Digitálek existuje spousta, vyrábí je skoro kdekdo a tak holandská firma Timex nemohla zůstat stranou. Když jsem sháněla pořádné digitálky, měla jsem několik požadavků. Měly být jednoduše ovladatelné, stačily mi stopky a timer a především mi měly slušet. મને લાગે છે કે, že výběr nebyl snadný!

Souhra náhod mě zavedla na Aukro a já po úspěšně vyhrané aukci měla své první digitálky.

Jmenují se Ironman Triathlon a z popisu je jasné, komu a při čem měly sloužit. Sice nejsem železná žena a doby, kdy jsem se věnovala triatlonu, jsou už taky asi pryč, hodinky však rozhodně při sportu používám. Pouzdro je protáhlého tvaru a je kompletně plastové až na ocelové dýnko a látkový velcrostrap. Střídání oranžové s šedou a černými tlačítky je výrazné a přitom nepůsobí lacině. Na šedém podkladě najdeme u každého tlačítka textovou nápovědu. Vodotěsnost čekejme výborných 100 મીટર, kterým věřím bez výhrad. S hodinkami jsem několikrát i plavala a v pohodě to přežily.

Funkcemi jsou přímo nabité. Na displeji najdeme v horní části displeje den v týdnu, den a měsíc, v spodní části displeje čas, který lze přepínat v zobrazení 12/24. Dále zmíním 3 ઘડિયાળો, ટાઈમર, paměť pro 30 mezičasů, split režim, stopky na 100 કલાક, počítadlo na 99 kol a skvělé osvětlení Indiglo. Má úžasně modrou barvu a jde nastavit na několik režimů – night-mode, flix (trhnutí rukou) a all day. To vše se ovládá pěti černými tlačítky.

Dýnko je nerezové. Nese vyrytý název hodinek, logo výrobce, označení vodětěsnosti, označení typu baterie a také typ modulu. U pouzdra ho drží 4 ફીટ.

Náramek je z části plastový a z části látkový strap. Na něm je přišit suchý zip, který upíná náramek k ruce. Koneček s malým výřezem se pak zahákne pod očko, pěkně pod ním drží a neklouže. Velmi pohodlné řešení, ať už je strap suchý nebo třeba mokrý po plavání či po sportu. Na mou ruku byl naprosto akorát.

Tyhle timexy jsou se mnou už pár let, než jsem pořídila sporttester, běhala jsem s nimi venku v přírodě, plavala i v bazénu v chlorované vodě, nosila je venku i doma – zkrátka jsou to hodinky na běžné normální nošení, když potřebujete spolehlivou časomíru, kterou nemusíte seřizovat. મારે કહેવું, že ani netuším, jak jsou přesné, પરંતુ મને લાગે છે, že přesné jsou dostatečně. તમે જાણો છો, ještě jsou na internetu k sehnání.

લેખક: તેલ

લેખક ફોટોગ્રાફ: 🙂 kibi

ફોટોગ્રાફ આલ્બમ.