Milita – pilotní hodinky mi nedají spát. Už pár let hledám hodinky, které by současně byly výjimečné, odolné, dostupné, ale také dostatečně praktické, abych s nimi mohl prožít den v kanceláři i nějaké to dobrodružství. V hodinkách Junghans jsem je možná našel. Dlouhý název tohoto modelu dostatečně popisuje, o co jde.

A psaným slovem dnes nebudu moc obtěžovat, protože recenzi bratrského modelu s pouzdrem v barvě ocele nedávno napsala Olie. Snad jen se zastavím u několika drobných rozdílů nebo svých postřehů, ale jinak ať hovoří fotografie.

Pouzdro hodinek je stejné jako u “bíle verze”, tvarově vychází z leteckých přístrojů. Povrch v tomto případě tvoří matný černý PVD povlak. Tvary pouzdra trochu připomínají i bojové vozidlo pěchoty M113 zkosenými hranami, ale možná je to jenom můj dojem.

Černá je i otočná luneta s luminiscenčním bodem na “12” a bílým potiskem s minutovými indexy. Trochu jsem se obával tvaru výřezů, jestli po nich nebudou prsty při otáčení klouzat, obavy se nepotvrdily a luneta šla otáček skvěle.

Sklíčko – safírové bez antireflexu. Té absence antireflexního potahu je škoda.

Černá korunka je šroubovací, nese na sobě logo výrobce a hodinky se s ní skvěle ovládají.

Černý číselník, výrazné ocelové leštěné ručky s bílou luminiscenční vložkou. Výrazné jsou i luminiscenční hodinové indexy. A nijak neruší logo výrobce, okénko datumovky a označení automatického nátahu kalibru.

Luminiscence je povedená. Je ve dvou odstínech zelené a je dobře čitelná.

Černé šroubovací dýnko s průhledem na kalibr z minerálního skla. Detaily jsou v bratrské recenzi. Mi nur aldonu, že se mi celkové provedení a zdobení kalibru moc líbí!

Příjemný je i černý kožený řemen se dvěma černými nýty (tradiční letecké řemeny je mívaly) a černou (PVD) ocelovou jazýčkovou sponou. Granda kunsido en viaj manoj.

Mně se hodinky moc líbí, co vám? Oproti verzi v barvě ocele působí tyto hodinky na ruce nepatrně menším dojmem a také jsou trochu nenápadnější. Docela mne překvapilo, že jsou i o pár gramů těžší. Skvělý neotřelý vzhled, perfektní německé provedení a cena v rámci rozumných hodnot za kvalitní mechanické hodinky. Takže proč ne? Ale ani s “blanka” verzí neuděláte chybu

Aŭtoro textu kaj fotoj: 🙂 Kibi

Albumo ĉiujn fotojn.

Dankon pro prunto Observejon Junghans.cz.