Dnešní recenzované hodinky Maurice Lacroix patří mezi nádherné dámské hodinky a určitě by slušely nejen distingované dámě, ale i ženě v casual oblečení.

Maurice Lacroix Les Classiques Phase de Lune jsou novinkou pro podzim a zimu 2012 a my jsme měli díky Koscomu velkou radost z jejich fotografování.

Kulaté zaoblené pouzdro má konečnou úpravu leštěním a na výrobu byla použitá nerezová ocel. Bez korunky měří 38 milimetrů, s korunkou 41,5 milimetru, rozměr „lug to lug“ je 45 milimetrů. Jsou poměrně štíhlé, tloušťku mají pohodlných 10,5 milimetru. Zápěstí vůbec nezatíží, váží i s řemenem a nerezovou sponou pouhých 55 gramů. Výrobce udává odolnost vůči vodě do 3 ATM, snesou tedy umytí rukou či lehký déšť.

Úzká leštěná oblá luneta odráží okolní prostředí a činí hodinky opticky většími, než skutečně jsou. I tak na ruce působí křehkým dojmem.

Mírně kónická korunka s logem Maurice Lacroix sídlí mezi leštěnými tlačítky chronografu na obvyklé pozici 3. Zoubkování napomáhá jednoduchému ovládání hodinek, velmi jednoduše s ní nastavíte čas a datum.

Klenuté sklíčko vyrobené ze syntetického korundu má z obou stran napařenou tenkou bezbarvou vrstvu oxidů kovů – antireflex, díky kterému můžete skvěle odečítat čas. Sklíčko měří 32 milimetrů v průměru.

Zář bílému číselníku dodává použitá perleť, která ladí se svitem drobných diamantů (váha 0,72 karátu) na místech hodinových indexů. Na pozici 2 najdeme zapuštěný vteřinový čítač chronografu, na pozici 10 také zapuštěný 30 minutový čítač chronografu. Číselníku vévodí ukazatel měsíční fáze na pozici 6. Drobná datová apertura s bílým datovým kotoučem a černým tiskem na pozici 4 je takřka neviditelná, a přitom datum odečtete hned na první pohled. Nechybí značka, logo a označení Swiss Made. Číselník je přehledný, připadá mi velmi vkusný a rozložení prvků intuitivní.

Zahrocené nerezové ručky mají také vysoký lesk a ačkoli by se mohlo zdát, že se budou na perleťovém číselníku ztrácet, opak je pravdou. Čas určíte i z bočního úhlu rychle a s jistotou.

Dobré čitelnosti napomáhá luminiscenční zakončení hodinové a minutové ručky. Vrstva je sice pouze na konci, ale po tmě se dobře zorientujete.

V hodinkách tiká švýcarský bateriový strojek, podle mého odhadu se bude jednat o kalibr z produkce koncernu Swatch (ETA).

Oblé leštěné dýnko nese gravírovaná data, najdeme zde výrobce, řadu, referenční číslo a další. Jste-li zvědaví, určitě si dýnko podrobněji prohlédnete na fotografii. Nedivte se červené čáře, patří ke krycí průhledné fólii, chrání dýnko zcela nových hodinek před poškrábáním.

Jasně bílý řemen s výplní pochází z bíle lakované teletiny, vlisovanou strukturou má připomínat louisianského krokodýla. Konce spíná nerezová leštěná jazýčková spona ve tvaru půlkruhu. A rozměry řemene? Mezi nožkami měří 19 milimetrů a u spony 18 milimetrů.

Jak už jsem se několikrát přiznala, pro bílé hodinky mám zkrátka slabost. A co teprve, když jsou vkusně osazené několika diamanty a mají číselník z luxusní perleti! Tyto Maurice Lacroix mne polapily do tenat elegance v jemné harmonii s praktičností chronografu a úchvatnou měsíční fází. Datumovku považuji za příjemný bonus, ráda mám přehled, kolikátého je. Mít je, určitě bych změnila svůj šatník z džín a trička na kostýmek s halenkou. I když, jak nad tím přemýšlím, tyhle hodinky by zvládly i mé džíny. Jsou zkrátka natolik sebevědomé, že by s nimi neměly problém a dodaly by oblečení punc elegance.

Za několik dní nastane svátek zamilovaných, a tak můžete svou milovanou ženu potěšit krásnými hodinkami z produkce švýcarské značky Maurice Lacroix. Jsem si jistá, že bude velmi potěšená! Zakoupíte je za 41 000 CZK v Koscomu, jejich referenční číslo je LC1087-SS001-160. A spěchejte, jedná se o limitovanou edici.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Koscom.cz, za rekvizity PenShop.cz.

Pokud se vám recenze líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!