Kiam vi havas la senton frue, ke la marko aperas en nia retejo Officine Movado iel tro ofte, vi havas probable dekstra. Ĵus, ĉi tiu marko estas multe da novaĵoj eldonitaj, ĝi devas vidi kun la ekspozicio SIHH. Unu el ĉi tiuj novigoj estas varmegaj kaj horloĝoj Officine Paneraj Radiomir Florenco 3 Tagoj Ŝtalo (PAM00604). Mi konfesas, ke eĉ bildon de ĉi spekti mian spiron for. Spektu mem estigis kiel tributo al Florenco kaj nur kaj nur tie oni povas aĉeti ilin.

Tiuj horloĝoj estas panero, průměr poduškového pouzdra vyrobeného u oceli (316La) Mi 47 mm. Kazo formo, i design číselníku i ruček vychází z prapůvodního modelu z roku 1936. Velmi netradiční – a přitom pro řadu Radiomir velmi typické – je i provedení nožek. Jaro, tiuj en la formo “La” drátku upevňují do pouzdra pomocí šroubků. Úžasná je u těchto hodinek hlavně ruční rytina, kterou je pouzdro zdobeno. Vytvořit ji prý trvá jednomu rytci asi týden. A každá i jen drobná chyba znamená pro dané pouzdro konec a to včetně práce, kterou do něj už jeho tvůrci vložili.

Agrabla estas, že pouzdro je současně krásné a současně funkční, fabrikanto estanqueidad určil na hodnotu 100 metroj da akvo kolumno.

Mi konfesas, že podobné zdobení pouzdra jsem zatím viděl pouze u hodinek z Nového Zélandu se značkou Margrette. Tam práce rytce měla svůj vzor v tradičním tribald maorském tetování.

fonto: www.magrette.com

Hodinky mají černý číselník v tradičním historickém rozložení. Netradiční pro značku OP je “sunburst” zdobení horní plochy. Číselník je vypracován jako “sandwich”, jen původní radioaktivní vrstva luminiscence byla nahrazena Super LumiNovou – ta má zajímavou “vinberkolekto” barvu. Tradiční je i použití tradičních fontů. A zlaté ručky také nijak nevybočují od vzoru, který určil podobu těchto hodinek už v roce 1936.

V hodinkách je mechanický in-house kalibr P.3000. Je to mechanický kalibr s ručním nátahem a rezervou chodu celé tři dny (má dva pérovníky). Frekvence netypicky velké setrvačky o průměru 13,2 mm 3 Hz (21.600 Al / h). Jeho obsluha je opravdu sofistikovaná, třeba přesouvat hodinovou ručku lze s ohledem na aktuální časové pásmo bez zastavení nebo přesunutí minutové ručky. Ocelové dýnko se safira průhledem vám tento kalibr ukáže opravdu důkladně.

K hodinkám patří i tradiční kožený řemen s tradiční jazýčkovou sponou.

Se vi tro impresita kun ĉi Watch, vi prefere rapidi kun ilia aĉeto, tie estos produktita nur limigita eldono numeración 99 pecoj. Sufiĉe certa ili esti polva! Iru por ili vi devos Florenco al boutique en Piazza San Giovanni, jinde k dostání nebudou.

Aŭtoro teksto: 🙂 Kibi

Foto fonto: www.panerai.com

Se vi ŝatas horloĝojn, ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo, Ĝi donas al ni valoran retroefiko. Dankon!