Připomínají mi doby, kdy svět byl tak nějak pomalejší, muži se holili břitvou a místo “plnoštíhlý” se říkalo “blahobytný”, svět našich otců, dědů, možná i pradědů. To vše mi připomínají tyto krásné hodinky z produkce menšího anglického výrobce.

Brand RLT Watch co. není moc známá a v nabídce nemá v součané době ani moc hodinek. Ale některé jejich hodinky jsou přinejmenším zajímavé. Třeba moje jednoručky 13v2.

Tipo RLT30 vám zkusím představit dnes.

Určením se jedná spíš o “oblekovky”, tedy většinou subtilnější a zdobnější hodinky. Ale malé vlastně nejsou, kazo diametro sen krono estas 44 mm. Luneta je ale poměrně silná, na ruce jsou “nur”. Pouzdro z nerezové oceli je zajímavě zdobené, moc se mi líbí jeho tvar a zpracování, hlavně nožky, řemínek má šířku 22 mm.

Korunka je dokulata, není šroubovací a proporčně se k pouzdru náramně hodí. Není sice šroubovací, ale i tak těsnění garantuje vodotěsnost 5 ATM.

 

Plastický bílý číselník má moc hezky udělané zdobení – guilloche a pěkné plastické indexy. Vteřinový subciferník na pozici “9” má natištěny po pěti vteřinách číselné indexy.

Ocelová hodinová a minutová ručka připomínají slavnou značku Breguet a její tradiční logo.

Sklíčko i průhled na šroubovacím dýnku budou pravděpodobně z minerálního skla, průhled odhaluje pohled na nezdobený švýcarský strojek ETA Unitas 6497 mano kurboplena. Přesnost je, podle majitele, dostačující, několik vteřin denně, rezerva nátahu je někde kolem 54 horoj.

Potřebujete neobvyklé (a celkem laciné) oblekovky s ručním nátahem? Nebo trochu nostalgické casual hodinky? Tak proč nezkusit třeba značku RLT Watch Co.?

Aŭtoro textu kaj fotoj: 🙂 Kibi

Album větších fotografií.

Za zapůjčení děkuji ‘Lusmírovi’! 🙂