Minule jsem vám pár obrázky ukázal stánek Casio માં BaselWorldu. A dnes bych chtěl pokračovat plastově a barevně.

Řada PRW PROTREK mne vždycky lákala, je to nepostradatelná pomůcka každého cestovatele – barometr, výškoměr a teploměr nebo kompas navíc k běžným vyspělým hodinkovým funkcím… A nové PRW-5100YT jsou věrné tradici této řady. Navíc mají solární dobíjení baterie, નીલમ સ્ફટિક, રેડિયો ટ્યુનિંગ, paráda!

PRW-2500T (jako titanové části pouzdra a tah) jsou vlastně skoro totéž v digitálním provedení, navíc mají zobrazení přílivu a fáze měsíce. Bohužel bez safírového sklíčka. Ale i tak nepostradatelná pomůcka pro každého, kdo se pohybuje kolem vody a lodí.

Safírové sklíčko mají ale tyto PRX-2500T, vodotěsnost mají stejnou jako řada G-Shock, આ રીતે 200 મીટર. A přibyl elektronický kompas, ten se také může hodit.

A můžete je mít i v provedení s gumovým páskem a zelenou nebo oranžovou barvou podsvícení displeje.

To řada Baby-G je jiná káva nebo spíš energetický nápoj? માટે, co jednotlivé provedení spojuje, je cílová skupina – ne manageři, spíš je můžete vidět na U-rampách nebo ve škamnách středních škol. Odolné a barevné provedení vychází budoucím majitelům vstříc.

A přitom hodinkové funkce – odečet času, ઘડિયાળો, stopwatch, timery – zůstávají zachovány a hodinky jsou tak i praktickým nástrojem.

A řada BGA je trochu decentnější, umím si je představit třeba na zápěstí mladé hezké slečny…

A z hodinek BG si vybere oblíbené barevné provedení i váš školák a hodinky toho s ním zažijí (a přežijí) hodně.

Řada Baby-G má i novou vychytávku, která mne zaujala – nasvěcování luminiscenční barvy na ručkách ultrafialovou LEDkou! Divné, že to zatím nikoho nenapadlo.

A holčičí hodinky, které jsem s touto vychytávkou viděl, mají navíc moc pěkný plastický číselník.

Jen pro Asii jsou určeny tyto hodinky z vyšší řady G-Ms MSA-7200CGJ s černou povrchovou úpravou, solárním dobíjením a seřizováním rádiem.

Nezbývá, než Asii závidět nebo se podívat po podobném modelu s multi bandem.

Hodinky z řady GW-3500BD nejsou úplnou novinkou. Je to zajímavé ana-digi černé provedení se seřizováním rádiovým signálem a solárním dobíjením baterie.

Co ještě zbývá? Zástupce nového provedení odolné řady Mudman G-9300. Tentokrát s digitálním kompasem, teploměrem a solárním dobíjením baterie! હું તેમને કરવા માંગો છો!

Firma Casio připravila pro BaselWorld 2011 i limitní edici “žabáků” – hodinek z řady Frogman. સતર્કતા GWF-T1000BS vhodné (માત્ર) pro potápěče, titanové pouzdro, logování ponorů, seřizování rádiem, સૌર ચાર્જ, graf přílivu – પ્રવાહ. A navíc i barevně moc hezké provedení.

“Obyčejný” zástupce řady Frogman – સતર્કતા GF-1000BP mají jen trochu jiné barevné provedení a nemají seřizování rádiovým signálem.

A další řadou s léty osvědčeným designem je řada Riseman, varianta G-9200BP nabízí v odolném provedení i tlakoměr, výškoměr a teploměr a to také se solárním dobíjením. Nemám moc rád inverzní displeje kvůli čitelnosti, ale na těchto se mi modrý inverzní displej vážně líbil!

Řada hodinek G-Shock s ručičkami má už nejen provedení GA-100, o kterém jsme už psali, ale řada GA-110 má mimo černé nebo převládající jedné barvy i řadu variant, které vychází vstříc i těm, kdo hledají trochu bláznivější ozdobu zápěstí.

Různá barevná provedení řady GDF-100 nabízí použití tlakoměru, výškoměru a teploměrupodobně jako u řady Riseman.

A na závěr ještě několikkacířskýchbarevných variant hranaté řady 5600.

Ukázal jsem vám jen výběr fotografií ze stánku firmy Casio, pokud vás tyto hodinky zajímají, doporučuji vám prohlédnout si celé album.

લેખક textu અને ફોટા: 🙂 kibi