O vzniku a parametrech hodinek B-Uhr určených pro navigátory již podrobně skribis Kibi. I dnešní hodinky Laco B-Uhr Nachtjagdgeschwader 1 Limigita eldono jsou určené pro letce, jsou ale rozhodně menší než původních požadovaných 55 milimetroj. Vznikly jako limitovaná edice 500 kusů u příležitosti 75. výročí značky Laco.

Gruppe 1 nočních stíhačů Luftwaffe (NJG1, Nachtjagdgeschwader 1) vznikla v roce 1940. Do konce války byla nejúspěšnější z Gruppen Luftwaffe, pyšnila se 2311 vítězstvími a 676 sestřelenými posádkami. Stíhači létali na letadlech Messerschmitt Bf 109, Messerschmitt Bf 110, Junkers Ju 88 a Heinkel He 219.

fonto: wikipedia.org

Nerezové (316La) pouzdro měří v průměru pouhých 42 milimetroj. Finishing estas sandblasted,,cs,la surfaco estas tiel malhela koloro,,cs,Loĝejo kaj kruroj estas tute tipa formo aviado horloĝoj kaj lia designación respondas akvorezista,,cs,Sur la maldekstra flanko de la kazo povas trovi gravurita literoj NJG,,cs,kiel memorigo Nachtjagdgeschwader,,cs,Iom sed ne tro tipa,,cs,komuna en B-Uhr emas diamanto formon,,cs,Ekzistas plataj,,cs,Creasing estas racia,,cs,kaj ankaŭ la grandeco,,cs,Spektu ŝian kontrolon bone,,cs,eĉ se la gantojn vi havu problemeto,,cs,Glaso farita el sintezaj corundum,,sk,Estas iomete kupola,,cs,Ĝi havas internan kontraŭ-reflekta revestimiento,,cs, povrch je tak matně šedý. Pouzdro a nožky mají zcela typický tvar leteckých hodinek a jejich určení odpovídá i vodotěsnost 5 ATM. Na levém boku pouzdra najdeme gravírovaná písmena NJG – jako připomínku Nachtjagdgeschwader.

Korunka ale moc typická není, běžná u B-Uhr mívá tvar diamantu. Zde je plochá. Rýhování je přiměřené, stejně tak velikost, hodinky se s ní ovládají velmi dobře, i když v rukavicích byste možná měli trochu problém.

Sklíčko vyrobené ze syntetického korundu (safiro) je mírně klenuté. Má vnitřní antireflexní vrstvu.

Matte nigra hormontrilo aranĝo respondas al la B-tipo B Uhr,,cs,Arbo Ster B,,de,Ĝi havas internan blanka presita gamo,,cs,kaj la pozicion de granda sago,,cs,Kune la perimetro de la dial estas presita minuto / momenteto skalo,,cs,Indeksoj estas araba,,cs,presita en lumo kremo koloro kaj estas tre legebla,,cs,Ni jam menciis sagon,,cs,Airmen kiu servis por rapida orientiĝo sur la hormontrilo,,cs,Denove, kiel memorigo de la pozicio ni trovas,,cs,znak Nachtjagdgeschwader,,nl,Datumoj donas malgrandan aperturon datumoj disko kun nigra kaj blanka presita,,cs,Super ĝi okupas malgrandan markon Laco,,cs (Baumster B) – má vnitřní bíle vytištěnou škálu 1-12 a na pozici velkou šipku. Po obvodu číselníku je vytištěná minutová/vteřinová škála, indexy jsou arabské, vytištěné světle krémovou barvou a jsou velmi dobře čitelné. La pozicio de 12 se nachází již zmíněná šipka, která letcům sloužila k rychlé orientaci na číselníku. Opět jako připomínku najdeme na pozici 8 znak Nachtjagdgeschwader. Pozicio 3 je věnována malé datové apertuře s černým datovým kotoučem a bílým tiskem. Nad ní sídlí malá značka Laco. Persone, mi ŝatas Spinner,,cs,Estas klare kaj la legado tempo estas rapida kaj intuicia,,cs,Certe ankoraŭ liberigu,,cs,ŝi estas pala kremo koloro luminesko kaj donas la indicoj kaj skalo por elstari eĉ en malbona videbleco,,cs,Egale tipa de la manoj,,cs,Ili estas nigraj lakitaj,,cs,Ili havas la formon de longforma diamantoj, kaj havi tavolo de lumanta koloroj,,cs,Ili ŝajnas sed iom malgranda kompare al aliaj partoj de la hormontrilo,,cs,eble iom lapse,,cs,Danke sed luminesko estos perfekte legebla en la mallumo,,cs,Luminesko tavolo havas pinglecaj centra sekundojn mano,,cs, je přehledný a odečet času je rychlý a intuitivní. Je třeba ještě dodat, že ona světle krémová barva je luminiscenční a dává tak indexům a škále vyniknout i za snížené viditelnosti.

Neméně typické jsou ručky. Jsou černě lakované, mají tvar protáhlého kosočtverce a mají vrstvu luminiscenční barvy. Připadají mi ale trochu malé v porovnání s ostatními součástmi číselníku, možná trochu zanikají. Díky luminiscenci budou ale výborně čitelné ve tmě. Vrstvu luminiscence má i jehlovitá centrální vteřinová ručka.

