Německou firmu A. Longaj & Söhne ctěnému čtenářstvu našeho webu asi nijak zvlášť představovat nemusím (pro zopakování doporučuji článek tie). Před dvaceti lety začala firma vyrábět model Große Lange 1, jehož řadu vloni doplnil model Lumen, který bych vám dnes ráda představila.

Vlajková loď firmy A. Longaj & Söhne, hodinky Lange, se vyrábí v mnoha barevných variantách a s různými komplikacemi – měsíčními fázemi, datumkou, Rezervo Draw kontroli – vždy v precizním provedení, jak je u této firmy zvykem. S modelem Große Lange 1 „Lumen“ ovšem přichází jedna zajímavá inovace. K té se dostanu později, pojďme se podívat na tento krásný kus hodinářského umění pěkně popořadě.

Válcové pouzdro z platiny, leštěné do vysokého lesku, diametro 40,9 mm kaj alteco 9,8 mm přechází v subtilní nožky. Jemně vroubkovaná korunka (la pozicio 3) i hladké ovládací tlačítko (netypicky na pozici 10) jsou také velikosti přiměřené malému pouzdru.

Číselník hodinek je samozřejmě krytý plochým safírovým sklíčkem a obsahuje dva subčíselníky: hodinový vlevo uprostřed a sekundový vpravo dole, inter pozicioj 4 oni 5. Dále zde najdeme ukazatel rezervy nátahu (inter pozicioj 2 kiam 4) a jako poslední dvojitou aperturu pro velké datum: na bílém podkladě se skví krásné černé vintage arabské číslice. Arabské číslice nese také vteřinový subčíselník. Na číselníku najdeme i římská čísla – ty jsou hodinového – oba pak doplňují čárové idexy pro minuty/sekundy. Rezerva nátahu je označena trojúhelníkovými značkami. Ručky vidíme celkem čtyři – jsou krásně leštěné a vyplněné luminiscenční vrstvou, kterou najdeme i na římských číslicích a značkách rezervy nátahu.

A co že je tak zajímavého na číselníku? Je ze safírového skla, poloprůhledný a odhaluje zajímavou vnitřní strukturu hodinek: část pouzdra kalibru a datové kotouče. Ty jsou další zajímavostí těchto hodinek: jeden z kotoučů je průhledný s natištěnými čísly a druhý je opatřený luminiscenční vrstvou – takže ve tmě svítí a tvoří tak velmi výrazný prvek jinak tmavého číselníku. Ni ankaŭ, že podklad subčíselníků je vytvořen z černěného stříbra.

Zadní strana hodinek je krytá dýnkem s rozměrným safírovým průhledem, pod ním je vidět nádherně zdobený in-house mechanický kalibr La 095.2 mano kurboplena. Frekvenci má 21.600 kmitů za hodinu (3 Hz) a obsahuje 42 lagro rokoj, kalibr při seřizování zastaví sekundovou ručku (hacking). Rezervu nátahu má 72 horoj. Má dvě komplikace: velkou datumovku (Big Dato) a ukazatel rezervy chodu.

Hodinky doplňuje černý řemínek z krokodýlí kůže. Velikostí se hodí na ruku ženy i muže a pro svoji preciznost, krásu a invenci jsou dalším důkazem toho, proč firma A. Longaj & Söhne bývá občas označována za výrobce čistého “hodinkového porna”. Hodinky byly vyrobeny v limitované edici pouhých 200 pecoj. Možná vás bude zajímat cena, nijak zvlášť nevybočuje z rozmezí, které asi očekáváte, v ceníku je uvedeno $81.385 USD.

Aŭtoro teksto: limi

Foto fonto: alange-soehne.com

Se vi ŝatis horloĝoj, ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo. Ĝi donas al ni valoran retroefiko, dankon!