Proč hodinky do hor? કૂવો, nejen do hor. V těchto hodinkách si totiž nesete, kromě časových funkcí, i příruční meteorologickou stanici a výškoměr. A to vše v odolném balení.

Plastikové pouzdro (s kovovými prvky) માપવા 51 ચોકડીનું ચિહ્ન 49 ચોકડીનું ચિહ્ન 16 mm má rozměry “જ્યારે તક”. Nápadná je na něm “bradavice” barometrického senzoru na levé straně. Minerální sklíčko je trochu zapuštěné pod plastovou lunetu a tím částečně chráněné. K ovládání hodinek slouží celkem šest (!) tlačítek. Jsou lehounké, માત્ર તેનું વજન 60,5 ગ્રામ.

Dýnko je plechové a částečně ještě kryté po obvodu plastem.

Použitý plastový řemínek je příjemně tuhý s dvojitou jazýčkovou sponou.

Použitý modul 3148 umí obvyklé časové funkce – સમય પ્રદર્શન, data, 5x budíky (jeden opakovaný), ટાઈમર, stopwatch 24 કલાક, zobrazení druhé časové zóny (29 zón, 33 měst).

A to není všechno, hodinky umí také ukázat okolní teplotu. U této funkce bych se zastavil, slyšel jsem zkušenosti mnoha uživatelů, že je nutné hodinky na čtvrt hodiny sundat z ruky, aby se jejich teplota vyrovnala s teplotou okolí, pak ukážou teplotu celkem přesně.

Už jsem zmínil barometrický senzor – hodinky umí měřit atmosférický tlak a zobrazovat i graf vývoje tlaku nebo tendence – šikovné, pokud nechcete, aby vás zastihla v horách bouřka nepřipravené. Jen odbočím – hodinky Suunto umí navíc i zapípat “bouřkový poplach”, to je ještě šikovnější!

A s atmosférickým tlakem souvisí i funkce měření nadmořské výšky a zaznamenání výstupů nebo sestupů. Asi to není tak přesné, jako GPSka, ale může se to hodit. A hodinky, અલબત્ત, můžete nakalibrovat podle přesnějších přístrojů.

Odolnost hodinek Casio z řady G-Shock byla již mnohokrát ověřena, hodinky se testují na nejrůznější průšvihové situace – સ્પંદન, pády, zima, odolnost vůči elektrickému proudu a magnetismu. A samozřejmostí je vodotěsnost 20 એટીએમ.

A zapomenout bych neměl také na skvělé podsvícení displejů, zapnout ho můžete jak tlačítkem, તેથી (volitelně) automaticky při otočení ruky k obličeji.

Ještě doplním, že využívání funkcí a podsvícení se nemusíte bát z hlediska výměny časté výměny baterie, hodinky se dobíjejí slunečním světlem. A také mají celosvětové (multiband 6) rádiové seřizování času. Prostě odolné bezúdržbové hodinky s mnoha funkcemi – něco jako švýcarský armádní nůž, prostě se vám hodí, když je potřebujete.

લેખક textu અને ફોટા: 🙂 kibi

Manuál.

બધા ફોટા આલ્બમ.

A pokud vám radost udělá videorecenze (anglicky), tady je:

http://www.youtube.com/watch?v=bPoROLRAuy8