Vyprávět o spojení Girard-Perregaux s automobilovým sportem asi není třeba. A ke slavnému závodu Rallye Monte-Carlo z roku 1976 připravili u G-P jako poctu limitní edici 1.000 kusů krásných sportovních chronometrů. Konkrétně chtěli oslavit fenomenální auto Lancia Stratos HF a jeho slavnou vítěznou posádku Sandro Munari a Mario Mannucci. A připomenutí a pocta se i v tomto případě velmi povedly.

Ronda carcasa diametro 40 mm kaj dikeco de nur,,cs,milimetroj estas finita cepillado,,cs,krom la piedoj,,cs,Vi polurita,,cs,Brosis bezel estas,,cs,Stagnas loĝejo ja nura,,cs,Sed tiuj horloĝoj apartenas al la aŭto sporto kaj ne por plonĝado,,cs,havi u Girard-Perregaux,,cs,aliaj horloĝoj,,cs,Plata safiro vitro estas iomete levita super la lunette,,cs,pro la rezisto de sintezaj safiro,,cs,estus problemo,,cs,La ciferplato estas ridiga,,cs,bunta,,cs,tamen ĉiu havas lian lokon,,cs,Eĉ la koloroj de la itala flago ĉe la minuto kontraŭas la pozicion,,cs,kaj nombra horo markiloj kun luminesko,,sk 13,3 milimetrů má povrchovou úpravu kartáčováním, kromě nožiček, ty jsou leštěné. Kartáčovaná je i luneta. Vodotěsnost pouzdra je sice pouhé 3 ATM, ale tyto hodinky patří k automobilovému sportu a ne na potápění, na to mají u Girard-Perregaux jiné hodinky.

Ploché safírové sklíčko je mírně vystouplé nad úroveň lunety. Ale – vzhledem k odolnosti syntetického safíru – by to neměl být žádný problém.

Číselník je veselý, pestrý, ale přitom vše tu má své místo. I barvy italské vlajky u minutového čítače na pozici “9”, i číselné hodinové indexy s luminiscencí, tacheometer kaj la perimetro de la dial,,cs,Tadao ĉe tiu punkto pri kiu protestis datumovce,,cs,sed mi,,cs,kvar-tridek,,cs,entute similaĵoj,,cs,Eble mi nur rekomendis la inversa koloro,,cs,Centra sekundojn mano kun la punkto ĉe la fino de la ruĝaj,,cs,kiel spekti sportojn kostumoj,,cs,A horo kaj minuto manoj kun blanka farbo kaj masiva luminesko sugesti,,cs,la horloĝo estos facile legebla en ĉiuj lumigado kondiĉoj,,cs,Subskribita polurita krono ne ŝraŭbita en la loĝejo,,cs,ankaŭ polurita,,cs,Ili havas klasika formoj kaj tre agrablan kontrolo fortoj,,cs,vidiĝas,,cs. Táda by v tuto chvíli asi protestoval proti datumovce, ale mně se “o půl páté” celkem líbí. Snad jen bych se přimlouval za reverzní barevné provedení. Centrální vteřinová ručka s terčíkem na konci je rudá, jak se na sportovní hodinky sluší. A hodinová a minutová ručka s bílým lakováním a mohutnou luminiscencí napovídají, že hodinky budou dobře čitelné za všech světelných podmínek.

Signovaná leštěná korunka není šroubovací do pouzdra, butono (také leštěná) mají klasické tvary a velmi příjemné ovládací síly. Je vidět, Inhouse kalibro ke estas vere bona,,cs,en kiu G-P uzata en ĉi tiu horloĝo,,cs,via domo,,nl,Tiel, neniu amasa produktado,,cs,ETA kutime,,cs,iomete modifita,,cs,Li nomiĝas,,cs,GP19C0,,ceb,iksodojn kun frekvenco,,cs,osciladoj / horo,,cs,portante rokoj en la movado troviĝas,,cs,Ni ne vidas movado sur,,cs,ke la ŝtalo ne tranĉas krono vista,,cs,Krono kun sep ŝraŭboj tenante la loĝejo,,cs,Mano sidas perfekte,,cs,Al aliĝoj,,cs,denove recordatorio de la itala triumfo sur Rallye Monte-Carlo en,,cs,Por sportoj horloĝo estas perfekta strion de natura kaŭĉuko estis subskribita ebligi buko,,cs,Komforta porti kaj bona estas tio,,cs,nenabaluje tiu polvo kiel silikono bendo,,,cs.

Mekanika kalibro kun aŭtomata sinua, který u G-P v těchto hodinkách použili, je inhouse, tedy žádná masová produkce (obvykle ETA 7751), jen trochu upravená. Jeho označení je GP19C0, tiká s frekvencí 28.800 kmitů/hodinu (4 Hz), ložiskových kamenů ve strojku najdeme 62 (!) nátahu je libro 48 horoj.

Na strojek nevidíme, škoda, že ocelové broušené dýnko nemá průhled. Dýnko u pouzdra drží sedm šroubků, estas ebena, na ruce skvěle sedí. A nápisy – znovu připomenutí italského triumfu na Rallye Monte-Carlo v roce 1976.

Ke sportovním hodinkám se skvěle hodí pásek z přírodní gumy se signovanou překlápěcí sponou. Příjemně se nosí a dobré je i to, že nenabaluje prach jako třeba silikonové pásky.

Ĉi tiu horloĝo Mi vere ŝatas,,cs,tia ludema kombino de svisa precizeco kaj tradicio en la produktado de horloĝoj kun sporto medio,,cs,Se mondo de motoro vetkuranta ne fremdaj al vi,,cs,Faru al vi feliĉan kaj aĉeti ilin,,cs,La horloĝoj veni en bela ligna skatolo kun via foto libro,,cs,fotoj de la vetkuro kaj akiri verŝajne jam donis ĉirkaŭ,,cs – estas, Mi, takové hravé spojení švýcarské preciznosti a tradice při výrobě hodinek se sportovním prostředím. Pokud vám svět automobilových závodů vám není cizí, udělejte si radost a kupte si je. Hodinky se dodávají v krásné dřevěné krabičce spolu s fotografickou knihou – fotografie ze závodu a sehnat by se asi daly už kolem $4.000!

Aŭtoro textu kaj fotoj: 🙂 Kibi

Albumo ĉiujn fotojn.

http://www.youtube.com/watch?v=wsDyaZ-mh_E