S hodinkami značky Nomos jsme se už společně setkali u સમીક્ષા hodinek z řady Club. Dnes bych vám chtěl krátce představit připravovanou aktivitu – vydání speciální edice hodinek z řady Tangente s tématem “Lékaři bez hranic”. Značka Nomos se tímto způsobem snaží podpořit nevýdělečnou humanitární organizaci, za kterou zůstává hodně zachráněných životů. A to hlavně v oblastech, kde dostupnost kvalifikovaného lékaře je otázkou života a smrti. Další alternativou pak bývá už jen vesnický šaman.

Hodinky budou dostupné ve dvou velikostech pouzdra – a to o průměru 32,8 મીમી (લવાદ. 123.S3) અથવા 37,5 મીમી (લવાદ. 164.S2). Pouzdro bude vždy vyrobené z nerezové oceli. Jeho tloušťka bude pouze 6,55 મીમી. V pouzdře je zasazeno safírové sklíčko. Odolnost proti vodě je minimální, výrobce udává pouze 30 metrů vodního sloupce podle normy. V praxi to postačí na letmý styk s vodou při mytí rukou, hodinky na plavání nejsou, દુર્ભાગ્યે.

Nízká výška hodinek je umožněna hlavně využitím velmi tenkého in-house kalibru α (Alpha) – mechanického s ručním nátahem. Jeho rozměry jsou vážně zajímavé, průměr je pouze 10 ½ પેરિસિયન રેખાઓ (23,3 મીમી), tloušťka jen 2,6 મીમી! Rezerva nátahu je okolo 43 કલાક. કૅલિબર સમાવે છે 17 ložiskových kamenů a jeho konstrukce byla podřízena maximální spolehlivosti a přesnosti chodu. Vždyť je také adjustován v šesti polohách. Ale je i pastvou pro oči, blued ફીટ, plochy potažené rhodiem, જીનીવા પટ્ટાઓ… Kalibr umí i zastavit sekundovou ručku při seřizování (છૂટક છૂટક).

Pod sklíčkem bude vždy bílý číselník s černými číselnými indexy. Pouze index na pozici “12” je červený. Vzhled doplňuje černý tisk – označení značky “Nomos Glashütte” a nenápadně, na spodním okraji číselníku, dedikace limitní edice “Doctors Without Borders”. Číselník doplňují černé jednoduché ručky a mimostředná sekundová ručka v subčíselníku s jemnou guilloché na pozici “6”.

Cena modelů bude buď 1840, અથવા 2140 ડોલર, z této sumy půjde vždy 100 USD na pomoc potřebným. Vyrobeno bude pouze 2× 1000 ટુકડાઓ.

લેખક પાઠ: 🙂 kibi

ફોટો સ્ત્રોત: www.nomos-glashuette.com