છાપ Vintage VDB je známá snad jenom mezi opravdovými nadšenci neobvyklých hodinek. Vyrábí z různých materiálů a za pomoci vintage kalibrů zajímavé hodinky, které zaujmou hlavně vzhledem a ručním zpracováním. Dnešní aktualita vám představí prototyp modelu ze zvláštní slitiny jménem Tungum.

Tato neznámá mosazná slitina vzhledem připomíná snad bronz, mně osobně ještě s letitou patinou. Mezi její vlastnosti patří odolnost nerezové oceli, není magnetická a nejiskří, což ji předurčuje k použití i pro podmořské potápění v čistém kyslíku. Pouzdro z ní vyrobené měří 46 વ્યાસ મીમી, velká nerezová korunka je usazená na neobvyklé pozici 8. Z nerezové oceli je také mohutná luneta s černou vložkou a dýnko s průhledem.

Jednoduchý černý číselník s ručně vyrobenými ocelovými ručkami kryje sklíčko z akrylového plexiskla (Plexiglass). Ručně je také nanesená luminiscenční barva, zvýrazňuje ručky a hodinové indexy.

Použitý kalibr Rolex Cal. 1030 Perpetual má automatický nátah rotorem a výrazný vintage vzhled, kalibr nebyl pravděpodobně nijak upravován. Průhled v ocelovém dýnku je také z Plexiglass sklíčka. Hnědý ručně šitý řemen strukturou připomíná krokodýlí kůži. Spíná ho nerezová spona.

હોદ્દો “prototyp” indikuje, že se jedná v podstatě o solitérní kus připravený k masovější výrobě a tomu odpovídá i jeho cena. V tomto případě se vyšplhala až na €6.200 EUR. Do dubna příštího roku v manufaktuře vyrobí celkem 4 kusy ze slitiny Tungum a 4 kusy z nerezové oceli, osazené budou ale mechanickým kalibrem Universal Geneve Microtor (NOS). દ્રશ્ય? Teprve bude stanovena. Pokud máte rádi ojedinělé hodinky z dílen malovýrobců, pak vyčkejte do jara. A mezitím šetřete, určitě nebudou nejlevnější. Ruční práce a výjimečné součásti mají vysokou hodnotu.

લેખક પાઠ: તેલ

ફોટો સ્ત્રોત: www.vintage-vdb.com

Pokud se vám hodinky líbily, અમને, કૃપા કરીને, દ્વારા "લાઇક" svoju Facebook પૃષ્ઠ. આભાર!