બ્રાન્ડ વિસ્કોન્ટી mám už roky spojenou s luxusními psacími potřebami. Výrobce se ale rozhodl ke svému 25. výročí přijít s několika modely náramkových hodinek. Hodinky se vyznačují svérázným a sebevědomým designem, který je má odlišit od konkurence. A také kvalitními švýcarskými strojky a výtečným zpracováním. S prvním modelem – Visconti W102 25th Aniversary GMT Sport Limited Edition – jsme vás podrobně seznámili nedávno, dnes je řada na subtilnějším modelu Visconti Elegance GMT 25th Anniversary. I ten vznikl v omezené edici pouhých 250 ટુકડાઓ.

તરફથી:

Pouzdro hodinek je vyrobené z nerezové oceli, která je upravena velmi jemným pískováním a broušením. Pouzdro má tvar osmiúhelníku a je překlenuto dvěma ocelovými můstky. તેના વ્યાસ છે 42 milimetrů a tloušťka 15,2 મીમી. Sklíčko hodinek je safírové, což se dá dnes u hodinek této kategorie považovat za standard. Druhé safírové sklíčko najdeme v dýnku hodinek, જ્યાં તે ચળવળના દૃશ્ય રચે. Dýnko je uchyceno čtyřmi imbusovými šroubky, které najdeme i na můstcích nad pouzdrem.

Strojek je švýcarský Soprod SOP 9351/A10-2 ઓ 25 બેરિંગ ખડકો, આવર્તન setrvačky 4 હર્ટ્ઝ (28.800 / ચક્ર કલાક) a rezervou chodu 42 કલાક. Tento kalibr má seřízenu přesnost chodu ve čtyřech pozicích a výrobce zaručuje výtečnou přesnost. A ještě víc, než technické parametry si pozornost zaslouží vkusné a nevtíravé zdobení strojku. Skeletovaný rotor se stylizovaným písmenem V je pěkný detail. Můstky strojku jsou zdobenyjemnou perláží a některé šroubky jsou modřené.

Funkce strojku jsou krom standardního zobrazení času i velkého data (મોટા તારીખ) સ્થિતિ 12 a druhá časová zóna na pozici 6, spolu s indikátorem dne a noci. Ručky mají originální skeletovaný design a jsou dostatečně přehledné pro pohodlný odečet času.

જલાભેદ્ય ઘડિયાળ ઘન છે 10 એટીએમ, což stačí víc, než dostatečně při běžném denním nošení. Někteří by tuto hodnotu považovali za postačující i pro vodní sporty. Černý řemínek z aligátoří kůže je opatřen jazýčkovou sponou, která má velmi pěkný design. Výhodou je i originální systém pro rychlou výměnu řemínků, který bude využíván především lidmi, pro které jsou hodinky hlavně módním doplňkem.

ઘડિયાળો મારા છાપ:

Musím říct, že přílišné extravaganci nefandím. Osmiúhelníkový tvar se dvěma masivními můstky přes číselník je pro mě něco zcela nového. Avšak existují lidé, kteří spíš ocení módní vzhled odpovídající současným módním trendům. Díky tomu, že je pouzdro jemně broušené, nejsou hodinky příliš lesklé a křiklavé. Hodinky jsou opatřeny systémem umožňujícím rychlou výměnu řemínků, což lidé, ocení lidé, kteří by si případně chtěl měnit řemínky tak, તેમને ટ્યુન દા.ત. રાખી. k oblečení, či obuvi. Je to nepoměrně levnější varianta k vlastnictví většího množství hodinek s různými řemínky.

Číselník hodinek je stejně jako pouzdro poměrně extravagantní. Má bílou barvu a je částečně skeletovaný, takže je možné vidět i základnu strojku. Navíc do jeho celkového vzhledu můžeme ještě zařadit i ocelové můstky, které číselník překlenují. Skeletované ručky originálního designu jsou dobře čitelné. Jako index na pozici 12 slouží stylizované logo firmy a další dva indexy najdeme na pozici 11 એક 1. Zbytek indexů zcela chybí, tudíž odečet času lze provádět jen přibližně. Na dolním číselníku na pozici 6 je situace lepší, tam se nachází kompletní sada hodinových indexů. Velká datumovka na pozici 12 nepůsobí rušivě, docela hezky vyplňuje prostor a vyvažuje číselník funkce GMT. Ten je ozdoben čtyřmi šroubky v rozích a taktéž poskytuje prostor indikátoru dne a noci. Celkově číselník hraje spíše na efektní design, než na čistou funkci. Odpovídá to však celkovému zaměření těchto hodinek.

Celkové zpracování hodinek, řemínku i spony je takové, jaké bych v této cenové kategorii zhruba očekával – výborné. Design je velmi novátorský, પરંતુ મને લાગે છે, že leckoho zaujme. Majitelé hodinek často spíše kladou větší důraz na vzhledové vlastnosti hodinek, než na jejich funkční využití. U těchto hodinek celkový vzhled nijak nezastiňuje možnosti praktického využití a to je skvělé.

Několik slov na závěr:

હું અંતમા કહી શકે છે? છાપ વિસ્કોન્ટી se pustila do divokých vod trhu s luxusními hodinkami plnou vervou. Hned první série modelů se vyznačuje velmi svérázným designem, který je lehce zapamatovatelný. Kvalita je dle očekávání výtečná. Nezbývá než si počkat, jak na tento krok tradičního výrobce luxusních psacích potřeb zareagují zákazníci.

લેખક પાઠ: Thaddeus તદ્ શરમાળ

લેખક ફોટા: 🙂 kibi

બધા ફોટા આલ્બમ.

Hodinky lze zakoupit pouze v PenShop.cz.

તમે ઘડિયાળ ગમ્યું, અમને આપો ભૂલી નથી, કૃપા કરીને, દ્વારા "લાઇક" svoju Facebook પૃષ્ઠ. તે અમને ખૂબ જ મૂલ્યવાન અભિપ્રાય આપે છે, આભાર.