Bylo mi dovoleno s těmito hodinkami strávit spoustu času od jejich prvopočátků až do poslední úpravy, a tak se nedivte, že mi tak nějak „přirostly k srdci“. Dnes vám nabídnu pohled do nitra těchto hodinek a seznámím vás s precizností, s níž byly stvořeny.

Ni komencu carcasa,,cs,mezuroj,,cs,milimetroj de diametro,,cs,Ondřejův populara damasteel kauxzis spekti nekutima jakon,,cs,Andrew kiam trempis ora,,cs,Je unua rigardo vi tiun detalon vi faros eĉ avizo,,cs,Tamen, post avizo miras je la facileco kaj indiferenteco de tono-inspiranta impreson tirita rigardi aĝo-markitaj papero,,cs,Ondrej sama traktado uzitaj por krono,,cs,Ankaux de damasteel,,cs,Estas tre diskreta kaj ne ĝeni Kazo,,cs,elstarantajn,,cs,mm grandaj,,cs,proponante eksterordinaran spektaklon,,cs,polvo kaj efektoj indeseables,,cs,Kaj kio por protekti,,cs. Měří 45 milimetrů v průměru. Ondřejův oblíbený damasteel obstaral hodinkám nevšední kabátek, když jej Ondřej žárově pozlatil. Na první pohled si tohoto detailu nemusíte ani povšimnout, po upozornění však žasnete nad lehkostí a nenápadností tohoto odstínu vzbuzujícího dojem hodinek nakreslených na věkem poznamenaném papíře.

Tutéž úpravu použil Ondřej na korunku, taktéž z damasteelu. Je velice nenápadná a pouzdro neruší.

Vypouklé, 39,5 mm velké safiro kristalo, chrání číselník, skýtající nevšední podívanou, před prachem a nežádoucími vlivy. A je co chránit, kaj ankaŭ malantaŭ la vitro display kazoj en butikoj kaŝita sub tiu slipo de Andrew senprecedenca elementoj,,cs,Nomenclatura de titanio estas dispoziciita ekscentre al pozicio,,cs,kiu estas nenio tiom nekutima,,cs,Sed romaj numeroj,,cs,kiuj estas marki permane gravurita,,cs,plibonigi la totalan impreson de la antikva,,cs,Titanio ankaŭ helpi fari la aŭdilo tre simpla formo kaj "normala" pozicio sur subciferník,,cs,montrado sekundoj,,cs,Kiom da handsets vere vidos,,cs,originala kalibro,,cs,estis peze modifita kaj apud la hormontrilo indikilo estis aldonita rezervoj serpentuma kapablo,,cs,Tie Ondřej konstruita mem kaj per sia propra,,cs.

Číselník z titanu je umístěn mimostředně na pozici 12, což není nic až tak neobvyklého. Ale římské číslice, které jsou do ciferníku ručně vyryty, umocňují celkový starobylý dojem.

Napomáhají tomu i titanové ručky velmi jednoduchého tvaru a „obyčejný“ subciferník na pozici 6 zobrazující vteřiny. Kolik ruček vlastně vidíte?

Původní kalibr ETA / Unitas 6498 byl mohutně upraven a vedle číselníku přibyl ukazatel rezervy nátahu. Tu Ondřej sám zkonstruoval i s vlastními, manefarita radoj,,cs,Sed ĉi movado ankoraŭ ne konsiderata kiel propra,,cs,Nek ponto ne estas sen modifoj,,cs,Andrew pritrancxata la DLC tavolo kaj haltigataj,,cs,Kunvenis kompreneble escapement,,cs,Krono kun vido de laboro estis simple konstruita,,cs,por ne influas la totalan atmosferon kiu emanas de la horloĝo,,cs,Kiam ni enfokusigi zono,,cs,estas neeble movi la nekutima strukturo de krokodilo,,cs,kiu servis sian ledan zonon por produktado de Jason Liang,,cs,La vera novaĵo en Ondřejov kreon de mem-faris,,cs,Ankaŭ varma ora buko de damasteel,,cs. Ale tento strojek se stále ještě nedá považovat za vlastní. Ani můstky se neobešly bez úprav, ty Ondřej prořezal a opatřil DLC vrstvou, tu dostalo samozřejmě i krokové ústrojí.

Dýnko s průhledem na strojek bylo konstruováno jednoduše, aby nenarušovalo celkovou atmosféru vyzařující z hodinek.

Když se zaměříme na řemen, je nemožné přejít neobvyklou strukturu krokodýla, který posloužil svou kůží pro výrobu tohoto řemenu od Jasona Lianga. Opravdovou novinkou v Ondřejově tvorbě je vlastnoručně vyráběná, také žárově zlacená spona z damasteelu. Andrew neniam ĝuis malbunta dorno buko,,cs,porti rimenon,,cs,kaj decidis fari ion specialan,,cs,Tiu zono buko estas enigita en inversa,,cs,ol la kutime uzata de uzanto,,cs,La zono tranĉeto estas ĝustigitaj tiel fikse ligita parto,,cs,cirkviton por plaĉi al la mastro la mano,,cs,kaj tiam ĝi laboras en la sama komenco kiel kutime tilt buko,,cs,La zono estas tiel malpli emfazita,,cs,Krome, ne malvarma buko,,cs,kaj la mastro ne havas la malagrablan sentoj post deplojo,,cs,Kion alian liveri,,cs,Tuta tempo pasigita farante tiuj horloĝoj estas tri sezonoj,,cs, které opotřebovávají řemen, a tak se rozhodl vyrobit něco speciálního. Do této spony se řemen vkládá opačně, než je uživatel běžně zvyklý. Řemen se nastaví pod pevně uchycenou část tak, aby vyhovoval obvodu ruky majitele, a poté už funguje na podobném principu jako obvyklá překlápěcí spona. Řemen je tak méně namáhaný. Spona navíc nestudí, a majitel tak nemá nepříjemné pocity po nasazení.

Co k tomu ještě dodat? Celkový čas strávený výrobou těchto hodinek odpovídá třem ročním obdobím. Grafoj al tiu, ĝi ankaŭ elprovanta komplikaĵoj rezervoj Draw ĉeko kaj li finis horloĝoj,,cs,Ilia origina nomo estis esti pro la atendado periodo,,cs,Longa tempo,,en,Andrew tamen permesis al li ŝanĝi,,cs,kaj tiel bona Norn deziris spekti siaj posedantoj,,cs,tiu de unu la alian kaj ĝuis multajn jarojn,,cs,Ni elkore dankas papimu,,cs,flugante,,cs. Jejich původní název měl být kvůli této čekací lhůtě Long Time, Ondřej si však dovolil jej pozměnit na Long Life, a tím jako hodná sudička popřál hodinkám i jejich majiteli, aby se ze sebe vzájemně těšili dlouhá a dlouhá léta.

Aŭtoro teksto: Hagrid

Aŭtoro fotoj: 🙂 Kibi

Albumo ĉiujn fotojn.

Z celého srdce děkujeme papimu!

Se vi ŝatas horloĝojn, ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo. Dankon!