Firmao Maurice Lacroix je v porovnání s ostatními hodinářskými společnostmi relativně mladá. Svou pouť začala v roce 1975 a od toho roku máme možnost obdivovat švýcarskou vášeň pro detail zdůrazněnou komplikovanými a sofistikovanými číselníky, jemně dekorovanými strojky a zajímavými komplikacemi.

Úplnou náhodou jsem měla možnost seznámit se s prvními Maurice Lacroix ve svém životě. Šla jsem si koupit Moleskine do PenShopu a najednou jsem je držela v ruce.

Primárním určením se jedná o pánské hodinky. Odpovídá tomu i velikost pouzdra – 40 mm, což sice není v době velkých hodinek mnoho, ale ruku na srdce, hodinky této velikosti snadno skryjete pod manžetu košile. Pouzdro je tzv. bicolor, najdeme na něm nerezovou ocel a 18 karátové zlato. Ze zlata je také vyrobena leštěná luneta a ozdoba na korunce.

Číselník je ze stříbra o ryzosti 925/1000, má krásnou strukturu. Na první pohled zaujme Big Date na pozici “12”, který je tvořen dvěma datovými věnci. La pozicio de “6” najdeme mimostřednou modřenou vteřinovou ručku. Plastické indexy jsou ze zlata. I ručky výrobce vytvořil z 18 Carat oro. Máme v ruce hodinky do obleku, luminiscenci na nich nehledejme. Protektas dial safiro kristalo kun anti-reflekson, které mírně vystupuje nad lunetu.

Uvnitř pouzdra tiká kalibr ML58 založený na ETA 2892-2. Typické je pro něj 26 kamenů a automatický nátah. Navíc se můžeme kochat modřenými šroubky, ochranou Incabloc, součástkami z povrchově upravené nerezové oceli a gravírováním na rotoru.

Jejich majitel si je užívá na černém řemenu, larĝa 20 mm se akorát hodí k velikosti pouzdra. Možná by jim to slušelo i na hnědém řemenu bez výrazného prošití, ale tím bych tak skončila. Žádný tah, žádný nato-strap. Tyhle hodinky jsou do “lepší společnosti”. Vezměte je na jednání představenstva, do Opery nebo na podpis nejdůležitější smlouvy vašeho života. Budou věrným společníkem a připomínkou, že rozhodně máte vkus.

Aŭtoro textu: Oleo

Aŭtoro Foto: 🙂 Kibi

Fotografaĵo Albumo.