Svisa horloĝo fabriko,,cs,aŭtomata serpentuma rotoro,,cs,Faciligas movadon de la komponantoj,,cs,Ĝi havas ekvilibron rado frekvenco,,cs,kaj protekti la ekvilibron rado INCABLOC,,cs,La avantaĝo estas halti la duan manon kiam ĝustigante,,cs,Potenco rezervo estas proksimume,,cs,Horloĝoj povas etendos ajna mano movado aŭ ankaŭ permane kroni,,cs,Funkcio razilo facile scii de biblioteko,,cs,Tiu movado estas konsiderata bona,,cs,stabilan kaj precizan,,cs,Ĝi estas konvenita al multaj markoj de horloĝoj,,cs,Sandblasted krono estas sufiĉe larĝa kaj portas la gravuritan informon,,cs,interalie, la serian numeron sur peco de limigita eldono,,cs ETA 2824.2 má automatický nátah rotorem. La averaĝa mezuris 11 1/2 Pariza linioj, portreto 4,6 mm. Pohybu součástek napomáhá 25 portante sinteza rubenoj. Má frekvenci setrvačky 4 Hz (28800 Al / h) a ochranu setrvačky Incabloc. Výhodou je zastavení vteřinové ručky při seřizování (hacking). Rezerva chodu bývá kolem 38 horoj. Hodinky můžete natáhnout buď pohybem ruky nebo také manuálně korunkou. Funkce strojku snadno poznáme z číselníku – horloĝo, minutoj, duaj, dato. Tento strojek bývá považován za kvalitní, stabilní a přesný, je osazován do hodinek mnoha značek.

Pískované dýnko je poměrně široké a nese gravírované informace, mimo jiné i pořadové číslo kusu v limitované sérii. Mineral vista povas vidi laboras,,cs,ne ornamita,,cs,sen retuŝoj,,cs,Nigra zono kaj nigra ledo stitching estas,,cs,justa haŭto estas kovrita per blankaj stitching,,cs,kaj la maniko havas en ĉiu kazo du nitoj,,cs,Ĝi finiĝis lingvo buko,,sk,En la foto trovaĵo,,cs,ke la posedanto de ĉi tiu zono kaj spekti amo intense surhavas,,cs,Ili estas bela memorigilo de la historio de la aerarmeo Luftwaffe germana milito armeo,,cs,Kun hodiaŭa averaĝa daŭro tiras kune,,cs,datumoj iom kaj malgrandaj diafragmo,,cs,Ili estas klara,,cs,legado tempo estas facila kaj intuicia, kaj ne nur por la lumo,,cs – není vůbec zdobený, je bez jakýchkoli úprav.

Černý řemen a černým prošitím je kožený, je podšitý světlou kůží s bílým prošitím, a u pouzdra má vždy dva nýty. Je ukončený jazýčkovou sponou. Na fotografii zjistíte, že majitel na tomto řemenu hodinky rád a intenzívně nosí.

Watch Laco B-Uhr Nachtjagdgeschwader 1 Limigita eldono jsou krásnou připomínkou historie letectva německé válečné armády Luftwaffe. S dnešní dobou je spájí průměr 42 milimetroj, datová apertura a drobná korunka. Jsou přehledné, odečet času je snadný a intuitivní a to nejen za světla, Sed eĉ en kompleta mallumo,,cs,Ledan zonon kun nitoj spekti aspektas bela,,cs,por porti tempo fariĝis interesa koloro pátina,,cs,kaj la posedanto estas ilia precizeco kaj durabilidad tre feliĉa,,cs,Li havas manon tre ofte dum lia defia aventuroj,,cs,Kaj al ili mi persone,,cs,ke en vojo mi ŝatas por lia simpleco kaj praktikeco,,cs,Ili estas downright Mens Watch,,cs,taŭga por normalaj eluziĝo ĉiu tago,,cs,Se vi enamiĝos kun ili,,cs,vi probable estas granda problemo,,cs,Ĉi tiu limigita eldono de,,cs,estas venditaj,,cs. Kožený řemen s nýty hodinkám moc sluší, za dobu nošení nabyl zajímavou barvu patiny. Pokud vím, tak majitel je s jejich přesností a odolností velmi spokojený, má je na ruce velmi často při svých náročných dobrodružstvích. A co na ně já osobně? Mi konfesas, že se mi svým způsobem líbí svou jednoduchostí a praktičností. Jsou to vyloženě pánské hodinky, hodí se k běžnému oblečení pro každý den.

Jestliže jste se do nich zamilovali, máte zřejmě velký problém. Tato limitovaná edice z roku 2000 je beznadějně vyprodaná. Sed se vi demisii kun la manko de karaktero sur la hormontrilo NJG1,,cs,Tiam vi povas elekti el vasta gamo de aviado horloĝoj de malsamaj markoj en larĝa prezo gamo,,cs,cepo,,en,Konkurado por presskit Girard-Perregaux,,cs,Fortis Frisson Rolf Sachs L.E,,en, pak si můžete vybrat z široké nabídky leteckých hodinek různých značek v širokém cenovém rozmezí.

Aŭtoro teksto: Oleo

Aŭtoro fotoj: 🙂 Kibi

Albumo ĉiujn fotojn.

Dankon pro prunto “Onion”.

Se vi ŝatis la recenzo, ni, bonvolu, svoju "kiel" tra Facebook paĝo. Ĝi donas al ni valoran retroefiko, dankon!