Franck Muller – avangardo Ref. V45SCDT – aktualita

Kdo zná modely od Franck Muller, určitě nebude dnešní aktualitou překvapen. Tato značka se nachází na hodinkách avantgardních tvarů, na hodinkách s nejvíce komplikacemi na světě, ale překvapivě i na hodinkách relativně decentních.

Hodinky Vanguard mezi ty decentní rozhodně nepatří. Na první pohled zaujmou svými rozměry a tvarem. Široké je 44 mm, dlouhé 53,7 mm altaj 12,8 mm. Tvar přesně popsat nedokáži, ale ten vidíte na fotkách. Je typickým právě pro hodinky Franck Muller (mimochodem, jak vzniká takovéto pouzdro, můžete vidět třeba zde http://www.youtube.com/watch?v=Sak4mSBABmw ). Vyrobeno může být z titanu nebo červeného zlata.

Skrz prohnuté sklíčko vidíme agresivně a dynamicky působící číselník. Hodinové indexy lze popsat pouze slovem VÝRAZNÉ, plasticky vystupující z černého pozadí. Uspořádány jsou kolem středového kruhu rámujícího nápisy Franck Miller, Geneve a Vanguard. Kolem číselníku nalezneme naznačení kompasu – jedná se však pouze o dekoraci, nikoliv další komplikaci. Když už je řeč o komplikacích Vanguard je maximálně jednoduchý – klasicky tři ručky pro zobrazení času, hodinová a minutová jsou částečně skeletonizované s vrstvičkou Super-LumiNova, vteřinovka je šípovitého tvaru s červeným hrotem. Na pozici šest nalezneme datumovku a toť vše.

Hodinky se seřizují pomocí výrazné drážkované korunky na pravé straně pouzdra. Stejná korunka může být využita i k nátahu jinak automatického kalibru FM 0800, jež poskytuje rezervu nátahu až 42 horoj.

Řemen je vyroben z krokodýlí kůže s červeným prošíváním. Místo klasických /teď nevím jak se ty tyčky jmenujou/ jsou zde využity dva skryté šroubky, což ještě zvýrazňuje hladké, oblé tvary těchto hodinek.

Rozhodně se těším na zveřejnění dalších detailů. A vy?

Aŭtoro textu: Toms

Foto fonto:

Se vi ŝatis horloĝoj, ne forgesu doni al ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo. Ĝi donas al ni tre valoraj sugestoj, dankon.

http://www.franckmuller.com/en/news/the-new-vanguard-collection-unveiled-at-wphh-2014/