Úvod

ब्रांड Longines patří na českém trhu mezi stálici. Prestiž si získala především v období první republiky. Ani pozdější změna režimu ji o popularitu nepřipravila, jen ztížila její dostupnost. V současnosti je značka opět oblíbená, především mezi vyznavači tradičního střídmého designu s lehkým odkazem k historickým modelům.

निर्दिष्टीकरण:

देखो मामले व्यास 42 mm je vyrobeno z nerezové oceli. Safírové sklo najdeme jak nad číselníkem, tak na dýnku hodinek, जहां यह आंदोलन के दृश्य रूपों. Označení strojku je L693, což je interní označení firmy Longines pro strojek firmy ETA. Jeho funkce jsou zobrazení času pomocí hodinové, मिनट और दूसरा हाथ, datumovka na pozici 3 a ukazatel rezervy chodu na pozici 6. Frekvence setrvačky je dnes obvyklých 28.800 kmitů / घं (4हर्ट्ज) और बिजली रिज़र्व सभ्य है 46 घंटे. Nátah strojku je samozřejmě automatický. Vodotěsnost je výrobcem stanovena na 3 बार, což je tak maximálně do deště, do vody bych tyto hodinky rozhodně nebral. Celý strojek je decentně a vkusně ozdoben.

Řemínek je vyroben z hnědé aligátoří kůže a má poměrně slušnou kvalitu. Je možné si připlatit za kovový náramek, záleží jen na vkusu zákazníka.

Moje dojmy:

Značka Longines patří mezi mé oblíbence. Její modely, které navazují na historické hodinky, a které dostaly značku na popředí zájmu, jsou dle mého názoru velice povedené. Model Master Power Reserve nenavazuje na žádný konkrétní historický model. Jeho styl je však stále lehce retro.

Pouzdro má klasický kulatý tvar a je dobře vyvážené. Pro mě osobně je velikost 42 mm už trochu na hraně, u hodinek u kterých bych uvažoval o nošení k obleku, ale to si každý musí zhodnotit sám. Tenká luneta hodinky opticky trošku zvětšuje – zvýrazňuje velkou plochu číselníku. Správné proporce má i korunka, která není ani moc velká a ani moc malá. Prostě akorát.

Číselník má stříbřitě bílou barvu a je zdoben gilošováním. Černé arabské číslice jsou velmi dobře čitelné a umožňují rychlý odečet času. Na okraji číselníku nalezneme vystouplou stupnici pro minuty a sekundy. Datumovka je vkusně posunuta až na okraj číselníku a hodinky tak nepůsobí dojmem, že by do velkého pouzdra byl vsazen příliš malý strojek, jak se s tím můžeme často setkat.

Ručky mají klasický lístkový tvar a jsou modřené. Jako celek působí bílý číselník a modřené ručky velmi pěkným a klasickým dojmem. Ukazatel rezervy chodu dle mého názoru nějak nenarušuje design číselníku, naopak pomáhá dobře vyplnit jeho velkou plochu a lehce vyvažuje datumovku na pozici 3. Ani číselník ani ručky nejsou opatřeny luminiscenčním nátěrem, takže odečet času ve ztížených světelných podmínkách může být problém.

Kvalita aligátořího řemínku a spony odpovídá zpracování a ceně hodinek. Šířka jeho uchycení je poněkud atypických 21 मिमी, což může znesnadnit jeho výměnu za nějaký aftermarketový řemen nebo tah.

निष्कर्ष में कुछ शब्द:

Renomé značky Longines na českém trhu je velice dobré, proto se značka těší celkem velkému zájmu zákazníků. Tyto kvalitní a elegantní hodinky určitě neudělají značce Longines ostudu. Stejně tak, jako ji určitě neudělají ani svému potencionálnímu majiteli. Pokud tedy hledáte hodinky klasického vzhledu ať už na denní nošení nebo k obleku, může být model Longines Master Power Reserve celkem zajímavou volbou.

लेखक textu: Thaddeus बालक शर्मीला

लेखक तस्वीर: 🙂 Kibi

सभी तस्वीरें एल्बम.

ऋण देने के लिए धन्यवाद Koscom.cz.