Dámské hodinky jsou zatím na našem webu tak nějak v menšině. A tak je načase se na nějaké podívat.

Výrobce luxusních hodinek ગીરાર્ડ-Perregaux jsme už představili v recenzi třeba dámských růžových Kočičích očí. Girard-Perregaux Small Chronograph svou ženskost dávají najevo spíše až na druhý pohled.

Nejdříve zaujmou výraznými arabskými číslicemi na číselníku. Pak mi oko sklouzne na ručky, přeběhne po diamanty vykládané lunetě a skončí na špičce korunky z onyxu. Až pak je mi jasné, že tohle je jak nástroj, tak šperk.

Zajímají vás technická data? GP Small Chronograph už svým názvem vypovídají o jedné z funkcí – chronografu. A zrovna v těchto hodinkách je nejmenší automatický chronografový strojek – má 10½’’’. Je to automatický strojek, inhouse GP030C0, ઓ 38! kameny a rezervou nátahu 36 કલાક. Pouzdro je striktně dámské velikosti 32 મીમી, má výšku 11.7 મીમી. Číselník je skeletonový a na vnitřní lunetě nese indexy chronografu.

Dýnko je se safírovým sklíčkem jištěné 5 ફીટ. Rotor je krásně zdobený logem GP.

Korunka je zdobená onyxem. Luneta je osázena 48 diamanty (0.96 karátovými).

Do vody s nimi nechoďte, mají voděodolnost pouhých 30 મીટર. Ale větší odolnost bych od nich určitě nechtěla, na vodní zábavu mám přece jiné hodinky.

A jak vypadají 32 mm hodinky na ruce zvyklé nosit 42 mm oranžové SEIKO potápky? Přesvědčete se sami. મને લાગે છે, že bych je klidně mohla nosit.

Všimněte si, jak krásně dlouhé mají nožky a jak ladně obepínají zápěstí!

Co si myslíte vy? Slušely by vám Girard-Perregaux Small Chronograph? Pošlete mi fotku svých hodinek na své ruce! હું આગળ જુઓ!

લેખક: તેલ

લેખક ફોટોગ્રાફ: 🙂 kibi

ફોટોગ્રાફ આલ્બમ.