Keramické hodinky přitahují majitele svou lehkostí, odolností proti poškrábání a barevnou stálostí. Existují různé typy keramiky, průkopníkem je určitě značka Rado, která tento materiál do hodinářského průmyslu přinesla. Můžete se setkat s černými keramickými hodinkami, čistě bílými, ale také s barevnými s potažením (CVD nebo PVD) různými kovy (platina, zlato, ocel).

Dnes vám chci představit hodinky z bílé velmi odolné keramiky – Rado D-Star White. Pojďme se s nimi seznámit.

Vysoce lesklé pouzdro má mírně oválný tvar a je vyrobené z Rado Ceramos, patentovaného materiálu, který je nepoškrábatelný a tvrdší než běžná keramika – na stupnici tvrdosti ho najdeme na úrovni 1400 – 1900 Vickers. Mezi jeho další přednosti můžeme zahrnout lehkost a rychlou adaptaci na teplotu zápěstí.

Rozměry pouzdra jsou: 38,5 mm bez korunky, 39,5 mm s korunkou, 41,5 mm „lug to lug“ a 9,5 mm výška. Hodinky jsou tedy drobnější a zaměření na dámskou ruku je víc než patrné.

Lesklá luneta je mírně zkosená, do zkosených boků pouzdra zapadá kónická vroubkovaná korunka. Je hladká, bez loga.

Číselník tvoří vnitřní orámovaná kruhová část s logem a vnější s hodinovými indexy a datumovkou. Na vnitřní lunetě najdeme vteřinovou škálu. Plastické lichoběžníkové hodinové indexy jsou pravděpodobně ocelové. Číselník samotný má jemný paprsčitý povrch, je vidět až z velké blízkosti, na první pohled si ho nevšimnete. Datová apertura na pozici „3“ je zanořená, s bílým datovým věncem a černým tiskem. Na pozici „6“ se ukrývá drobný tisk „Swiss Made“. Zkosená vnitřní luneta opticky číselník zvětšuje, svůj podíl na tom má i poměrně úzká luneta. Číselník je přehledný, dobře čitelný.

Sklíčko tvoří nepoškrábatelný syntetický safír, nese oboustrannou vrstvu antireflexního potahu.

Ocelové ručky jsou částečně skeletonizované a mají vrstvu SuperLuminovy.

Značka Rado používá ve svých bateriových hodinkách švýcarské strojky, myslím, že to budou kalibry koncernu Swatch/ETA. Spolehnout se tak můžete na vysokou přesnost, rozdíly budou ve vteřinách za měsíc.

Ocelové dýnko zdobí plastičtí mořští koníci s hvězdami, po obvodu najdete údaje o hodinkách.

Keramický dílkový tah měří u pouzdra 21 milimetrů, u asymetrické motýlkové spony 19 milimetrů, na výšku 3,5 milimetru. Tah je dlouhý necelých 18 cm a můžete si ho bez problémů upravit na svůj obvod zápěstí. I když je Rado Ceramos lehkým materiálem, váha ocelového dýnka je přece jen poznat – hodinky váží 113 gramů.

Pokud chcete bílé elegantní keramické hodinky renomované značky, průkopníka Rado, pak určitě zvažte Rado D-Star White. Skvěle se vyjímají na zápěstí, budou vám slušet k formálnějšímu i neformálnímu oblečení. Díky vodotěsnosti 100 metrů se nemusíte bát vody, plavání nebo požitku ve vaně.

Líbí se vám? Zakoupíte je v Koscomu za 39 300 CZK. Referenční číslo mají R15519102.

Autor textu: Olie

Autor fotografií: 🙂 kibi

Album všech fotografií.

Za zapůjčení děkujeme Koscom.cz, za rekvizity Penshop.cz.

Pokud se vám recenze líbila, dejte nám, prosím, svoje „like“ pro facebookovou stránku. Děkujeme!