určitě to někdy zkusím.

Ale ať už je nosíme na čemkoliv, jsou to odolné, líbivé a přesné hodinky, které si nechám. A modrá (barva) je dobrá!

A co vy? Ještě nemáte svoje Seiko SUMO? A proč?

लेखक textu और तस्वीरें: 🙂 Kibi

सभी तस्वीरें एल्बम.