બ્રાન્ડ જુઓ હેમિલ્ટન મને ગમે છે, co bych zapíral. Už od prvních, se kterými jsme se setkal – ty údajně nosil i Dr. House. Ale stále nevím, co si mám myslet o tomhle kousku. Jsou to Hamilton Maestro Small Second Auto z letošní edice (2013). Pojďme se na ně spolu podívat podrobněji.

કેસ વ્યાસ 40 milimetrů je vyrobeno z nerezové oceli (316આ). Rovnou doplním, že je leštěné, včetně kónické lunety. Nožky jsou vystouplé a poměrně dlouhé, jak je tradicí u řady Maestro. Povrchová úprava nožek je dokončena jemným broušením, kromě zkosených hran, ty jsou také leštěné. Průměr pouzdra s korunkou je 43 મીમી, “માટે ઘસડવું ઘસડવું” હું માપવામાં 47 mm a výška pouzdra je velmi příjemná, માત્ર 11 મિલિમીટર. Hodinky nejsou primárně učeny do vody, ale i tak mají slušnou watertightness 5 એટીએમ.

Korunka je také ocelová, rozměry i její ovladatelnost jsou velmi příjemné. Zaoblenou plochu má leštěnou s vystouplým plastickým logem “એચ”. તે હાઉસિંગ માં ખરાબ છે.

Sklíčko je v hodinkách safírové, o antireflexní vrstvě jsem u výrobce nic nenašel, takže bychom ji asi hledali zbytečně. Je jemně klenuté, વ્યાસ ધરાવે છે 36 મિલિમીટર. I díky tomu hodinky vypadají na ruce trochu větší, કરતાં તેઓ ખરેખર છે.

Číselník je celkem pěkný, z kovu broušeného ze středu (sunburst), સુખદ છે, jak ochotně odráží barvy svého okolí, hodinky tak můžete vidět v různých barvách. Po obvodu vidíte bíle vytištěnou minutovou škálu, blíže ke středu jsou kovové plastické hodinové indexy. સ્થિતિ “3” je bíle orámovaná datová apertura – bílý datový kotouč s černým tiskem.

Tak a teď tokyselé jablko” – ve spodní části je subčíselník mimostředné sekundové ručky se soustředným guilloche. Původně jsem si myslel, že jsem to vyfotil špatně, pak jsem měl dojem, že se jedná o vadný číselník, který kdoví proč utekl výstupní kontrole. Ale pak jsem fotografoval jiné hodinky této řady a všechno bylo jasné. Vývojáři značky Hamilton se pokoušejí o zboření staletých tradicanebo bylo na trhu prostě příliš moc laciného koksu? Těžko říci. Tak jak tak je sekundová ručka v tomto subčíselníku umístěna excentricky, její osička nesouhlasí se středem. A to vše je zdůrazněno guilloche. મને ખબર નથી, jak se to líbí vám, mně vůbec. હું સમજું છું, že proporce kalibru a číselníku se mohou rozcházet, ale řešit to takhle je pro mne opravdu nepřijatelné.

Ostře zahrocené ocelové ručky jsou leštěné, hodinová i minutová mají bílou luminiscenční výplň. Na tmavém číselníku jsou perfektně čitelné.

Přidávám také ukázku luminiscence. Po nasvícení svítí pouze ručky, indexy na sobě nemají žádnou luminiscenční barvu. A i luminiscence ruček má obvyklýneduhhodinek značky Hamilton, nevydrží svítit příliš dlouho. Čas potmě rozeznáte maximálně po několik desítek minut.

દૃશ્ય સ્વિસ કેલિબરની છે ETA 2895-2 od SWATCH Group. Je to vlastně modifikovaný kalibr 2824, jen je zde sekundová ručka umístěna mimostředně. O tomto strojku jsme asi ještě nepsali, tak přidám pár technických údajů. Tloušťka je pouze 4,35 મિલિમીટર, વ્યાસ 11,5 રેખાઓ, કેલિબરની સમાવે 27 બેરિંગ ખડકો, આવર્તન setrvačky છે 4 હર્ટ્ઝ (28800 એ / ક). Kalibr není nijak zvlášť zdobený, kromě broušení najdeme jen gravírování na rotoru automatického nátahu.

Ocelové oblé a leštěné dýnko je přišroubováno šesti šroubky. Najdeme v něm rozměrný průhled (25 મીમી) na mechanický strojek. Zde má určitě své místo a pohled na kolečka, setrvačku i na závaží setrvačky se vám možná dlouho neomrzí.

Na hodinkách je černý kožený řemínek se strukturou kůže krokodýla a moc pěkná signovaná jazýčková spona. Místo tohoto řemínku je možné případně použít celou paletu jiných, પ્રમાણભૂત પરિમાણ ધરાવે છે, jeho šířka u pouzdra je 20 મિલિમીટર, buckles સાથે 18, તેની જાડાઈ છે 4 મીમી. I s řemenem a sponou hodinky váží jen příjemných 71 ગ્રામ.

Jaký napsat závěr? Tyto hodinky jsou v pravém slova smyslu univerzální, je možné je využít jak k formálnímu oblečení, tak i ke casual free stylu. Cena je celkem příznivá, okolo 800 ડોલર. તમે આકર્ષાય જુઓ તો, tak proč ne, referenční číslo mají H42515785. Já jim ale nemohu odpustit design číselníku, konkrétně umístění sekundové ručky. Z mého pohledu je to velmi nevydařené.

લેખક textu અને ફોટા: 🙂 kibi

Za zapůjčení děkuji panu Valentovi.

તમે ઘડિયાળ ગમ્યું, અમને, કૃપા કરીને, દ્વારા "લાઇક" svoju Facebook પૃષ્ઠ. તે અમને મૂલ્યવાન પ્રતિભાવ આપે છે, આભાર!